Ειδήσεις

ΠΑΜΕ: Ψήφισμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου της Ρόδου και των υπολοίπων

Αντιπροσωπεία της Γραμματείας Ρόδου του ΠΑΜΕ και εκπρόσωποι Σωματείων της περιοχής πήραν μέρος στην κινητοποίηση στην οποία κάλεσε σήμερα το Σωματείο των εργαζομένων της ΥΠΑ με αφορμή την επίσκεψη της εταιρείας FRAPORT στο αεροδρόμιο ενόψει της ολοκλήρωσης της διαδικασίας ιδιωτικποίησης.

Η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ εξέδωσε ψήφισμα το οποίο προσυπέγραψαν και μια σειρά Σωματεία και συνδικαλιστές που βρίσκονταν στο χώρο.

Αύριο Παρασκευή 16 Οκτώβρη, ημερομηνία που το πολυνομοσχέδιο έρχεται προς ψήφιση στη βουλή η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ καλεί σε πανεξόρμηση στους χώρους δουλειάς από το πρωί και σε πικετοφορία το απόγευμα με αφετηρία την πλατεία Αγ. Νικολάου στις 6.30μμ

Ψήφισμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου της Ρόδου και των άλλων Περιφερειακών Αεροδρομίων

Η σημερινή επίσκεψη της εταιρείας FRAPORT, του «προτιμητέου επενδυτή» για την παραχώρηση των αεροδρομίων, και το χθεσινό Δελτίο Τύπου του ΤΑΙΠΕΔ με το οποίο ανακοινώνει ότι το αργότερο ως το τέλος του έτους θα υπογραφούν οι συμβάσεις παραχώρησης για τα περιφερειακά αεροδρόμια δείχνει ότι η κυβέρνηση επιταχύνει τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίων.

Η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ καλεί τα εργατικά Σωματεία, κάθε μαζικό φορέα της περιοχής να οργανώσουν την πάλη τους για να ακυρωθεί η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου που το μόνο που θα φέρει για το λαό της περιοχής είναι ακριβότερες και χειρότερες υπηρεσίες, απολύσεις και χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων. Επιπλέον σε μια περίοδο που φουντώνουν οι ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις στην περιοχή μας και γύρω από αυτήν η ιδιωτικοποίηση στρατηγικής σημασίας υποδομών όπως τα αεροδρόμια εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια της χώρας.

Εδώ και τώρα να ανακαλέσει η κυβέρνηση κάθε απόφαση για ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων. Να παραμείνουν στην αποκλειστική ιδιοκτησία και έλεγχο του δημοσίου. Ο λαός και της Ρόδου, και των άλλων περιοχών που τα αεροδρόμιά τους ιδιωτικοποιούνται, έχουν κάθε συμφέρον από την αποτροπή της ιδιωτικοποίησής τους, αλλά κυρίως να παλέψουν, ώστε τα αεροδρόμια και όλες οι υποδομές της χώρας να γίνουν λαϊκή ιδιοκτησία.

Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ 15 Οκτώβρη 2015

Προσυπογραφουν:

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου

Σωματείο Εμφιαλωμένων Ποτών Δωδεκανήσου

Σωματείο Εργαζομένων Mira Mare

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου

ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου

ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Ρόδου

ΔΑΣ Οικοδόμων Ρόδου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου