ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Καμιά ιδιωτικοποίηση των Ιαματικών Πηγών Καλλιθέας”

news room 2 λεπτά ανάγνωση

Σε έκτα­κτη και δια πε­ρι­φο­ράς συ­νε­δρί­α­ση του δη­μο­τι­κού συμ­βου­λί­ου στις 12/02 πάρ­θη­κε ομό­φω­νη από­φα­ση για την μη έντα­ξη των Ια­μα­τι­κών Πηγών Καλ­λι­θέ­ας στην ανώ­νυ­μη εται­ρεία που προ­βλέ­πει σχέ­διο νόμου της κυ­βέρ­νη­σης.

Η εί­δη­ση ότι ο Ρο­δια­κός λαός κιν­δυ­νεύ­ει να χάσει ακόμα ένα ακί­νη­το ιδιαί­τε­ρου ιστο­ρι­κού εν­δια­φέ­ρο­ντος και φυ­σι­κού κάλ­λους, όπως οι Ια­μα­τι­κές Πηγές Καλ­λι­θέ­ας δεν έπεσε σαν κε­ραυ­νός εν αι­θρία.

Σε συ­νε­δρί­α­ση του υπουρ­γι­κού συμ­βου­λί­ου που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε αρχές του πε­ρα­σμέ­νου Δε­κέμ­βρη, ο ίδιος ο υπουρ­γός Χ.Θε­ο­χά­ρης πα­ρου­σί­α­σε τις προ­θέ­σεις της κυ­βέρ­νη­σης για δη­μιουρ­γία «Ορ­γα­νι­σμού για την Αξιο­ποί­η­ση Ια­μα­τι­κών Πόρων», απο­βλέ­πο­ντας σε επεν­δύ­σεις ιδιω­τι­κών κε­φα­λαί­ων, μετά και από εκ­δη­λώ­σεις εν­δια­φέ­ρο­ντος δια­φό­ρων επι­χει­ρή­σε­ων.

Προ­κύ­πτει βέ­βαια το ερώ­τη­μα:

· Κα­νέ­νας δεν γνώ­ρι­ζε για την τύχη των Ια­μα­τι­κών Πηγών Καλ­λι­θέ­ας με τό­σους το­πι­κούς πο­λι­τι­κούς πα­ρά­γο­ντες που βρί­σκο­νται σε τα­κτι­κή επι­κοι­νω­νία με το υπουρ­γείο του­ρι­σμού και μά­λι­στα με βου­λευ­τή Δω­δε­κα­νή­σου που δια­τε­λού­σε τότε ως υφυ­πουρ­γός;

Κα­νέ­νας δεν γνώ­ρι­ζε ότι η ΚΕΔΕ συ­νερ­γά­στη­κε με το Υπουρ­γείο Του­ρι­σμού για την προ­ώ­θη­ση της «αξιο­ποί­η­σης» των ια­μα­τι­κών πηγών στην Ελ­λά­δα από ιδιώ­τες;

Το πέ­ρα­σμα των δη­μο­σί­ων του­ρι­στι­κών υπο­δο­μών στο ιδιω­τι­κό κε­φά­λαιο είναι στις προ­τε­ραιό­τη­τες αυτής της κυ­βέρ­νη­σης, όπως και των προη­γού­με­νων ΠΑΣΟΚ και ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ

Έχουν πα­ρα­δώ­σει σε επεν­δυ­τές τα πάντα. Πρώην ξε­νο­δο­χεία του ΕΟΤ, κα­ζί­νο, μα­ρί­νες, πα­ρα­λί­ες, ορει­νούς όγκους, δάση και πε­ριο­χές ιδιαί­τε­ρου φυ­σι­κού κάλ­λους, αρ­χαιο­λο­γι­κά σπή­λαια, ια­μα­τι­κές πηγές, πα­ρα­δο­σια­κούς ξε­νώ­νες κ.λ.π.

Σ’ αυτήν τη πο­λι­τι­κή, οι το­πι­κές αρχές όχι μόνο είναι χει­ρο­κρο­τη­τές, αλλά και πο­λύ­τι­μοι συ­νερ­γά­τες. Η σύ­μπλευ­ση όλων των υπό­λοι­πων πο­λι­τι­κών δυ­νά­με­ων και πα­ρα­τά­ξε­ων στη λο­γι­κή που θέλει τους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομί­λους να βρί­σκουν «φι­λι­κό επι­χει­ρη­μα­τι­κό πε­ρι­βάλ­λον» σε ό,τι είναι λαϊκή πε­ριου­σία, ενι­σχύ­ει την αδη­φα­γία των επεν­δυ­τών.

Έχουν πο­λι­τι­κές ευ­θύ­νες και γι’ αυτήν την εξέ­λι­ξη.

Απο­τε­λεί πρό­κλη­ση και υπο­κρι­σία από πο­λι­τι­κούς εκ­προ­σώ­πους να ση­κώ­νουν τώρα την πα­ντιέ­ρα της υπε­ρά­σπι­σης του «τόπου», έχο­ντας ήδη συ­νερ­γή­σει ή συ­ναι­νέ­σει σε αντι­λαϊ­κά νο­μο­σχέ­δια που έχουν φέρει ή θα φέ­ρουν δεινά σε άλλες πε­ριο­χές της Ελ­λά­δας.

Τώρα να κα­τα­δι­κα­στεί η κυ­βέρ­νη­ση για το νο­μο­σχέ­διο που προ­ω­θεί την επι­χει­ρη­μα­τι­κή εκ­με­τάλ­λευ­ση των ια­μα­τι­κών πηγών στην Ελ­λά­δα.

Να πα­ρα­μεί­νουν οι Ια­μα­τι­κές Πηγές Καλ­λι­θέ­ας πε­ριου­σία του Ρο­δια­κού λαού.

Η Λαϊκή Συ­σπεί­ρω­ση καλεί τον ίδιο το Ρο­δια­κό λαό, τους ερ­γα­ζό­με­νους να απαι­τή­σουν να μη γίνει καμιά ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση των Ια­μα­τι­κών Πηγών Καλ­λι­θέ­ας.

Καμιά επι­χει­ρη­μα­τι­κή εκ­με­τάλ­λευ­ση, είτε αυτή γί­νε­ται μέσω των ιδιω­τών επεν­δυ­τών ξένων και ντό­πιων, είτε μέσω των φο­ρέ­ων της το­πι­κής διοί­κη­σης όπως τώρα της ΔΕΡ­ΜΑΕ.

Ελεύ­θε­ρη εί­σο­δο για τους ερ­γα­ζο­μέ­νους, τους ανέρ­γους, τους νέους αν­θρώ­πους και ΑμΕΑ, στις ια­μα­τι­κές πηγές και λου­τρά, τους αρ­χαιο­λο­γι­κούς χώ­ρους και τα μου­σεία

ΛΑΪΚΗ ΣΥ­ΣΠΕΙ­ΡΩ­ΣΗ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

Ρόδος 15/02/2021

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.