Αθλητικά

Βιβλίο με την ιστορία του Αγίου Γεωργίου ετοιμάζουν στη Μαλώνα!

Σάρκα και οστά αρχίζει να παίρνει σιγά σιγά η ιδέα των παραγόντων του Αγίου Γεωργίου για την καταγραφή της ιστορίας του συλλόγου σε βιβλίο, το οποίο θα μείνει ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές των Μαλωνιτών και ταυτόχρονα κόσμημα στις βιβλιοθήκες των φίλων του δωδεκανησιακού ποδοσφαίρου.
Για τις λεπτομέρειες του εγχειρήματος ενημερώνει η ίδια η διοίκηση του σωματείου μέσα από την παρακάτω ανακοίνωση που εξέδωσε:
«Η έκδοση ενός βιβλίου με τη μεγάλη και πολύπλευρη ιστορία του Α.Σ. Αγίου Γεωργίου Μαλώνας είναι μια ιδέα που “γεννήθηκε” πριν από μερικούς μήνες και έφτασε η ώρα σιγά- σιγά να υλοποιηθεί με μπροστάρη τον Θεοδόση Στεφανάκη, συγγραφέα τον Κώστα Πατούδη και τη συμπαράσταση του Μανώλη Χατζημανώλη και του προέδρου Νίκου Καυκάκη, η διοίκηση του οποίου πρωτοπορεί για ακόμη μια φορά!
Φυσικά χρειάζεται χρόνος, υπομονή και πολύ καλή έρευνα για να μπορέσει να κυκλοφορήσει ένα βιβλίο που μέσα στις σελίδες του θα υπάρχει αυτούσια η ιστορία επτά και πλέον δεκαετιών του Αγίου Γεωργίου από το 1949.
Ήδη ο γενικός γραμματέας του συλλόγου και αθλητικογράφος Κώστας Πατούδης, άρχισε να ερευνά από την δεκαετία του ’40 μέσω διαφόρων αρχείων και δημοσιευμάτων, ενώ σ’ αυτό σημαντικό ρόλο θα έχει ο εμβληματικός αρχηγός, Μανώλης Χατζημανώλης ο οποίος μεγάλωσε σε “κιτρινόμαυρο” περιβάλλον με παππού, πατέρα και μητέρα που έχουν θητεύσει στην προεδρία και αποτελούν παράγοντες- σταθμό για τον “ Άγιο”.
Η εμπειρία του Θεοδόση Στεφανάκη που έχει δημοσιεύσει βιβλία κατά το παρελθόν με τρομερή απήχηση, μαζί με το αρχείο που διαθέτει για τον Άγιο Γεώργιο τον οποίο υπηρέτησε απ’ όλα τα πόστα (παίκτης μέχρι πρόεδρος) “υπογράφει” την επιτυχία του εγχειρήματος.
Αρωγός σ’ αυτή την προσπάθεια είναι ο πρόεδρος Νίκος Καυκάκης που επί των ημερών του η αγαπημένη μας ομάδα έχει αλλάξει επίπεδο προς το καλύτερο και πέρα από την αγωνιστική της ανάταση, “ανεβαίνει” σε όλους τους τομείς. Δίπλα φυσικά είναι και όλο το διοικητικό συμβούλιο.
Πρόκειται για ένα βιβλίο που θα επικεντρώνεται στο καμάρι του χωριού μας, τις επιτυχίες του, την παρουσία του πέρα από το αθλητικό σκέλος, αλλά θα έχει εκτενείς αναφορές στον πολιούχο Άγιο Γεώργιό μας από τον οποίο πήρε το όνομά του, τον πολιτισμό και την κοινωνία της Μαλώνας μας, αφού όλα αυτά είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους.
Υπάρχει σπάνιο φωτογραφικό υλικό και ντοκουμέντα των προηγούμενων δεκαετιών που θα δημοσιευτούν αυτούσια μέσα στις σελίδες του βιβλίου, ενώ θα συλλεχθούν από τον συγγραφέα διάφορες μαρτυρίες ατόμων που έζησαν την ομάδα από την ίδρυση μέχρι τις ημέρες μας και έβαλαν το λιθαράκι τους στο “οικοδόμημα” του σωματείου.
Είναι ένα έργο που θα “δουλευτεί” για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και όταν ολοκληρωθεί, στόχος είναι να διαθέτει τα πάντα που αφορούν τον σύλλογο, στα 70+ χρόνια παρουσίας στα δρώμενα της Δωδεκανήσου και όχι μόνο.
Οι επαφές με πολλούς σημαντικούς ανθρώπους στην ιστορία της ομάδας θα ξεκινήσουν με την πρώτη ευκαιρία και παρακαλούμε όσους Μαλωνίτες έχουν παλιό φωτογραφικό υλικό ή θυμούνται κάποιο αξιόλογο γεγονός που θα βοηθήσει στην συγγραφή του βιβλίου, να έρθουν σε επικοινωνία με τη διοίκηση.

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου