Ειδήσεις

Περιορισμένη η κίνηση την Κυριακή στα μαγαζιά

Δεν σημείωσε την Κυριακή, 13 Απριλίου, αξιοσημείωτη αύξηση η κίνηση στα καταστήματα του νησιού μας.
Παρά το γεγονός ότι η εφαρμογή του νέου νόμου έδωσε τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες να ανοίξουν την Κυριακή τα καταστήματά τους η κίνηση δεν ήταν η αναμενόμενη.

«Υπήρξε κάποια κίνηση στην αγορά. Αυτό συνέβη επειδή για πρώτη φορά λειτούργησαν την Κυριακή των Βαϊων τα καταστήματα. Οι συνάδελφοι επιχειρηματίες όμως δεν είναι ευχαριστημένοι από τις εισπράξεις που είχαν», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Νίκος Κουκούλης.

Σε ερώτηση αν οι επιχειρηματίες του νησιού μας αντιδράσουν στην περίπτωση που εφαρμοσθεί ο νόμος για τη λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους ο κ. Νίκος Κουκούλης δήλωσε:

«Εμείς είμαστε αρνητικοί στο ενδεχόμενο αυτό. Δεν μπορούμε να δεχθούμε κάτι τέτοιο. Αν γίνει νόμος του κράτους δεν είμαι σε θέση να σας αναφέρω τι θα συμβεί. Θα πρέπει να λάβει απόφαση το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου δήλωσε ακόμα πως δεν ενδιαφέρει τους επιχειρηματίες του νησιού μας η διάταξη που ψηφίστηκε πρόσφατα.

«Εμάς δεν μας ενδιαφέρει το θέμα αυτό. Το έχουμε λύσει στη στιγμή που τα τουριστικά καταστήματα μπορούν να λειτουργούν όλες τις Κυριακές. Το ζήτημα αφορά τους συναδέλφους στην Αθήνα που επιθυμούν τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους και την έβδομη ημέρα της εβδομάδας», δήλωσε ο κ. Νίκος Κουκούλης.

Επισημαίνεται πως η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου έχει προειδοποιήσει πως θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις αν εφαρμοσθεί η συγκεκριμένη διάταξη.

Σε ερώτηση αν η εφαρμογή του εορταστικού ωραρίου έχει συμβάλει στην αύξηση της κίνησης στην αγορά, ενόψει του Πάσχα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου δήλωσε πως είναι νωρίς για να προβεί σε ανακοινώσεις.
Δυσαρέσκεια στις τάξεις των καταστηματαρχών της Μεσαιωνικής Πόλης δημιούργησαν προβλήματα που παρουσιάστηκαν στις υποδομές.

Επισημαίνεται πως χθες προκλήθηκε κάποια βλάβη στα δίκτυα αποχέτευσης στην πλατεία Ιπποκράτους. Αποτέλεσμα ήταν να γεμίσει μέρος της πλατείας με νερά και λύματα.

Το θέαμα δεν ήταν η καλύτερη εικόνα για τους τουρίστες «της μιας ημέρας» που αφίχθησαν στη Ρόδο με κρουαζιερόπλοιο και επισκέφθηκαν τη Μεσαιωνική Πόλη.
Σε έξαρση όμως ήταν και το φαινόμενο των καταλήψεων κοινόχρηστων χώρων σε αρκετά σημεία της Μεσαιωνικής Πόλης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου