Τοπικές Ειδήσεις

«Βουνά» από σκουπίδια στο αεροδρόμιο Ρόδου!!

Πρόστιμο 1.000 ευρώ επέβαλε χθες η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Ρόδου στην Fraport για την απαράδεκτη εικόνα με τους συσσωρευμένους όγκους σκουπιδιών στο διεθνές αεροδρόμιο Ρόδου «ΔΙΑΓΟΡΑΣ», που πέρα από το γεγονός πως αποτελούν εστία μόλυνσης και εγκυμονούνται κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία βλάπτουν ανεπανόρθωτα την εικόνα του νησιού μας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη «δημοκρατική» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Νίκος Καραμαρίτης, τα παράπονα και οι καταγγελίες για την άθλια εικόνα που παρουσιάζει το αεροδρόμιο της Ρόδου φτάνουν κατά δεκάδες στη Διεύθυνση Καθαριότητας η οποία όμως, όπως ξεκαθαρίζει, δεν έχει απολύτως καμία αρμοδιότητα για την αποκομιδή καθώς η Fraport έχει συνάψει σχετική σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία η οποία όμως δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της.
Επειτα από έλεγχο της Διεύθυνσης Καθαριότητας χθες, μετά από απανωτές καταγγελίες πολιτών και παράπονα επισκεπτών, η εικόνα στο αεροδρόμιο της Ρόδου παρέπεμπε σε… χωματερή πέραν των εξαιρετικά δυσάρεστων οσμών που αναδύονταν από την σωρό των σκουπιδιών.
Σύμφωνα με τον κ. Καραμαρίτη, η ιδιωτική εταιρεία δεν είναι συνεπής απέναντι στις υποχρεώσεις της με αποτέλεσμα να συσσωρεύνται όγκοι σκουπιδιών στο αεροδρόμιο δημιουργώντας μια άθλια εικόνα η οποία δυσφημεί το νησί μας στους χιλιάδες επισκέπτες, γι’ αυτό και προειδοποιεί ότι αν δεν συνετιστεί η ιδιωτική εταιρεία και δεν αποκατασταθεί η εικόνα, θα επιβληθούν κι άλλα πρόστιμα.
«Η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Ρόδου παρότι δεν έχει καμία αρμοδιότητα και καμία εμπλοκή με την αποκομιδή των απορριμμάτων, δέχεται καθημερινά δεκάδες παράπονα για την απαράδεκτη εικόνα στο αεροδρόμιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ μέσω του οποίου διακινούνται καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες που βλέπουν αυτή την εικόνα.
Πέρα από την εικόνα οι συσσωρευμένοι όγκοι σκουπιδιών σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες αποτελούν εστία μόλυνσης και απειλούν τη δημόσια υγεία, γι’ αυτό και πήραμε την απόφαση να επιβάλουμε το πρόστιμο των 1.000 ευρώ όπως προβλέπεται από τον κανονισμό. Υπάρχει σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία που είναι υποχρεωμένη να εκτελεί την αποκομιδή των απορριμμάτων από το αεροδρόμιο και δεν είναι δυνατόν μεσούσης της θερινής περιόδου να αντικρίζουμε αυτές τις απαράδεκτες εικόνες.
Ως Διεύθυνση Καθαριότητας και ως δημοτική αρχή δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.
Κάθε μέρα η Υπηρεσία μας θα πραγματοποιεί ελέγχους και θα επιβάλλουμε πρόστιμο όσες φορές χρειαστεί μέχρι να αποκατασταθεί η εικόνα και να είναι αντάξια ενός διεθνούς αεροδρομίου.
Δεν είναι δυνατόν η πρώτη εικόνα που αντικρίζει ο επισκέπτης μας ερχόμενος στη Ρόδο και η τελευταία φεύγοντας από το νησί μας και ολοκληρώνοντας τις διακοπές του, να είναι αυτή», δήλωσε στη «δ» ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας.
Να σημειωθεί ότι οι εικόνες με τα βουνά από σκουπίδια στο αεροδρόμιο της Ρόδου έχουν αναρτηθεί σε social media επισκεπτών με εξαιρετικά αρνητικά σχόλια.
Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Mike    17.07.2022 01:53

    GIA 1000 EU THA SAS GRAFOUNE STA PAPARIA TOUS GIA 10.OOO KATI THA GINH

Σχολιασμός άρθρου