Ειδήσεις

Επίσκεψη του πρέσβη του Κουβέιτ στο Δήμαρχο Ρόδου

Επίσκεψη του πρέσβη του Κουβέϊτ στο Δήμαρχο Ρόδου
Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του τον πρέσβη του Κουβέιτ στην Ελλάδα κ. Raed Al-Rifai, εν όψει της άφιξης του πλοίου Journey of Hope στη Ρόδο στις 8.00 μ.μ. και συζήτησε μαζί του θέματα που αφορούν τον σκοπό της άφιξης του πλοίου, αλλά και γενικότερα θέματα διμερούς ενδιαφέροντος.

Το “ταξίδι της Ελπίδας” (Journey of Hope) είναι μια ανθρωπιστική αποστολή που τελεί υπό την αιγίδα του Εμίρη του κράτους του Κουβέιτ, Σεΐχη Sabah Al-Ahmed Al-jaber Al Sabah και έχει σκοπό να ενημερώσει τις κοινωνίες των πόλεων που επισκέπτεται για την προσφορά, τις πρωτοβουλίες και τα επιτεύγματα του κράτους του Κουβέιτ στην αντιμετώπιση και φροντίδα των παιδιών που πάσχουν από ασθένειες όπως το σύνδρομο Ντάουν (Down), από αυτισμό κι από άλλες νοητικές ασθένειες.

Μέσα από την επίσκεψή του στη Ρόδο δίνεται η ευκαιρία στις κοινωνικές δομές του Δήμου και γενικότερα στην κοινωνία της Ρόδου να έλθει σε επαφή με διαφορετικές μεθόδους προσέγγισης των παιδιών με τέτοιες ασθένειες, αλλά και να αφυπνίσει τις τοπικές κοινωνίες ότι τα άτομα αυτά μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν στο κοινωνικό σύνολο αναπτύσσοντας τις ιδιαίτερες ικανότητες που έχουν.

Τη διαδρομή του πλοίου παρακολουθούν ξένα τηλεοπτικά δίκτυα, τα οποία καλύπτουν τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στα λιμάνια που επισκέπτεται. Αυτό σημαίνει ότι, εκτός των άλλων, οι εκδηλώσεις που θα γίνουν απόψε, αλλά και την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου, θα προβάλουν τη Ρόδο σε μία από τις πιο δυναμικές αγορές τουρισμού υψηλής ποιότητας και οικονομικής επιφάνειας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου