Ειδήσεις

Ώς 24 Ιανουαρίου συνεχίζουν την απεργία οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Έως και την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου συνεχίζεται η απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, αντιδρώντας στο προς ψήφιση νομοσχέδιο για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ).
Η απόφαση για τη νέα παράταση της απεργίας ελήφθη κατά τη διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης της Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ) – ΕΟΠΥΥ.
Οι γιατροί χαρακτηρίζουν ως ´πρόχειρο, ατελές, έωλο, αλλά και ασαφέστατοª το νομοσχέδιο για το νέο ΠΕΔΥ, και ζητούν την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου, ώστε να προκύψει ένα σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αποδεκτό από την κοινωνία και τους εργαζόμενους στον χώρο της υγείας.
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αποφάσισε τη Δευτέρα να θέσει σε δημόσια διαβούλευση έως την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου το νομοσχέδιο, ώστε να ´δώσουμε το χρόνο και στις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες να το επεξεργαστούν λίγο περισσότεροª, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου