Ειδήσεις

55χρονος επιχειρηματίας θύμα e-mail απάτης!

Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνεται ο αριθμός των πολιτών που επιλέγουν το διαδίκτυο για να κάνουν τις πληρωμές τους χωρίς ταλαιπωρία.

Με γεωμετρική πρόοδο όμως αυξάνονται και οι απάτες από επιτήδειους που επιδιώκουν να υφαρπάξουν κωδικούς και χρήματα.

Θύμα μιας καλοστημένης απάτης είναι και ένας 55χρονος κάτοικος Κοσκινού, που μετέφερε χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς αλλοδαπών στην Κίνα για την αγορά ηλεκτρονικών παιχνιδιών από εταιρεία, τα emails της οποίας… παραχαράχθηκαν!!

Το θύμα είναι ιδιοκτήτης επιχείρησης ψυχαγωγικών παιγνίων, που βρίσκεται στο Τσαΐρι.

Την 10η Δεκεμβρίου 2013 ξεκίνησε επικοινωνία με εταιρία ηλεκτρονικών παιχνιδιών που εδρεύει στην Κίνα προκειμένου να αγοράσει διάφορα ηλεκτρονικά παιχνίδια.
Η επικοινωνία τους γινόταν μέσω email για δύο μήνες περίπου.
Την 1 Μαρτίου 2014 έλαβε email από λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ο οποίος διέφερε από το email της εταιρίας κατά ένα γράμμα.

Το θύμα δεν το διαπίστωσε και όταν την 12η Μαρτίου 2014 του ζητήθηκε να καταθέσει το 30% της παραγγελίας ήτοι 5.800 δολάρια σε λογαριασμό της τράπεζας CIMB BANK προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή της το έκανε με έμβασμα μέσω της EUROBANK.

Η επικοινωνία με το «μαϊμού» email συνέχισε και στις 3 Aπριλίου 2014 του ζητήθηκε το υπόλοιπο της παραγγελίας ήτοι 13.410 δολάρια προκειμένου να αποσταλεί στη Ρόδο.
Ο 55χρονος κατέθεσε και το ποσό αυτό την επόμενη ημέρα στον ίδιο λογαριασμό. Επικοινώνησε εξάλλου και με γραφείο μεταφορών προκειμένου να αναλάβει τη μεταφορά της παραγγελίας από την Κίνα στον Πειραιά.

Από το γραφείο μεταφορών του ζητήθηκαν τα email επικοινωνίας που είχε και όλα τα στοιχεία επικοινωνίας με την εταιρία στην Κίνα.

Το γραφείο μεταφορών ήρθε σε επαφή με τον ανταποκριτή της εταιρείας στην Κίνα και τότε ο 55χρονος ενημερώθηκε ότι η εταιρία δεν είχε λάβει οποιοδήποτε ποσό και δεν μπορούσε να εκτελέσει την παραγγελία.

Ξαφνιασμένος επικοινώνησε με την εταιρεία και τότε διαπίστωσε ότι είχε πέσει θύμα απάτης από αγνώστους που είχαν φτιάξει email που προσομοίαζε με εκείνο που χρησιμοποιούσε για να επικοινωνεί μαζί της.

Ο 55χρονος κατόρθωσε να μπλοκάρει τη δεύτερη μεταφορά χρημάτων και συγκεκριμένα τα 13.410 δολάρια.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου