ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Διαγόρας: «Γηραιέ» κάνε μας υπερήφανους

Δημήτρης Στούμπης 3 λεπτά ανάγνωση
ΔΙΑΓΟΡΑΣ- ΚΑΛΑΜΑΤΑ (24)

Στο γήπεδο του Μεσ­ση­νια­κού θα είναι σήμερα στραμ­μένη η προσοχή όλων των φιλά­θλων του νησιού μας, καθώς στις 15:00 ο Δια­γό­ρας θα φιλο­ξε­νη­θεί από τον Καλα­μάτα στο δεύτερο παι­χνίδι των μπαράζ για την άνοδο στην Football League των δευ­τε­ρα­θλη­τών του πρω­τα­θλή­μα­τος της Γ’ Εθνικής Κατη­γο­ρίας.

Ο «γηραιός» έχει τον πλε­ο­νέ­κτημα, καθώς στο πρώτο παι­χνίδι των μπαράζ επι­κρά­τησε της «Μαύρης Θύελλας» με σκορ 1-0 στο δημο­τικό στάδιο της πόλης μας, και σήμερα θέλει να… τελειώ­σει την δουλειά, έτσι ώστε να υλο­ποι­ή­σει τον μεγάλο του φετινό στόχο που είναι ο προ­βι­βα­σμός.

Φυσικά, όλοι στις τάξεις του Διαγόρα γνω­ρί­ζουν ότι η σημε­ρινή ανα­μέ­τρηση θα έχει σημα­ντι­κές δυσκο­λίες, ωστόσο, είναι απο­φα­σι­σμέ­νοι να δώσουν τον καλύ­τερο δυνατό εαυτό τους, προ­κει­μέ­νου ο σύλ­λο­γος να πάρει το απο­τέ­λε­σμα που χρειά­ζε­ται.

Ο προ­πο­νη­τής Πέτρος Ρου­τζιέ­ρης έχει ζητήσει από τους αθλητές του, μεγάλη προσοχή, συγκέ­ντρωση, αγω­νι­στικά πει­θαρ­χία και πάθος από το πρώτο λεπτό, έτσι ώστε ο Δια­γό­ρας να επι­βά­λει τον ρυθμό του, προ­κει­μέ­νου να μην δώσει περι­θώ­ρια στην ομάδα της Καλα­μά­τας να πιστέ­ψει στην ανα­τροπή του σκορ του πρώτη αγώνα μπαράζ.

Ταυ­τό­χρονα, ο προ­πο­νη­τής του «γηραιού» ζήτησε από τους ποδο­σφαι­ρι­στές, σωστή αμυ­ντική συμπε­ρι­φορά και την επί­τευξη ενός γκολ, το οποίο θα… κόψει τον αέρα των γηπε­δού­χων.

Τώρα όσον αφορά στην προ­ε­τοι­μα­σία, ολο­κλη­ρώ­θηκε το μεση­μέρι της Δευ­τέ­ρας στο δημο­τικό στάδιο της πόλης μας, καθώς ο Πέτρος Ρου­τζιέ­ρης απο­φά­σισε να μην διε­ξα­χθεί προ­πό­νηση στην μεσ­ση­νιακή πρω­τεύ­ουσα.

Το πρό­γραμμα επι­κε­ντρώ­θηκε σε ασκή­σεις πάνω στις τελευ­ταίες λεπτο­μέ­ρειες της τακτι­κής που θα ακο­λου­θή­σει ο «γηραιός», σε αγω­νι­στικά παι­χνί­δια στην κατοχή και την κυκλο­φο­ρία, σε τελειώ­ματα φάσεων και στη­μέ­νες μπάλες.

Μετά το τέλος της προ­πό­νη­σης, ο Πέτρος Ρου­τζιέ­ρης ανα­κοί­νωση την απο­στολή, την οποία συγκρο­τούν οι ακό­λου­θοι 19 ποδο­σφαι­ρι­στές: Σικα­λιάς, Τσιάμης, Ψωμάρας, Βέρτζος, Προ­βα­τί­δης, Ευαγ­γε­λι­δά­κης, Παγώνης, Καρ­πα­θά­κης, Ζέλεφ, Μπα­ξε­βά­νος, Δήμας, Ντουαλά, Μεντί, Μπουρ­λά­κης, Γλυνός, Αντω­νίου, Γεωρ­γίου, Γιώργου, Πινιώ­της.

Εκτός «μάχης» έχει τεθεί ο Χρήστος Χατζη­σάβ­βας που στο πρώτο παι­χνίδι των μπαράζ, τραυ­μα­τί­στηκε σοβαρά στο χέρι, ενώ οι υπό­λοι­ποι αθλητές που δεν συμπε­ρι­λή­φθη­σαν στην απο­στολή, έμειναν εκτός πλάνων για λόγους τακτι­κής.

Να σημειώ­σουμε ότι η απο­στολή του Διαγόρα ανα­χώ­ρησε χθες στις 9:50 το πρωί, αερο­πο­ρι­κώς για την Αθήνα και από εκεί οδικώς για την πρω­τεύ­ουσα της Μεσ­ση­νίας.

«Σφυ­ρί­ζει» ο Βάτσιος

Ο αξιο­λο­γη­μέ­νος διαι­τη­τής του συν­δέ­σμου Δυτικής Αττικής Αρι­στεί­δης Βάτσιος θα διευ­θύ­νει την σημε­ρινή ανα­μέ­τρηση του Διαγόρα με την Καλα­μάτα στο γήπεδο του Μεσ­ση­νια­κού.

Βοηθοί του θα είναι οι Κώστας Οικο­νό­μου από τον σύν­δε­σμο Δυτικής Αττικής και Αλέ­ξαν­δρος Καρα­θα­νά­σης από τον σύν­δε­σμο Δυτικής Αττικής, 4ος διαι­τη­τής ορί­στηκε ο Γιώργος Μαρ­κα­ντω­νά­τος από τον σύν­δε­σμο Ηλείας, ενώ παρα­τη­ρη­τής διαι­τη­σίας θα είναι ο Νίκος Σπυ­ρά­κης από τον σύν­δε­σμο Λακω­νίας.

Ανα­λυ­τικά:

Γ’ Εθνική Κατη­γο­ρία

Μπαράζ ανόδου

2ο παι­χνίδι

Τετάρτη

• Γ. Μεσ­ση­νια­κού 3:00μ.μ.

Καλαμάτα- Δια­γό­ρας

Διαι­τη­τές: Βάτσιος, Οικο­νό­μου, Καρα­θα­νά­σης

4ος διαι­τη­τής: Μαρ­κα­ντω­νά­τος

Παρ. διαι­τη­σίας: Σπυ­ρά­κης

Καλα­μάτα: «Ντόπες» ανόδου στην προ­πό­νηση

Την απο­θέ­ωση από περίπου 80 οπαδούς τους, γνώ­ρι­σαν στην προ­πό­νηση της Τρίτης οι ποδο­σφαι­ρι­στές της Καλα­μά­τας.

Η προ­πό­νηση που έγινε στο γήπεδο του Μεσ­ση­νια­κού, ήταν ανοι­κτοί για τους φιλά­θλους, οι οποίοι έδωσαν το «παρών» και δημιούρ­γη­σαν θερμή ατμό­σφαιρα, εμψυ­χώ­νο­ντας τους «μελα­νό­λευ­κους» ενόψει του σημε­ρι­νού αγώνα μπαράζ με τον Διαγόρα.

Οι φίλα­θλοι της Καλα­μά­τας ζήτησαν από τους παίκτες την άνοδο. Τα συν­θή­ματα που ακού­στη­καν ήταν χαρα­κτη­ρι­στικά του καυτού κλί­μα­τος που ανα­μέ­νε­ται στην σημε­ρινή ανα­μέ­τρηση, ενώ οι παίκτες της «Μαύρης Θύελλας» αντα­πέ­δω­σαν το χει­ρο­κρό­τημα στους οπαδούς ευχα­ρι­στώ­ντας τους για την υπο­στή­ριξη.

Η Καλα­μάτα λοιπόν ολο­κλή­ρωσε την προ­ε­τοι­μα­σία της με τους Ψάνη, Τάμπα να είναι εκτός μάχης και τους υπό­λοι­πους ποδο­σφαι­ρι­στές να είναι στην διάθεση του Γιάννη Χρι­στό­που­λου.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.