Ρεπορτάζ

Μηνυτήρια αναφορά του ΕΚΑΒ Ρόδου κατά ανόητων φαρσέρ!!

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από χθες έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου για τον εντοπισμό και την σύλληψη ανόητων φαρσέρ που σε καθημερινή σχεδόν βάση προκαλούν ψευδείς συναγερμούς στο ΕΚΑΒ.
Ο ιατρός διευθυντής του παραρτήματος του ΕΚΑΒ κ. Σάββας Καραταπάνης υπέβαλε χθες ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου την ακόλουθη μηνυτήρια αναφορά κατ’ αγνώστου:
«Κατά την άσκηση των καθηκόντων μου ως Διευθυντή του Παραρτήματος Μυτιλήνης του ΕΚΑΒ, που περιλαμβάνει τον Τομέα Ρόδου, περιήλθαν εις γνώσιν μου τα παρακάτω πραγματικά περιστατικά που προκαλούν με τις ενοχλητικές κλήσεις τους άγνωστος ή άγνωστοι καθημερινά στο τηλεφωνικό κέντρο άμεσης βοήθειας «166» στην πόλη της Ρόδου.
Οι κλήσεις αυτές γίνονται από τηλέφωνα χωρίς απόκρυψη και συγκεκριμένα από τους αριθμούς (…) και (…) που ωστόσο δεν γνωρίζω σε ποιους ανήκουν.
Σύμφωνα δε με τα στοιχεία του καταγραφικού συστήματος, που δια νόμου διατηρεί το ΕΚΑΒ και ως απαραίτητα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία σας καταθέτω, οι πολλαπλές και συνεχείς αυτές κλήσεις «μπλοκάρουν» το τηλεφωνικό κέντρο, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να ανταποκριθεί στην αποστολή του.
Το γεγονός αυτό προκαλεί ευλόγως σοβαρή ενόχληση και ανησυχία καθώς ενέχει κινδύνους να «χαθεί» μια κλήση από άτομο που κινδυνεύει η ζωή του και χρειάζεται ταχεία μεταφορά σε μονάδα παροχής υπηρεσιών υγείας.
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι το «166» κλήθηκε μέσα σε ένα χρόνο από τον (α) αριθμό 2.147 φορές και από το (β) αριθμό 101 φορές.
Επειδή το φαινόμενο του «άγνωστου» καλούντος βρίσκεται σε έξαρση
Επειδή προκαλείται σοβαρή διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής της υπηρεσίας

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΖΗΤΩ
Τις κατά Νόμον ενέργειές σας κατά αγνώστου προκειμένου να αποκαλυφτεί η ταυτότητα του καλούντος και επειδή φρονώ ότι παραβιάζεται το άρθρο 168 – Ποινικός Κώδικας (Νόμος 4619/2019) – Διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας και άλλα συναφή αδικήματα».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου