Τοπικές Ειδήσεις

Τελετή βράβευσης των επαναλαμβανόμενων τουριστών στην Αφάντου

Η σημασία των επαναλαμβανόμενων τουριστών στην τοπική κοινωνία.

Γενικά σε όλη τη χώρα και ειδικά σε μέρη όπου ανθεί η τουριστική βιομηχανία παρατηρείται το φαινόμενο των επαναλαμβανόμενων επισκεπτών.

Τι είναι λοιπόν οι επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες (repeaters);
Είναι αυτοί οι οποίοι επιλέγουν για τις διακοπές τους τον ίδιο προορισμό κάθε χρόνο, και μερικοί από αυτούς δύο φορές μέσα στον ίδιο χρόνο.
Είναι άνθρωποι οι οποίοι θέλουν να ενσωματώνονται στην τοπική κοινωνία και  χρόνο με το χρόνο αποκτούν δυνατές φιλίες.
Είναι άνθρωποι τους οποίους οι ντόπιοι τους ξέρουν με τα μικρά ονόματά τους αλλά και ανάποδα, άνθρωποι που οι ντόπιοι γνωρίζουν την οικογένεια τους, αλλά και αυτοί τις δικές τους, δηλαδή άνθρωποι που μπαίνουν ακόμα και στα σπίτια μας.

Αυτοί λοιπόν οι επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες, βοηθούν την τοπική κοινωνία και οικονομικά αλλά και με διαφημιστικό τρόπο στην ανάπτυξη της.
Είναι άνθρωποι οι οποίοι βιώνουν την καθημερινότητα μας, άνθρωποι που επιλέγουν να ψωνίζουν από την τοπική αγορά.
Η συμβολή τους στην τοπική κοινωνία είναι πολύ σημαντική ειδικά σε προορισμούς στους οποίους η τουριστική κίνηση πάσχει και για διάφορους λόγους δεν προβάλλεται όπως θα έπρεπε.

Σε μια μη τόσο  τουριστική κωμόπολη  όπως είναι η Αφάντου η οποία πρίν από αρκετά χρόνια κατόρθωνε να προσελκύει ένα σημαντικό αριθμό τουριστών η σημασία των repeaters διαδραματίζει ίσως το πιο σημαντικό ρόλο στην τοπική οικονομία.

Τα πρόβληματα που αντιμετωπίζουν οι repeaters είναι τα ίδια με αυτά που αντιμετωπίζουν και οι ντόπιοι, όμως έχοντας πλέον αφομοιωθεί στην τοπική κοινωνία έχουν μάθει δυστυχώς και αυτοί να ζουν μ αυτά τα πρόβληματα.

Τους αξίζει κάτι, ένα ευχαριστώ, μια πράξη ευγνωμοσύνης, μια αναγνώριση.

Για το λόγο αυτό και μετά από δικές μου ενέργειες ως εκπρόσωπος του εμπορικού σύλλογου της Αφάντου αλλά και με την πολύτιμη βοήθεια του χωρικού αντιδημάρχου κυρίου Βασιλείου Μανέττα ο οποίος να τονίσω ότι είναι πρόθυμος να βοηθήσει έτσι ώστε να βρεθούν λύσεις σε μικρά καθημερινά προβλήματα που ταλαιπωρούν την κωμόπολη μας τα τελευταία χρόνια καθώς επίσης και σε έργα που θα βοηθούσαν στον καλλωπισμό του τόπου μας προχωράμε στην δημιουργία τελετής και βράβευσης όλων αυτών των επαναλαμβανόμενων επισκεπτών τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Αφάντου.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά θα ανακοινωθούν σύντομα.

Μια λοιπόν συμβολική πράξη ευγνωμοσύνης για όλους αυτούς τους ανθρώπους θα λάβει χώρα σύντομα και με την βοήθεια όλων μας ευελπιστούμε να γίνει θεσμός.

Σταμάτιος Βαλσαμης

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου