ΣυνεντεύξειςΤοπικές Ειδήσεις

Μάριος Κλωνάρης: «Ο τομέας της Υγείας, είναι μια πρόκληση!»

Ο κ. Μάριος Κλωνάρης είναι χειρουργός ορθοπεδικός, αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου και τομεάρχης Υγείας της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας.
Πρόσφατα, ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του με την παράταξη του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο».
Στη συνέντευξη που ακολουθεί, μιλάει για την επιλογή του, να ταχθεί στο πλευρό του κ. Χατζημάρκου και να ασχοληθεί με τα κοινά.
• Κύριε Κλωνάρη, διαβάσαμε την πρόσφατη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς σας με την παράταξη του περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου. Πώς πήρατε αυτή την απόφαση; Τι σας ώθησε; Μιλήστε μας γι’ αυτό.
Tον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο τον παρακολουθώ εδώ και αρκετά χρόνια και θαυμάζω το έργο του. Είναι νικητής, είναι για τα δύσκολα και ξέρει να παίρνει το διπλό σε ένα παιχνίδι εκτός έδρας. H αποφασιστικότητά του αποδεικνύεται καθημερινά από τα εκατοντάδες έργα που γίνονται στο Νότιο Αιγαίο.
O κόσμος, κυρία Ντόκου, παρακολουθεί και απολαμβάνει την βελτίωση των έργων και την ανάπτυξη που συντελείται σε όλα τα επίπεδα. Δίνοντάς μου την ευκαιρία θα ήθελα να υπενθυμίσω τις γέφυρες Μάκκαρη και Κρεμαστής, τον ηλεκτροφωτισμό Ρόδου-Λίνδου όπως και την επέκταση του αγωγού από το φράγμα του Γαδουρά για τη νότια Ρόδο ώστε να υδροδοτηθεί, και πολλά άλλα έργα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας
• Ποιος είναι ο δικός σας στόχος και το στοίχημα με αυτή την υποψηφιότητα, στις εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου;
Η πολυετής εμπειρία μου στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και η ενασχόλησή μου στα τελευταία χρόνια με τα συνδικαλιστικά στον τομέα της υγείας ήταν το έναυσμα ώστε να αποδεχτώ την πρόταση του περιφερειάρχη και να συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις βάζοντας ένα λιθαράκι στο τεράστιο έργο που επιτελείται. Από πλευράς Περιφέρειας στον τομέα της υγείας των νησιών θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπατριώτες μας Δωδεκανήσιους ότι σε περίπτωση που με εμπιστευτούν θα συνεχίσω να εργάζομαι και να προσφέρω για το καλό των νησιών μας
• Γνωρίζοντας καλά τα προβλήματα με την Υγεία και τις ανάγκες στις δομές στην δική μας περιοχή, θα ήθελα να αναφερθείτε σε αυτά και να μας πείτε τι μπορεί να γίνει.
Κυρία Ντόκου, ευχαριστώ για την ερώτηση. Ο τομέας της υγείας για τον κάθε ένα και την κάθε μία που ασχολούνται με τα κοινά είτε στο χώρο της αυτοδιοίκησης, είτε του κοινοβουλίου είναι μία πρόκληση. Σίγουρα δεν είμαι σε θέση να ωραιοποιήσω καμιά κατάσταση, μπορώ όμως από την 25ετή μου πορεία στο σύστημα υγείας να κάνω την εξής διατύπωση. Έχουν γίνει βήματα όσον αφορά στις κτηριακές υποδομές, στο νοσηλευτικό ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό και αυτό έχει συντελεστεί διότι υπήρξε άψογη συνεργασία κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών αρχών. Σίγουρα όμως χρειάζεται συνεχής προσπάθεια από όλους, όσους ασχολούμαστε με τα κοινά σε καθημερινή βάση.


• Είναι γεγονός πως κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεισέφερε υπεράνω των θεσμικών αρμοδιοτήτων της, όπως μπορούσε στις δομές. Επιπλέον, προσπαθεί να στηρίξει τον τομέα της Υγείας αλλά και τους γιατρούς που έρχονται στα νησιά. Θα ήθελα το σχόλιό σας.
Η ερώτησή σας τα λέει όλα! Πράγματι, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημαρκος στα τελευταία εννέα χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι της Περιφέρειας δαπάνησε πολλά εκατομμύρια στην υγεία, αξιοποίησε πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πόρους της Περιφέρειας για να μπορέσει να βελτιώσει το σύστημα υγείας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Νοτίου Αιγαίου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα αντανακλαστικά του περιφερειάρχη όσον αφορά στο ζήτημα της πανδημίας που πρώτος στη χώρα έφερε κλωβούς για τη μεταφορά των ασθενών με Covid-19 σε κέντρα αναφοράς. Δαπάνησε χιλιάδες ευρώ μοιράζοντας στο σύστημα υγείας υγειονομικό υλικό.
Ενίσχυσε το ΕΚΑΒ με 9 ασθενοφόρα στέλνοντας και στο πιο απομακρυσμένο νησί της Περιφέρειας, στο ακριτικό Καστελλόριζο. Ενίσχυσε τα νοσοκομεία στο σύνολό τους με ιατρικό και μηχανολογικό εξοπλισμό. Έμπρακτα αποδεικνύει τη στήριξή του στους επικουρικούς ιατρούς χορηγώντας επίδομα. Η επισήμανση την οποία θέλω να κάνω, κυρία Ντόκου, είναι η εξής:
Ένας άνθρωπος που προέρχεται από το χώρο της επιχειρηματικότητας έχει προσφέρει πάρα πολλά στον τομέα της υγείας των νησιών χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα, αλλά η αγάπη του για τα νησιά δεν τον άφησε αμέτοχο και σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Μάριος Κλωνάρης είναι χειρουργός ορθοπεδικός, αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου και τομεάρχης Υγείας της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας.
Γεννήθηκε το 1973 και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στην Ρόδο.
Το 1996 αποφοίτησε με άριστα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου «Κάρολ Νταβίλα» στο Βουκουρέστι. Εξέτισε τη στρατιωτική του θητεία στη Σύμη και στη Ρόδο και παρείχε τις υπηρεσίες του ως αγροτικός ιατρός στα Περιφερειακά Ιατρεία του Καστελλορίζου και Κοσκινού. Θήτευσε ως ειδικευόμενος στην Β’ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Αλεξανδρουπόλεως και συνέχισε το 2002 έως το 2007 στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ την ειδικότητά του ως χειρουργός ορθοπεδικός.
Το 2008 ξεκίνησε την ενεργό σταδιοδρομία του στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αρχικά ως επικουρικός επιμελητής Ορθοπεδικής στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου έως το 2010, παρέχοντας παράλληλα τις υπηρεσίες του στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου και στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου. Έκτοτε, τοποθετήθηκε σε θέση μόνιμου επιμελητή Β’. Από το 2016 μέχρι σήμερα εργάζεται ως επιμελητής Α’ στην Ορθοπεδική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.
Χρημάτισε από το 2014 έως το 2018 ως ταμίας του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου και από το 2018 μέχρι σήμερα ως αντιπρόεδρος του ιδίου Ιατρικού Συλλόγου.
Το 2022 επιλέχθηκε ως τομεάρχης Υγείας της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας. Είναι παντρεμένος με την Ευαγγελία Μ. Κακά και έχουν δύο παιδιά, τον Γιώργο και την Ελένη-Άννα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου