Δρομολογούνται λύσεις σε ό,τι αφορά τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στην Κοιλάδα των Πεταλούδων. Αυτό δήλωσε χτες σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της ΔΕΡΜ Α.Ε. κ. Γιάννης Ιατρίδης, στον απόηχο της συνεργασίας που πραγματοποιήθηκε με τον αρμόδιο εργολάβο νωρίς το πρωί.

«Συζητήσαμε το χρονοδιάγραμμα και τον σχεδιασμό που απαιτείται για να μπορέσουμε μέσα στο χρονικό περιθώριο που υπάρχει, να ολοκληρωθεί το έργο και οι απαραίτητες παρεμβάσεις. Ο εργολάβος, μας ενημέρωσε πως ήδη η περίφραξη έχει ξεκινήσει, έφερε τα απαραίτητα υλικά και δρομολογούνται εντός των προσεχών ημερών ο καθαρισμός των δεξαμενών και της Κοιλάδας.
Οι παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν από τα μονοπάτια που έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά και θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες, όπως η πυρασφάλεια κ.λπ. Δεσμεύτηκε πως μέχρι το τέλος Μαρτίου –το αργότερο 10 Απριλίου- θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες ενώ από την δική μας πλευρά, απομένει να κάνουμε μια συμπληρωματική σύμβαση (η οποία πέρασε ήδη από το δημοτικό συμβούλιο και θα επανέλθει στην επόμενη συνεδρίαση). Βέβαια, με χαροποίησε το γεγονός πως έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αλλά παρ’ όλα αυτά, εμείς παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις», όπως τόνισε.
Ο κ. Ιατρίδης είπε ακόμη πως την περασμένη Παρασκευή, κατατέθηκε στην ΔΕΡΜ Α.Ε. και η προμελέτη του έργου που αφορά στον δρόμο διαφυγής της Κοιλάδας (3χλμ. περίπου) και το επόμενο βήμα είναι να κατατεθεί στην δασική υπηρεσία προς έγκριση.
Γι αυτό το έργο έχει προβλεφθεί ένα κονδύλι της τάξης των 200.000 ευρώ περίπου και υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι.
«Επιπλέον, επειδή υπάρχει ένας ακόμη κωδικός της τάξης των 135.000 ευρώ θα προχωρήσουμε με το γραφείο προγραμματισμού ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της μελέτης για το Μουσείο (μέσα στην Κοιλάδα) ώστε να τελειώσει μέσα στο καλοκαίρι» είπε ο κ. Ιατρίδης.
Συνολικά, οι εργολαβίες για την Κοιλάδα υπολογίζεται πως θα κοστίσουν 300.000 ευρώ περίπου –πλην του δρόμου διαφυγής του Μουσείου και τις συντηρήσεις, σημάνσεις, διαγραμμίσεις, κιόσκια (100.000 ευρώ) που θα πληρώσει η ΔΕΡΜ Α.Ε. από ίδιους πόρους.

Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ
ΔΟΜΗΣ ΣΤΗΝ
ΑΠΟΛΑΚΚΙΑ, ΤΟ
«ΟΑΣΙΣ» ΚΑΙ ΤΑ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΣΤΗ
Απαντώντας σε ερώτηση για τα σχέδια της ΔΕΡΜ Α.Ε. σχετικά με την δομή που έχει στην Απολακκιά, ο πρόεδρός της τόνισε: «Έχουμε κάνει μια σύμβαση με ιδιώτες που το έχουν αναλάβει. Οι άνθρωποι είναι ‘ήρωες’ αφού αυτό που κάνουν δεν αποφέρει κέρδη. Εμείς θα στηρίξουμε την προσπάθειά τους σε ό,τι χρειαστούν».
Σχετικά με την αξιοποίηση του «Όασις» και των δύο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κρεμαστή (καφετέριες) ο κ. Ιατρίδης είπε: «Ο Δήμος Ρόδου καθάρισε τον χώρο στο ‘Όασις’ και σχεδιάζουμε να προχωρήσουμε σε νέο διαγωνισμό.
Ωστόσο, προηγήθηκαν δύο διαγωνισμοί και δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον. Ελπίζουμε να βρεθεί ενδιαφερόμενος διότι είναι κρίμα να παραμείνει κλειστό και η ΔΕΡΜ Α.Ε. δεν μπορεί να το λειτουργήσει.
Για τις καφετέριες, θα συναντηθούμε με την εκκλησιαστική επιτροπή αφού απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της εκκλησίας. Έχει βρεθεί η χρυσή τομή και απαιτείται σχεδιασμός για να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ