Ειδήσεις

Ώς την Παρασκευή η απόφαση για τη «λευκή εβδομάδα» σε γυμνάσια – λύκεια

Έως την Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου αναμένεται να οριστικοποιηθεί ο αριθμός των ημερών της λευκής εβδομάδας όπως προέκυψε κατά τη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, στο υπουργείο Παιδείας.
´Μελετάμε την πρόταση με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα και όχι αποσπασματικά. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα εντάσσονται μέσα στο κοινωνικό και αναπτυξιακό πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής δήλωσε μετά την συνάντηση η κ. Κεφολογιάννη.
Την πρόταση για τη «λευκή εβδομάδα», θεσμό ο οποίος ισχύει σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, κατέθεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, προκειμένου να τονωθεί ο χειμερινός τουρισμός.
Το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στην παροχή δύο ημερών διακοπών που θα είναι κοντά στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, έτσι ώστε να αξιοποιήσουν κατά το δοκούν την πενθήμερη ανάπαυλα.
Σε κάθε περίπτωση, η «λευκή εβδομάδα» αναμένεται να ισχύσει μόνο για τα γυμνάσια και τα λύκεια και όχι για τα δημοτικά σχολεία. Εξάλλου, όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας το μεγάλο ζητούμενο είναι να μη ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση σε βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Κατά της «λευκής εβδομάδας» έχει ταχθεί με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Σήφης Κοτσιφάκης. ´Η κυβέρνηση βάζει τα επιχειρηματικά συμφέροντα μπροστά από τους γονείς και τους μαθητές, καθώς αποδέχεται να κλείσει εκείνη την περίοδο τα σχολεία επειδή έχουν κεσάτια τα ξενοδοχείαª ανέφερε χαρακτηριστικά στα Νέα.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων, Βασίλης Τόγιας, ζήτησε η ´λευκή εβδομάδαª να είναι επιδοτούμενη από το κράτος.
Η χειμερινή ´λευκή εβδομάδαª είναι μια πολιτική που εφαρμόζεται σε πολλές χώρες της EE, όπου και η σχολική ανάπαυλα βοηθάει στη διοργάνωση εκδρομών στα χιόνια. Εκεί όμως, όπως λένε εκπαιδευτικοί, το σκι είναι ένα λαϊκό άθλημα και δεν υπάρχουν τόσο μεγάλες διακοπές το καλοκαίρι όπως στην Ελλάδα, όπου η έλλειψη υποδομών και αθλητικών δραστηριοτήτων στα σχολεία, τις καθιστούν απαραίτητες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου