Παρουσιάστηκε την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στα Δωδεκάνησα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο «Ακταίον».
Το ψηφοδέλτιο απαρτίζεται από τους κκ. Δ. Κρεμαστινό, Β. Καλοπήτα, Θ. Μπακαρή, Ν. Κανταρζή, Γ. Χαροκόπο, Δ. Αντωνίου και Κατ. Βουρεξάκη.
Ομιλώντας στην πολιτική εκδήλωση οι υποψήφιοι βουλευτές κκ. Γ. Χαροκόπος, Δήμητρα Αντωνίου και Βάιος Καλοπήτας, αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στα λάθη που έγιναν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και τόνισαν πως το διακυβευμα των εκλογών είναι να βγει ή χώρα από το αδιέξοδο.
«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ δυνατό για να υπερασπιστεί τα ιδεώδη, τις αρχές και τις αξίες του. Είναι έτοιμο για να δώσει τη μάχη. Είμαστε περήφανοι για την ιστορία μας. Την κρίση δεν τη δημιούργησε το κόμμα. Από το ΠΑΣΟΚ ελήφθησαν γενναίες αποφάσεις. Σήμερα είναι εδώ και επουλώνει τα τραύματά του», τονίστηκε από τους υποψηφίους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Άπαντες άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για την πολιτική που ακολουθήθηκε σχετικά με το μεταναστευτικό και για τα λάθη που έγιναν στον τομέα της οικονομίας.
Πριν ξεκινήσει την ομιλία του ο υποψήφιος βουλευτής και επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος στα Δωδ/νησα κ. Δημήτρης Κρεμαστινος ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του ιατρού Γιώργου Σισαμωτού, που έφυγε από τη ζωή.
Στην ομιλία του ο κ. Κρεμαστινός αναφέρθηκε στην ανάγκη για ομόνοια και σύμπνοια στο ΠΑΣΟΚ.
Όπως υπογράμμισε ο Δ. Κρεμαστινός, η συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ ανοίγει το δρόμο για συνεργασίες με άλλα κόμματα στο πλαίσιο της δημιουργίας μιας μεγάλης και ευρείας Κεντροαριστεράς και κάλεσε τον Γιώργο Παπανδρέου να επιστρέψει στο “σπίτι” του και μαζί του όσοι τον ακολούθησαν στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. «Το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου πρέπει να πορευθεί ενωμένο, ο Γιώργος πρέπει να γυρίσει “σπίτι” του και να δώσουμε μαζί τον αγώνα για τις κρισιμότερες εκλογές των τελευταίων ετών», τόνισε ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός.
Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ, να μην τον στηρίξουν ξανά σε αυτές τις εκλογές αφού πλέον μετά την αποχώρηση της Αριστερής Πλατφόρμας, απέμειναν στο κόμμα μόνο όσοι είχαν εγκαταλείψει το ΠΑΣΟΚ και ακολούθησαν τον Αλέξη Τσίπρα για να διασφαλίσουν τις καρέκλες τους.
Ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός, στην ομιλία του, αναφέρθηκε εκτενώς στις προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Τσίπρα που έμειναν κενό γράμμα και στις ψεύτικες ελπίδες που πούλησε στον ελληνικό λαό για να έρθει ως πρωθυπουργός να υπογράψει το χειρότερο και σκληρότερο μνημόνιο.
Ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου, περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση που βιώνουν σήμερα τα νησιά του νομού, κυρίως στους τομείς της υγείας και της παιδείας εξαιτίας της εγκατάλειψης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τους πολίτες να αναλογιστούν πόσο μεγάλο κακό έκανε η κυβέρνηση συνεργασίας Τσίπρα- Καμμένου σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
Ο κ. Κρεμαστινός έδωσε έμφαση στο μεταναστευτικό και στην ολιγωρία που επέδειξε η απερχόμενη κυβέρνηση με αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα αλλά και να δοκιμάζονται οι αντοχές των τοπικών κοινωνιών στα νησιά, ενώ χαρακτήρισε συγκυριακή την αύξηση στον τουρισμό λόγω των δυσάρεστων γεγονότων σε ανταγωνίστριες χώρες και όχι χάρις στους χειρισμούς της κυβέρνησης.
Παράλληλα, δεσμεύθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ θα δώσει αγώνα για τον ΦΠΑ των νησιών γι΄ αυτό και θα πρέπει οι νησιώτες να το στηρίξουν με κάθε τρόπο.
«Θα δώσουμε τον αγώνα είτε είμαστε στην κυβέρνηση είτε όχι. Αντιμετωπίσαμε το θέμα του ΦΠΑ σωστά. Τώρα θα δώσουμε μάχη για να μην περάσει αυτό που έχει περιληφθεί στη συμφωνία», τόνισε ο κ. Κρεμαστινός.
Ο κ. Κρεμαστινος υπογράμμισε ακόμη πως θα συνεχίσει τον αγώνα για να λειτουργήσει το ογκολογικό τμήμα στο νοσοκομείο Ρόδου.
«Έχουμε λοιπόν ένα ανοικτό λογαριασμό που δεν επιβάλλεται να κλείσει», τόνισε ο κ. Κρεμαστινος και πρόσθεσε πως οι πολίτες θα πρέπει να δώσουν ακόμη μια ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ .
Ο κ. Κρεμαστινός αναφέρθηκε και στα προβλήματα που πλήττουν τον τουρισμό και τόνισε πως για το συγκεκριμένο τομέα χρειάζονται υποδομές.
Κλείνοντας την ομιλία του, κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν ξανά το ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος ουσίας, είναι ψήφος δύναμης και σταθερότητας.

Η συνέντευξη τύπου χθες
Σε συνέντευξη τύπου χθες στο Δημαρχείο ο κ. Κρεμαστινός κάλεσε τους Ροδίτες να δώσουν το παρών στην ομιλία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφης Γεννηματά που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί χθες στις 20.30 στο θερινό κινηματοθέατρο «ΡΟΔΟΝ».
«Είναι η πρώτη φορά που μια Δωδεκανήσια πολιτικός διεκδικεί την πρωθυπουργία της χώρας. Το διακύβευμα των εκλογών είναι να προκύψει κυβέρνηση η οποία θα δημιουργήσει εμπιστοσύνη. Σήμερα ουδείς σκέφτεται να κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα. Είναι θέμα εθνικής σωτηρίας να συγκροτηθεί κυβέρνηση. Το μόνο κόμμα που έχει ιστορία είναι το ΠΑΣΟΚ. Όλο έλεγαν ότι μπορούσαμε τότε που είχαμε την ευθύνη να δανειστούμε χρήματα και να μην ενταχθεί η χώρα στο μηχανισμό του ΔΝΤ. Τώρα ποιός μπορεί να δανειστεί χρήματα; Γιατί να απολογηθεί το ΠΑΣΟΚ; Να απολογηθούν αυτοί που είπαν σειρά ψεμάτων και έφεραν τη χώρα σε αυτό το χάλι», τόνισε ο κ. Κρεμαστινός και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για τα λάθη που διέπραξε.
Επανέλαβε ακόμη ο κ. Κρεμαστινός πως φιλοδοξία του είναι να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει ογκολογικό τμήμα στο νοσοκομείο Ρόδου.
«Φιλοδοξία μου είναι να συμβάλω ώστε να λειτουργήσει στο νοσοκομείο και το ογκολογικό τμήμα. Αν με στηρίξουν οι πολίτες δεν θα υποχωρήσω από το συγκεκριμένο στόχο. Μόλις η οικονομία της Ελλάδας αναταχθεί αυτό θα είναι πρώτο θέμα για μένα», δήλωσε ο κ. Κρεμαστινός.

Φωτορεπορτάζ:

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ