Ειδήσεις

Αντιδρούν οι ακτοπλόοι στη συμφωνία για πληρωμή πνευματικών δικαιωμάτων στους δημιουργούς

Tην αντίδραση του συνδέσμου των ακτοπλόων, προκάλεσε η πρόσφατη συμφωνία συνεργασίας που σύναψαν η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης “Αυτοδιαχείριση” σχετικά με την πληρωμή πνευματικών δικαιωμάτων στους καλλιτέχνες- δημιουργούς σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα αμοιβών των υπόχρεων, στον οποίο περιλαμβάνονται και τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία.

“Υπογραμμίζουμε σε όλους τους τόνους ότι τα επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία δεν εκπροσωπούνται από την ΚΕΕΕ, άμεσα ή έμμεσα, η οποία και δεν έχει τη δυνατότητα να διαπραγματεύεται -πολλώ δε μάλλον να συμφωνεί- εκ μέρους τους και εκ μέρους του κλάδου της επιβατηγού ναυτιλίας εν γένει”, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).

Προσθέτει επίσης ότι “τα επιβατηγά πλοία εκπροσωπούνται θεσμικά μόνο από τον ΣΕΕΝ, του οποίου τα μέλη μετέχουν στο Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΝΕΕ) και ουδέποτε έχει δοθεί η οποιαδήποτε εξουσιοδότηση στην ΚΕΕΕ να εκπροσωπεί τον κλάδο της επιβατηγού ναυτιλίας και αποτελεί εξαιρετικά δυσάρεστη έκπληξη η “πρωτοβουλία” αυτή.

“Τονίζουμε ότι ούτε ο ΣΕΕΝ, ούτε το ΝΕΕ, ούτε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) εξ όσων αντιλαμβανόμαστε εκλήθησαν ποτέ να συμμετέχουν σε τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις” αναφέρει ο σύνδεσμος των ακτοπλόων και συμπληρώνει ότι η εν λόγω συμφωνία ουδόλως δεσμεύει τον κλάδο της επιβατηγού ναυτιλίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου