Τοπικές Ειδήσεις

Άμεση διακοπή της λειτουργίας της παιδικής χαράς στην παραλία Ιαλυσού

Με απόφαση, που εξέδωσε χθες η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων και Υποδομών του Δήμου Ρόδου, διατάσσεται η άμεση διακοπή της λειτουργίας της παιδικής χαράς στην παραλία της Ιαλυσού, λόγω επικινδυνότητας.
Στο σχετικό έγγραφο αναφέρονται τα εξής:
«ΘΕΜΑ: Άμεση διακοπή της λειτουργίας της παιδικής χαράς στην παραλία Ιαλυσού.
Σχετ. : «το υπ’ αριθμ. Πρωτ. 16/42648/08-08-2019 έγγραφο της Επιτροπής ελέγχου παιδικών χαρών Δήμου Ρόδου Ν. Δωδ/σου»
Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού, παρακαλούμε για την άμεση διακοπή της λειτουργίας της παιδικής χαράς στην παραλία Ιαλυσού και όπως ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση διακοπής, θέτοντας κατάλληλες προειδοποιητικές σημάνσεις.
Επειδή η παιδική χαρά βρίσκεται σε ανοιχτό κοινόχρηστο χώρο που είναι δύσκολο να σφραγιστεί, παρακαλούμε για την άμεση αποξήλωση των επικινδύνων παιχνιδιών- εγκαταστάσεων προκειμένου να αποφευχθεί οποιοδήποτε ατύχημα».
Στο διατακτικό του σχετικού εγγράφου της επιτροπής ελέγχου παιδικών χαρών αναφέρονται τα εξής:
«Σημειώνεται ότι έχουν γίνει αναφορές στην Επιτροπή για την επικινόυνότητα λόγια κακής συντήρησης της Παιδικής χαράς στην παραλία της Ιαλυσού, γεγονός που διαπιστώσαμε κατά την αυτοψία που διενεργήσαμε και παρακαλούμε για την άμεση διακοπή της λειτουργίας της, έως ότου εκδοθεί Πιστοποιητικό καταλληλότητας».
Το όλο θέμα δεν είναι καινούριο. Την 18η Αυγούστου του 2018 η «δημοκρατική» είχε δημοσιεύσει το ακόλουθο ρεπορτάζ συνοδευόμενο από πληθώρα φωτογραφιών:
«Την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου ζητούν γονείς, για την επισκευή και συντήρηση της άλλοτε ασφαλούς παιδικής χαράς στην Ιαλυσό, που σήμερα όμως εγκυμονεί κινδύνους σε κάθε γωνιά, για την σωματική ακεραιότητα των παιδιών.
Ελλείψει άλλων οργανωμένων πάρκων και παιδικών χαρών στην ευρύτερη περιοχή, όπως και σε όλο το νησί, πολλοί γονείς αναγκάζονται να μεταβούν με τα παιδιά τους στην… ξεχαρβαλωμένη παιδική χαρά της πλατείας Ράπτη, απ’ όπου επίσης περνούν καθημερινά πολλοί τουρίστες, οι οποίοι απαθανατίζουν τις “υπερσύγχρονες” εγκαταστάσεις που προορίζονται για χρήση από μικρά παιδιά με άγνοια κινδύνου.
Εκτεθειμένα καλώδια, σπασμένα γυαλιά, σκουριασμένες πρόκες, ξεκολλημένες και ανασηκωμένες πλάκες, κοφτερές διάσπαρτες λαμαρίνες, καμία φροντίδα υγιεινής, μια κουζίνα που μετετράπη σε εστία μόλυνσης και μια τουαλέτα που έγινε αποθήκη, συνθέτουν το σκηνικό μιας άλλοτε παιδικής χαράς που φιλοξενούσε με ασφάλεια παιδιά.
Σήμερα, ο χώρος δεν προσφέρεται για ανέμελο παιχνίδι και ξέγνοιαστες στιγμές, καθώς οι γονείς που δεν έχουν την δυνατότητα ή δεν επιθυμούν να πληρώσουν για να επισκεφθούν ιδιωτικό παιδότοπο, είναι αναγκασμένοι να ακολουθούν τα παιδιά τους κατά πόδας, προκειμένου να τα προστατέψουν από τις παγίδες που κρύβει η παιδική χαρά. Γονείς, ζητούν την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων αρχών, προκειμένου να καταστεί ξανά επισκέψιμη και ασφαλής η παιδική χαρά, που αποτελούσε μέχρι πρότινος ένα από τα λίγα σημεία στο νησί που μπορούσαν να παίξουν παιδιά, αφού πλέον οι παιδικές χαρές στη Ρόδο είναι είδος προς… εξαφάνιση!
Οι φωτογραφίες,  του κ. B. Mυστιλόγλου-Mυστιλιάδη, αποτυπώνουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην πλατεία Ι. Ράπτη».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου