Τοπικές Ειδήσεις

Εγκαινιάσθηκε ο ξενώνας φιλοξενίας συγγενών ασθενών του Νοσοκομείου Ρόδου

Πραγματοποιήθηκαν χτες, τα εγκαίνια του ξενώνα φιλοξενίας συγγενών – συνοδών ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Ρόδου και προέρχονται από τα υπόλοιπα νησιά του νομού.

Παρόντες ήταν ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γρηγόρης Ρουμάνης, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου, ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χρήστος Ευστρατίου, ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Αιγαίου κ. Σάββας Καραταπάνης, ο αντιδήμαρχος Υγείας κ. Γιώργος Τριάντος κ.ά.
Σημειώνεται πως πρόκειται για ένα έργο που ξεκίνησε επί της νομαρχιακής θητείας του κ. Γιάννη Μαχαιρίδη και με την δωρεά του Ροταριανού Ομίλου Ρόδου με προϋπολογισμό 510.000 ευρώ ενώ συνεισέφεραν 63 ιδιώτες, επιχειρηματίες, σύλλογοι κ.λπ. της Ρόδου για την υλοποίησή του.
Σε αυτή την αναμόρφωση του ξενώνα, συμμετείχαν περίπου είκοσι διαφορετικού είδους επαγγελματίες όλοι αφιλοκερδώς ενώ οι εργασίες έγιναν βάσει μελέτης την οποία επιμελήθηκαν ο πολιτικός μηχανικός κ. Βασίλης Διακογεωργίου και ο αρχιτέκτονας – μηχανικός κ. Γαβριήλος Λαμπριανός.
Ο ξενώνας διαθέτει 11 δωμάτια εξοπλισμένα με όλα τα απαραίτητα, κουζίνα, μπάνιο, κλιματισμό, τηλεόραση κ.λπ. ενώ τα κλειδιά παραδόθηκαν στον διοικητή του Νοσοκομείου.


Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γρ.Ρουμάνης στην τοποθέτησή του εξέφρασε την ικανοποίησή του λέγοντας τα εξής: «Με τη συνεργασία, την βοήθεια, την συμπαράσταση και το έμπρακτο ενδιαφέρον των τοπικών αρχών και ειδικά της ΠΝΑι μπορέσαμε να ανακαινίσουμε αυτό το χώρο. Είναι ένας χώρος ανακούφισης, συμπαράστασης και βοήθειας για τους συμπατριώτες μας που έρχονται από άλλες περιοχές. Γνωρίζουμε όλοι πόσο δύσκολο είναι το θέμα της πολυνησιωτικότητας και πόσο αναγκαίο είναι να υπάρχει ένα κατάλυμα για τους συγγενείς – συνοδούς ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Ρόδου. Θα συνεχίσουμε όλοι μαζί για να παρέχουμε αγάπη, φροντίδα, ενδιαφέρον και μέριμνα».
Από την πλευρά του, ο κ. Γ. Χατζημάρκος υπογράμμισε τα εξής: «Μέσα σε όλη αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο που ζούμε, αναδεικνύονται και χαρακτηριστικά μιας κοινωνίας η οποία είναι ζωντανή και διαθέτει ανακλαστικά. Αυτό το έργο, χρειάστηκε την ενεργοποίηση αυτής της κοινωνίας με την συμβολή ιδιωτών χωρίς χρηματοδότηση από δημόσιο χρήμα» εξαίροντας την συμβολή του αντιπεριφερειάρχη κ. Κ. Διακογεωργίου.
Μιλώντας ο κ. Αν. Καμπουράκης εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του λέγοντας: «Ως πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και δήμαρχος Ρόδου, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συμμετείχαν στην υλοποίηση αυτού του έργου. Είναι μία μεγάλη προσφορά στους συγγενείς – συνοδούς των ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο».
Από την πλευρά του, ο κ. Κ.Διακογεωργίου υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως «το εγχείρημα ήταν μεγάλο αλλά όλοι μαζί τα καταφέραμε. Οι εργασίες που έπρεπε να γίνουν ήταν πολλές αλλά με την συνεργασία όλων, ολοκληρώσαμε το μεγάλο αυτό έργο» ανακοινώνοντας πως το επόμενο βήμα θα είναι η δημιουργία ενός ξενώνα για τους καρκινοπαθείς.

Τέλος, διευθυντής του ΕΚΑΒ Αιγαίου κ. Σ.Καραταπάνης τόνισε πως ο ρόλος του ξενώνα θα είναι κυρίως κοινωνικός καθώς αποτελεί πλέον, ένα κόσμημα για το νησί αλλά με τεράστια κοινωνική διάσταση: «Δεν αναβαθμίστηκε μόνον ο χώρος αλλά και η λειτουργία του ΕΚΑΒ με το ελικοδρόμιο που αντιμετώπιζε πρόβλημα».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου