Στην ανάγκη αναθεώρησης του Καλλικράτη αναφέρθηκε απόψε από την Λάρισα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε στο Δημαρχείο με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη πριν την έναρξη της ομιλίας του στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Όπως ανέφερε η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει πολλές δυνατότητες τις οποίες λόγω των μνημονιακών δυσκολιών δεν μπορούσε να τις αξιοποιήσει το προηγούμενο διάστημα. Είναι απαραίτητες, τόνισε, οι θεσμικές αλλαγές και το «χτύπημα» της γραφειοκρατίας ώστε να υπάρξει αποτελεσματικότητα της δημόσια διοίκησης. Αλλά για να προχωρήσουν αυτές οι αλλαγές η Κυβέρνηση θα πρέπει να εμπιστευτεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ενώ όσον αφορά στο θέμα της αναθεώρησης του Καλλικράτη, επεσήμανε ότι θα πρέπει να αλλάξει όλο το πλαίσιο των συνεχόμενων ελέγχων των Δήμων και των δημάρχων και να υπάρξει μία διαδικασία ελέγχου στο τέλος του έτους.

Η επόμενη τετραετία, επεσήμανε, χαρακτηριστικά ο κ Τσίπρας, θα είναι σημαντική για αυτές τις αλλαγές. Τον πρώτο χρόνο θα επιδιώξουμε την ανάπτυξη και μετά θα ακολουθήσει περίοδος θεσμικών τομών και μεταρρυθμίσεων στην οποία η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα παίξει καθοριστικό ρόλο.

Σχολιάζοντας εξάλλου το γεγονός ότι είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ και στην Λάρισα, ο κ Τσίπρας δήλωσε ότι δεν είναι μόνο συμβολική αλλά και ουσιαστική η συμμετοχή του.

«Τονίζει την απόφαση μας να δώσουμε μάχες δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου. Να βρούμε τρόπους να ενισχύσουμε το εισόδημα του αγροτικού κόσμου, να μειώσουμε το κόστος και να διαμορφώσουμε συνολικότερα όλο εκείνο το θεσμικό πλαίσιο που θα βοηθήσει τους αγρότες να μείνουν στον τόπο τους» δήλωσε εμφατικά.

Ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Λάρισα θα αυξήσει την δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή «που έχει παράδοση σε δημοκρατικούς αγώνες» όπως σχολίασε.

Για μία ακόμη φορά ο πρώην πρωθυπουργός αναφερόμενος στην εκλογική αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής έθεσε σε αντιδιαστολή το «νέο» που πρέπει να κερδίσει το «παλιό» και το «προοδευτικό» απέναντι στην «συντήρηση και την διαπλοκή».

Τον κ. Τσίπρα συνόδευε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ενώ στην είσοδο του Δημαρχείου Λάρισας τον υποδέχθηκαν με ευχές και λουλούδια σχολικοί φύλακες και εκπαιδευτικοί που κατά το παρελθόν είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ