Ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε ξανά το κάλεσμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για συγκυβέρνηση και στο χθεσινό debate, σχολιάζει το πρακτορείο Reuters, αποτιμώντας την έκβαση της κρίσιμης τηλεμαχίας, ενόψει της κάλπης της 20ης Σεπτεμβρίου.

Οπως επισημαίνει, αυτός θέτει ακόμη μεγαλύτερες αμφιβολίες σχετικά με το αν θα προκύψει σταθερή κυβέρνηση μετά τις εκλογές, κάτι που ήδη δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις.

Και οι δύο αρχηγοί επιδόθηκαν σε παιχνίδι εντυπώσεων μόλις έξι μέρες πριν τις εκλογές, με στόχο να πείσουν τους αναποφάσιστους, όπως σημειώνεται.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε την ανάγκη επιστροφής της χώρας στη σταθερότητα, σταθερότητα η οποία θα προκύψει από την συγκυβέρνηση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, όμως για μια ακόμη φορά ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε τις εκκλήσεις του χαρακτηρίζοντας παρά φύσιν κυβέρνηση μια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, ακόμη κι αν τα δύο κόμματα δίνουν μάχη στήθος με στήθος στις δημοσκοπήσεις.

«Έχουμε θεμελιώδεις διαφορές και δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε», διαμήνυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κανένας καθαρός νικητής

Πριν από το debate, ο Δημήτρης Μαύρος της MRB δήλωσε στο Reuters: «H τηλεμαχία είναι ζωτικής σημασίας, κυρίως λόγω του μεγάλου αριθμού των αναποφάσιστων ψηφοφόρων και εκείνων που δεν θέλουν να ψηφίσουν. Το ερώτημα είναι ποιος θα είναι πιο πειστικός».

Ωστόσο, σημειώνει το πρακτορείο, η πρώτη αντίδραση μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας δείχνει πως κανένας από τους δύο αρχηγούς δεν κέρδισε μια καθαρή νίκη.

«Δεν νομίζω ότι είμαστε σοφότεροι γιατί πολύ λίγες ερωτήσεις αφορούσαν το μέλλον», είπε ο Κώστας Παναγόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Alco.«Δεν νομίζω ότι η σημερινή συζήτηση θα είναι καθοριστική για τον προσδιορισμό του αποτελέσματος», τόνισε.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ