Ειδήσεις

200 μόνιμους διασώστες θα προσλάβει το ΕΚΑΒ – Μόλις μία θέση στη Ρόδο

Διακόσιους διασώστες θα προσλάβει το ΕΚΑΒ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα μετά από απόφαση του υπουργείου Εργασίας.

Ηδη εκδόθηκε η σχετική υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την οποία καθορίζεται ο αριθμός των θέσεων μόνιμου προσωπικού που θα καλυφθούν με άτομα ειδικών κατηγοριών, τα οποία προστατεύονται από τον Νόμο 2643/1998.

Πρόκειται για 14 θέσεις στην ειδικότητα ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, οι οποίες κατανέμονται στις ακόλουθες ειδικές κατηγορίες προσωπικού:

Οι υποψήφιοι για τις θέσεις θα πρέπει να διαθέτουν δίπλωμα επαγγελματικής κατάρτισης της ειδικότητας «Πλήρωμα Ασθενοφόρου-Διασώστης»

• ΑμΕΑ, τέσσερις θέσεις,

• Τρίτεκνοι, τέσσερις θέσεις,

• Πολύτεκνοι, δύο θέσεις, και

• Εθνικής Αντίστασης, δύο θέσεις.

Από μία θέση αντιστοιχεί στις ειδικές κατηγορίες Εμμεσης ΑμΕΑ, δηλαδή σε άτομο που έχει στην οικογένειά του άτομο με ειδικές ανάγκες, και Αναπήρων Πολέμου και τέκνων τους.

Οι θέσεις ειδικών κατηγοριών κατανέμονται σε πέντε πόλεις, οι οποίες αναμένεται ότι θα καταλάβουν την πλειονότητα των θέσεων στη συνολική κατανομή των θέσεων.

Συγκεκριμένα, η πλειονότητα των θέσεων -δέκα στο σύνολό τους- αντιστοιχεί στην Αθήνα, ενώ από μία θέση κατανέμεται στη Θεσσαλονίκη, την Κέρκυρα, τη Σπάρτη και τη Ρόδο.

Ειδικότερα, στον Τομέα Αθηνών του ΕΚΑΒ θα προσληφθούν τρεις εργαζόμενοι κατηγορίας ΑμΕΑ, τρεις Τρίτεκνοι, ένας Πολύτεκνος, ένας Εθνικής Αντίστασης, ένας Εμμεσης ΑμΕΑ και ένας εργαζόμενος κατηγορίας Αναπήρων Πολέμου και τέκνων τους.

Στον Τομέα Θεσσαλονίκης του ΕΚΑΒ θα καλυφθεί μία θέση ΑμΕΑ, στο ΕΚΑΒ Ιωαννίνων-Τμήμα Κέρκυρας μία θέση Πολυτέκνου, στο ΕΚΑΒ Τρίπολης-Τομέας Σπάρτης μία Εθνικής Αντίστασης και στο ΕΚΑΒ Μυτιλήνης-Τομέας Ρόδου μία θέση Τριτέκνου.

Οι κατάλληλοι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν δίπλωμα επαγγελματικής κατάρτισης της ειδικότητας «Πλήρωμα Ασθενοφόρου-Διασώστης» του ΙΕΚ ΕΚΑΒ ή αντίστοιχης ειδικότητας σχολής του εσωτερικού ή εξωτερικού.

Σε περίπτωση έλλειψης υποψηφίων με τα συγκεκριμένα προσόντα, επιτρέπεται η πρόσληψη υποψηφίων με απολυτήριο τίτλο Λυκείου ή άλλο ισότιμο τίτλο σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής και βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΙΕΚ ΕΚΑΒ της ειδικότητας «Πλήρωμα Ασθενοφόρου-Διασώστης».

Το επόμενο βήμα για την έκδοση της προκήρυξης είναι η αποστολή εγγράφου από το υπουργείο Υγείας στο ΑΣΕΠ για την κατάρτιση της προκήρυξης. Ακολούθως, η Ανεξάρτητη Αρχή θα προχωρήσει στη δημοσιοποίηση της νέας προκήρυξης και θα τη στείλει στο Εθνικό Τυπογραφείο για ΦΕΚ.

http://www.ethnos.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου