Ειδήσεις

Ανακατεύεται ξανά η τράπουλα σε Δήμο και Περιφέρεια!

Aνακατεύεται εκ νέου η τράπουλα των εκλογών στην τοπική αυτοδιοίκηση στο νησί της Ρόδου αλλά και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μετά την απόφαση που έλαβε χθες η Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μίκα Ιατρίδη και επιβεβαίωσε η “δημοκρατική”, να απέχει από τις εκλογές του Μαϊου.

Η κ. Ιατρίδη, μετά από συνεργασία που είχε με στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων (σήμερα θα έχει και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Πάνο Καμμένο) και διαβουλεύσεις με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και κυρίως μετά από συζητήσεις με την οικογένειά της, αποφάσισε να μην είναι υποψήφια τόσο στο Δήμο Ρόδου όσο και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Εχει αποκλείσει εξάλλου και το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια στο ψηφοδέλτιο για την Ευρωβουλή των ΑΝΕΛ, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο να απέχει και από τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές!
Η πληροφορία έρχεται ως “κεραυνός εν αιθρία” καθώς υπήρχαν σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις μεταξύ του περιβάλλοντος της Βουλευτού και του επικεφαλής της παράταξης “ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ” κ. Χαράλαμπου Κόκκινου, για κοινή κάθοδο στις εκλογές του Μαΐου, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Ο πρώην Βουλευτής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κ. Κ. Μαρκόπουλος είχε εισηγηθεί, όπως απεκάλυψε η “δημοκρατική”, την στήριξη της ενιαίας παράταξης από το κόμμα.
Παρά το γεγονός ότι το όλο εγχείρημα είχε θετικό αντίκτυπο αλλά και το ό,τι δημοσκοπικά η κ. Ιατρίδη υπερτερούσε των φερόμενων ως διεκδικητών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αποφάσισε να αφοσιωθεί πλέον στο παιδί της.
Ως νεαρή μητέρα με τις υποχρεώσεις στο Κοινοβούλιο και στην εκλογική της περιφέρεια να τρέχουν, ο χρόνος που περνούσε με το παιδί της ήταν λίγος. Θεωρεί ότι προτεραιότητά της θα πρέπει να είναι η ανατροφή του παιδιού της και η οικογένειά της και το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφια Βουλευτής, δεν θα πρέπει να αποκλείεται.
Όπως είχε γράψει η «δημοκρατική», οι ενδοιασμοί της κ. Ιατρίδη ήταν πως θα αντιμετώπιζε ενδεχόμενη δυσαρέσκεια των Κυκλαδιτών για τις απόψεις που έχει εκφράσει κατά καιρούς για τη διάσπαση της ενιαίας Περιφέρειας και για την αδικία στην κατανομή των υπηρεσιών μεταξύ των δύο νομών αλλά και το γεγονός ότι είναι μητέρα και ίσως να μην μπορεί να πραγματοποιεί συχνές μετακινήσεις στα 50 νησιά.
Πέραν των ανωτέρω είχαν προηγηθεί και δεσμεύσεις για τη στήριξη της υποψηφιότητας του δημάρχου Λειψών κ. Μπενέτου Σπύρου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από τους ΑΝΕΛ.
Ο κ. Κόκκινος, που έχει δημοσιοποιήσει εξάλλου ότι στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του τρέχοντος μηνός θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση των στελεχών και φίλων του ανεξάρτητου περιφερειακού συνδυασμού του, για να ανακοινώσει την συμμετοχή του στις περιφερειακές εκλογές, αναδιπλώθηκε.
Παρότι το τελευταίο διάστημα με δηλώσεις και ενέργειές του πλήγωσε κατ’ επανάληψη το κόμμα και την κυβέρνηση, χθες συνεργάτες του, μετά και την αποτυχία του εγχειρήματος, επεδίωξαν να αμβλύνουν την κατάσταση και ήλθαν σε συνεννόηση με παράγοντες της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας για να συζητήσουν “εφ’ όλης της ύλης” για το μέλλον της παράταξής του.
Από την άλλη, όπως έγραψε ξανά η «δημοκρατική», ο τ. Βουλευτής κ. Γιάννης Παππάς, παρά τις πιέσεις που δέχτηκε, αποφάσισε να μην είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ο κ. Παππάς για αυστηρά προσωπικούς του λόγους θα πρέπει στο επόμενο διάστημα να βρίσκεται στην Αθήνα και είναι αδύνατον να εγκατασταθεί στο νησί της Ρόδου.
Η απόφαση αυτή του κ. Παππά δημιουργεί και μια νέα κατάσταση πραγμάτων για ενδεχόμενη υποψηφιότητα του κ. Στράτου Καρίκη στο Δήμο Ρόδου. Στον κ. Καρίκη είχε προταθεί συγκεκριμένα από τη Νέα Δημοκρατία να στελεχώσει το ψηφοδέλτιο του κ. Παππά, ως αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου.
Η Νέα Δημοκρατία εξετάζει πλέον το ενδεχόμενο στήριξης πιθανής υποψηφιότητας του κ. Γ. Χατζημάρκου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αποκλείοντας, επί του παρόντος, οποιαδήποτε συζήτηση για τη στήριξή του στο Δήμο Ρόδου.
Κρίθηκε συγκεκριμένα ότι το κλίμα για τον κ. Χατζημάρκο στο νησί της Ρόδου δεν είναι θετικό και ότι τυχόν υποψηφιότηταά του, λόγω και των δεσμών του με επιμελητηριακούς, είναι σε καλύτερη μοίρα στα υπόλοιπα νησιά κυρίως σε Κω και Κάλυμνο. Θα εξεταστεί έτσι το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τον κ. Κόκκινο σε κοινό ψηφοδέλτιο στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Το περιβάλλον του κ. Χατζημάρκου διαρρέει ότι θα είναι υποψήφιος, όπως και να έχει, αν και γνωρίζει ότι στο Δήμο Ρόδου, με τα πενιχρά οικονομικά, δεν θα μπορέσει να επιτελέσει στοιχειώδες έργο, ενώ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα έχει να διαχειριστεί περισσότερους πόρους.
Από εκεί και πέρα εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία σε τοπικό επίπεδο εξετάζει πλέον δύο ενδεχόμενα για τις εκλογές στο Δήμο Ρόδου.
Το ένα, της στήριξης υποψηφιότητας του κ. Στράτου Καρίκη και το δεύτερο της στήριξης του κ. Μιχάλη Κόκκινου. Ο κ. Χ. Χατζηευθυμίου, ο οποίος δημοσκοπικά έχει ανακάμψει δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος πριν τακτοποιήσει προσωπικά του θέματα και συγκεκριμένα πριν ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την πώληση οικογενειακού ξενοδοχείου.
Οι υποψηφιότητες των κ.κ. Καρίκη και Κόκκινου έχουν μπει στο μικροσκόπιο. Και οι δύο μπορούν να διεμβολίσουν, ως ανεξάρτητοι υποψήφιοι, κι άλλα κόμματα.
Ο κ. Κόκκινος, έχει ήδη ολοκληρώσει τις επαφές του με σημαίνοντα πρόσωπα της αυτοδιοίκησης και το περιβάλλον του διαρρέει ότι έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή 120 περίπου υποψηφίων, σε σύνολο 300 που απαιτούνται για το σχηματισμό πλήρους ψηφοδελτίου. Θεωρείται μια καλή λύση για τη Νέα Δημοκρατία ενώ δεν θα πρέπει να αποκλείεται και η στήριξή του από το ΠΑΣΟΚ, αν δύο δημοσκοπήσεις, που θα πραγματοποιηθούν στο προσεχές διάστημα του δώσουν προβάδισμα.
Εχει προγραμματιστεί εξάλλου και συνάντηση μελών των νομαρχιακών επιτροπών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.
Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «δημοκρατική», μεταξύ των κ.κ. Στάθη Κουσουρνά, Φώτη Χατζηδιάκου και Μιχάλη Κόκκινου έχει αποφασιστεί η διενέργεια δημοσκοπήσεων που θα καθορίσουν από τα ποσοστά της αποδοχής της κάθε υποψηφιότητας, ποιος θα ηγηθεί κοινού ψηφοδελτίου.
Ο κ. Κουσουρνάς πρόκειται να ξεκινήσει δημοσκόπηση με το αυτό αντικείμενο την 10η Φεβρουαρίου. Η δημοσκόπηση θα γίνει με τη χρήση προγράμματος υπολογιστή που βρίσκεται στη διάθεση των συνεργατών του και με τηλέφωνα που θα κάνουν πέντε άτομα που θα απασχοληθούν για το σκοπό αυτό.
Ο κ. Στάθης Κουσουρνάς, θα ανακοινώσει έως την 7η Μαρτίου τις τελικές αποφάσεις της παράταξης.
Ο κ. Χατζηδιάκος από την άλλη διαμορφώνει ερωτηματολόγιο και πρόκειται να αναθέσει το ίδιο έργο σε γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων.
Ανάλογη διαδικασία είχε ακολουθηθεί από το ΠΑΣΟΚ και το 2010.
Θυμίζουμε ότι ο δικηγόρος κ. Μ. Κουτσούκος απέρριψε την πρόταση να είναι υποψηφιος υποψήφιος δήμαρχος, ενώ ο ιατρός κ. Β. Δημητρακόπουλος, δεν φέρεται διατεθειμένος να εγκαταλείψει το ιατρείο του.
Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι έχει αρχίσει να δραστηριοποιείται με επαφές και ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Στ. Δράκος, ενώ έχουν κινητοποιηθεί με επαφές και οι κ.κ. Αλ. Παπουράς και Σ. Διακοσταματίου.
Σε ό,τι αφορά το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ η κατάσταση φέρεται να έχει “εκτροχιαστεί”. Την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκε ένταση μεταξύ των κ.κ. Δ. Γάκη και Μπ. Ευθυμιάδη με αποτέλεσμα ο τελευταίος να εγκαταλείψει (προχθές) τις προσπάθειες για τη δημιουργία ψηφοδελτίου και σε συνάντησή του με τον κ. Κουσουρνά συμφώνησε την κάθοδό του εκ νέου με την παράταξη.

Ο κ. Γ. Υψηλάντης από την άλλη έχει λάβει κανονική άδεια από τη ΔΕΥΑΡ και καταβάλλει προσπάθειες για τη συγκρότηση ψηφοδελτίου, ενώ δεν έχει αποκλειστεί από το κόμμα το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του κ. Δημ. Γάκη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου