Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της πολιτικής ανάδειξης και προώθησης των τοπικών πιστοποιημένων προϊόντων, θα συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL 2020, που θα πραγματοποιηθεί 18-22 Οκτωβρίου 2020 στο εκθεσιακό κέντρο Parcdes Expositions de Paris-NordVillepinte στο Παρίσι, στη Γαλλία.
Η Περιφέρεια συμμετέχει στην μεγαλύτερη Διεθνή Εμπορική Έκθεση τροφίμων και ποτών του 2020 σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προσδοκώντας την εξωστρέφεια των πιστοποιημένων προϊόντων της. Η συγκεκριμένη Έκθεση έχει υψηλή επισκεψιμότητα, προσελκύοντας εισαγωγείς, διανομείς και αγοραστές από όλο τον κόσμο. Δίνει την ευκαιρία πρόσβασης στη Γερμανική, την Ευρωπαϊκή, αλλά και τη Διεθνή αγορά και συμβάλει στην ανάπτυξη και ενίσχυση των εξαγωγών και στην στήριξη της αναγνωρισιμότητας των πιστοποιημένων προϊόντων.
Η SIAL Παρίσι διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και είναι μια διεθνής εκδήλωση για την καινοτομία των τροφίμων.
Η SIAL Paris 2020 θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 22 Οκτωβρίου στο Expo Paris Nord-Villepinte. Στις προηγούμενες χρονιές συμμετείχαν περισσότεροι από 155.000 επισκέπτες και 7000 διεθνείς εκθέτες από 109 χώρες.
Αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία, για όλους όσους συμμετέχουν στη βιομηχανία, να κλείσουν νέες συμφωνίες και να συναντήσουν πιθανούς νέους συνεργάτες και διανομείς.
H Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει και φέτος με ένα μεγάλο, εντυπωσιακό περίπτερο και με πολλά τοπικά προϊόντα που έχουν πιστοποιηθεί. Η Έκθεση έχει και φέτος έντονο τα γαλάζιο χρώμα του Αιγαίου.
Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετείχε στην SIAL το 2016, πιστή στην επιλογή της εξωστρέφειας, ως κυρίαρχο στοιχείο της πολιτικής της και με στόχο την διείσδυση των τοπικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές.
Την τελευταία τριετία, οπότε και η ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής των νησιών του Νοτίου Αιγαίου και η προώθηση των τοπικών προϊόντων τους έγινε στρατηγικός στόχος της Περιφερειακής Αρχής, πάντα σε στενή συνάρτηση με τον τουρισμό, η Περιφέρεια έχει διακριτή παρουσία στις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις του είδους.
Οι εταιρείες που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση της SIAL θα παρουσιάσουν τα τελευταία προϊόντα και καινοτομίες τους. Μέρος των τομέων προϊόντων της έκθεσης είναι: γκουρμέ φαγητό, κρασί και οινοπνευματώδη ποτά, συμπληρώματα υγείας, ποτά, εξοπλισμός κ.λπ.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ SIAL
Για περισσότερα από 50 χρόνια, η SIAL του Παρισιού μοιράζεται το savoir-faire και να δημιουργήσει τις συνταγές του μέλλοντος.
Η πρώτη έκθεση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Εβδομάδας Τροφίμων το 1964 κι έκτοτε, κάθε δύο χρόνια, ενώνουν εμπειρογνώμονες και λάτρεις από 26 χώρες.
Σήμερα, η έκθεση προσελκύει εκθέτες και επισκέπτες από περισσότερες από 200 χώρες και είναι ένα κορυφαίο γεγονός στο παγκόσμιο ημερολόγιο τροφίμων.
Κάθε δύο χρόνια, οι παραγωγοί, οι εισαγωγείς, οι αγοραστές και οι λιανοπωλητές, οι ειδικοί των μέσων ενημέρωσης και οι ανεξάρτητες ενώσεις κάθε μορφής και μεγέθους συναντώνται στον μεγαλύτερο εκθεσιακό χώρο του Παρισιού για πέντε ημέρες έμπνευσης, συζήτησης και ανταλλαγής.
Παραμένει η μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων στον κόσμο, δημιουργώντας πάνω από 2,48 δισ. Ευρώ στο εμπόριο.
Η επιλογή των συστατικών για κάθε φορά, είναι πάντα ένα προνόμιο – και το 2020 δεν αποτελεί εξαίρεση.
Φέτος ανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο – μία νέα εποχή για τα τρόφιμα, στην ‘SIAL Paris’. Όλα θα επικεντρωθούν στην οικοδόμηση της κάθε επιχείρησης με εξατομικευμένες υπηρεσίες, ειδικές προσφορές και νέες, αποκλειστικές εκδηλώσεις που βασίζονται, για πρώτη φορά, σε ένα κεντρικό θέμα.
Καθώς η βιομηχανία μας ανανεώνεται για να αντιμετωπίσει τις τεράστιες αλλαγές στην κοινωνία, η SIAL Paris θα φέρει τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες στο προσκήνιο.
Οι πιο λαμπρές και τολμηρότερες πρωτοβουλίες θα παρουσιαστούν στο SIAL Innovation and Future Lab.
Οι νέες πραγματικότητες που διαμορφώνουν τη βιομηχανία θα αντιμετωπιστούν σε ένα πλήρες πρόγραμμα διασκέψεων και συζητήσεων με τους επίσημους ομιλητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο SIAL Talks.
Σε πέντε ημέρες, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των τελευταίων μελετών στη γαστρονομία αποτελώντας τη μεταβατική φάση για τις μελλοντικές επιχειρήσεις τροφίμων.
Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τους Έλληνες παραγωγούς και κυρίως όσοι προέρχονται από τα νησιά μας, να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους που έχουν πιστοποιηθεί και να λάβουν μέρος σε μια ξεχωριστή εμπειρία.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ