Ειδήσεις

Εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, αύριο, ενάντια στα τροχαία

Η 16η Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων. Μια μέρα μνήμης, αλλά και η αφορμή για να συζητηθούν ξανά οι πολιτικές που θα εξαλείψουν το φαινόμενο. Ο πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα καλεί τις οικογένειες που έχουν χάσει δικούς τους σε τροχαία, αλλά και όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Στην Αθήνα οι εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για τη 1 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος, στη Θεσσαλονίκη για τις 12 στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ δράσεις θα γίνουν επίσης σε Ρόδο, Αλεξανδρούπολη, Κατερίνη και αλλού. Κεντρικό σύνθημα φέτος είναι “Η ταχύτητα σκοτώνει! Ας σχεδιάσουμε ένα μέλλον χωρίς αυτήν”.

Στην πρόσκληση του SOS Τροχαία Εγκλήματα, αναφέρεται ακόμα ότι σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας “μια ελάττωση της μέσης ταχύτητας στην κυκλοφορία κατά 5% οδηγεί σε ελάττωση των θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων κατά 30%”. Τονίζεται ακόμα ότι “τα τροχαία δεν θα περιοριστούν με θαύματα”, όμως, “μπορούμε να τα εκμηδενίσουμε αν πράγματι το θέλουμε”.

Για το θέμα είχε εκδώσει δελτί τύπου και η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου με το οποίο γνωστοποιούσε τις ενέργεις και τις δράσεις στις οποίες  θα προβεί λόγω ημέρας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου