Τοπικές Ειδήσεις

Ιωάννης Παππάς : Ενας …..Γεωπόνος στο Υπουργείο Τουρισμού!

Η τοποθέτηση πριν λίγες ημέρες του Θανάση Θεοχαρόπουλου στη θέση του Υπουργού Τουρισμού ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που όλοι γνωρίζαμε: την πολιτική συναλλαγή που είχε προηγηθεί μεταξύ του κ. Τσίπρα και του κυρίου Θεοχαρόπουλου. Εάν πραγματοποιηθεί διαγωνισμός πολιτικού οπορτουνισμού πιστεύω πως με μεγάλη διαφορά και πολύ εύκολα θα ανακηρυχτεί νικητής ο νέος Υπουργός Τουρισμού. Επειδή πάντα θέλω να μιλάω με επιχειρήματα βασισμένα σε γεγονότα παραθέτω μερικά που τεκμηριώνουν την άποψη μου αυτή για το νέο Υπουργό Τουρισμού και νεόκοπο υποστηρικτή της αριστεροφασίζουσας μας κυβέρνησης.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος το 2012 τοποθετήθηκε Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Τροφίμων, την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας μας από των Αντώνη Σαμαρά. Στη θέση αυτή παρέμεινε 13 μήνες και αποχώρησε διαφωνώντας με την κυβερνητική πολιτική. Θυμίζω ότι τότε ήταν πρωτοκλασάτο στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς. Στην συνέχεια εκλέχτηκε βουλευτής Επικρατείας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη(ΔΗΜΑΡ) και διετέλεσε Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος μέχρι και πριν λίγους μήνες. Τον τελευταίο μήνα άλλαξε πάλι «στρατόπεδο» και συμμετέχει στην «Προοδευτική Συμμαχία» και συμπορεύεται με τον Σύριζα. Ο  κ. Θεοχαρόπουλος, μέσω της προσωπικής του διαδρομής αποδεικνύει ότι είναι λάτρης των πολιτικών μεταγραφών και ότι η ιδεολογία του είναι πολύ ευέλικτη και ευπροσάρμοστη, ανάλογα με τα προσωπικά του οφέλη και συμφέροντα.

Δυστυχώς για εκείνον ζούμε στην εποχή της πληροφόρησης και όλοι θυμόμαστε ότι ο νέος Υπουργός Τουρισμού, που τώρα εκθειάζει τον κύριο Τσίπρα και του πλέκει εγκώμια, πριν πέντε μόλις μήνες, τον Δεκέμβριο, καταψήφιζε την κυβέρνηση στον προϋπολογισμό και δεν έδινε ψήφο εμπιστοσύνης και τώρα τον Μάιο ορκίζεται υπουργός της. Από γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης στην κυβέρνηση Σαμαρά βρίσκεται σήμερα σε θέση υπουργού Τουρισμού στην κυβέρνηση  Τσίπρα. Κατέχει βέβαια και ένα σπάνιο ρεκόρ μιας και πρέπει να είναι ο μοναδικός υπουργός στον… Πλανήτη που έχει καταψηφίσει τη κυβέρνηση στην οποία μετέχει. Είναι ό ίδιος άνθρωπος που πριν λίγους μήνες χαρακτήριζε τον Τσίπρα ως πολιτική απάτη και σήμερα έγινε υπουργός της κυβέρνησης του. Πρέπει να του απονεμηθεί το όσκαρ πολιτκών μεταλλάξεων.

Ας δούμε όμως το σοβαρό θέμα και

αυτό που περισσότερο με θλίβει και με ανησυχεί ,όχι μόνο εμένα αλλά όλα τα στέλεχη της τουριστικής βιομηχανίας είναι η τοποθέτηση του στο Υπουργείο Τουρισμού, το οποίο είναι ένα από τα πιο σημαντικά και καίρια Υπουργεία.

Ο Τουρισμός αποτελεί για την πατρίδα μας την μεγαλύτερη πηγή εσόδων στο Α.Ε.Π της χώρας μας και εκατομμύρια Έλληνες απασχολούνται και εργάζονται σε τουριστικά επαγγέλματα και συναφή με τον τουρισμό κλάδους.

Στον καίριο αυτό τομέα, ο πρωθυπουργός τοποθέτησε έναν παντελώς άσχετο άνθρωπο. Έναν πολιτικό που• η καταγωγή του•οι σπουδές του και η διαδρομή του δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τον τουρισμό. Ο κ. Θεοχαρόπουλος είναι γεωπόνος με πολύ καλή κατάρτιση αλλά η αγροτική οικονομία και οι καλλιέργειες δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με το τουριστικό προϊόν. Τοποθέτησε ο κ. Τσίπρας κάποιον που ποτέ δεν κατάφερε να εκλεγεί με σταυρό, αντίθετα στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση που συμμετείχε πήρε λιγότερους από 350 σταυρούς, ένα μηδενικό ποσοστό.

Σε αυτόν τον άνθρωπο εμπιστεύτηκε ο πρωθυπουργός τις τύχες της πιο βαριάς και πιο προσοδοφόρας βιομηχανίας της χώρας μας και σε μια πολύ κρίσιμη χρονική συγκυρία. Όλα αυτά βέβαια είναι για τον κ. Τσίπρα λεπτομέρειες μιας και έπρεπε να βολέψει και να εξαργυρώσει τη στάση του Θεοχαρόπουλου με υπουργικό θώκο. Του ανέθεσε ελαφρά τη καρδία τον πιο κρίσιμο τομέα, τον τουριστικό, προφανώς επειδή λειτουργεί ως τουρίστας στα κόμματα που μετέχει.

Εμείς οι Δωδεκανήσιοι, ανησυχούμε και ελπίζουμε στο σύντομο διάστημα, των λίγων μηνών που απομένουν μέχρι τις εκλογές, εκλογές που θα φέρουν το τέλος της εξουσίας των Τσίπρα, Θεοχαρόπουλου και λοιπών «αριστερών» οι οποίοι είναι και λάτρεις των πολυτελέστατων θαλαμηγών και των χλιδάτων διακοπών, να μην προκληθεί κανένα σοβαρό πρόβλημα στο τουριστικό μας προϊόν και η φετινή τουριστική περίοδος που ήδη διανύουμε να κυλήσει ομαλά για όλους. Ο τουρισμός είναι ένας πολύ σοβαρός και σημαντικός τομέας κύριε Τσίπρα για να τον αναθέτετε σε καιροσκόπους γυρολόγους

Αναρωτιέμαι τον θα του μιλάνε για τα slot και τις κρατήσεις να αντιλαμβάνεται και να μην κάνει κρατήσεις για τις οικογενειακές του διακοπές!

Πόσο κρίμα να διαλύουν τα πάντα απλά για να μείνουν στην Εξουσία λίγους μήνες παραπάνω!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου