Τοπικές Ειδήσεις

«Καίνε» τους καταναλωτές τα ακριβά καύσιμα ενόψει διακοπών – Στο 1,8 ευρώ/λίτρο στα Δωδεκάνησα

Την ανίουσα έχουν πάρει το τελευταίο διάστημα οι τιμές των καυσίμων.

Τα ακριβά καύσιμα δημιουργούν προβληματισμό, ειδικά ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών που οι μετακινήσεις των καταναλωτών είναι πυκνότερες και οι καταναλώσεις μεγαλύτερες.

Οι τιμές των καυσίμων είναι ήδη πολύ ψηλότερες σε αρκετές πιο απομακρυσμένες περιοχές ή στα νησιά, ξεπερνώντας ακόμη και τα 2 ευρώ το λίτρο στις Κυκλάδες για την αμόλυβδη 100 οκτανίων λόγω αυξημένων μεταφορικών αλλά και αυξημένης κίνησης λόγω του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο δελτίο τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ στην Αττική μπορούμε να βρούμε την βενζίνη στο 1,64 ευρώ/λίτρο, όποιος επισκεφτεί τις Κυκλάδες θα δυσκολευτεί να βρει τιμές χαμηλότερα από 1,90 ευρώ/λίτρο για την 95άρα βενζίνη. Οι Κυκλάδες είναι επίσης ο νομός με την υψηλότερη τιμή 100άρας βενζίνης με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται πάνω από 2 ευρώ/λίτρο.

Τα Δωδεκάνησα, που βρίσκονται πιο μακριά από Αθήνα αλλά και από τις Κυκλάδες, η μέση τιμή της 95άρας διαμορφώνεται πιο χαμηλά στο 1,8 ευρώ/λίτρο, ενώ πολύ πιο φθηνά κοστολογείται η βενζίνη σε απομακρυσμένα και ακριτικά νησιά της Ελλάδας όπως η Κέρκυρα (1,72 ευρώ/λίτρο), η Χίος (1,67 ευρώ/λίτρο) και η Λέσβος (1,76 ευρώ/λίτρο.). Στην Ευρυτανία, οι τιμές της απλής αμόλυβδης έχουν φτάσει τα 1,75 ευρώ.

Πηγή ΟΤ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου