Αθλητικά

Πειθαρχική Επιτροπή: Το ποινολόγιο του τοπικού

Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΣΔ οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής που αφορούν στις ποινές των ποδοσφαιριστών, στην τύχη των μη διεξαχθέντων αγώνων και την παραπομπή του διαιτητή Βλάχου.
Αναλυτικά όλες οι αποφάσεις της Π.Ε.:
Ποινές ποδοσφαιριστών
Ηρακλής Μαριτσών- Κλεόβουλος στις 08/12 (11η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Κλεόβουλος, Π. Κουκουτσέλα ποινή μίας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10΄ 1α περ Ι του Π.Κ. ).
Δαμάγητος- Αστέρας Μασάρων στις 08/12 (8η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Αστέρα Μασάρων, C.A. Corneanu ποινή μίας αγωνιστικής για παράβαση κανόνων παιχνιδιού (τράβηγμα φανέλας), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α περ. Ι του Π.Κ.).
Άγιος Γεώργιος- Ακουσίλαος στις 08/12 (8η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Αγίου Γεωργίου, Α. Γεωργά- Σπανό, ποινή τριών αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 30 ευρώ για βάναυση συμπεριφορά σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή (άρθρο 10’ παρ.1γ και άρθρο 10’ παρ. 2δ του Π.Κ.).
Καλυμνιακός- Δόξα Καρδάμαινας στις 09/12 (6η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Καλυμνιακού, Μ.Καμπούρη ποινή μίας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α περ. Ι του Π.Κ.).
Αρένα- Ευκλής στις 08/12 (7η αγωνιστική, Κ-16)
Στον ποδοσφαιριστή του Αρένα, Γερ. Κάτσο ποινή μίας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α περ. Ι του Π.Κ.).
Α.Σ. Ρόδος- Πάνθηρες στις 08/12 (7η αγωνιστική, Κ-16)
Στον ποδοσφαιριστή των Πανθήρων, Π. Διακογιάννη ποινή μίας αγωνιστικής για ανάρμοστη συμπροφορά (έβγαλε την φανέλα), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10΄ 1α περ Ι του Π.Κ. ).
Φοίβος- ΑΕΡΑ στις 08/12 (7η αγωνιστική, Κ-14)
Στον ποδοσφαιριστή του Φοίβου, Α. Κονόμη ποινή τεσσάρων αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 40 ευρώ για υβριστική συμπροφορά στον διαιτητή ( άρθρο 10’ παρ.1δ’ περ. Ι & άρθρο 10’ παρ.2δ’ του Π.Κ.).
Ομόνοια Γενναδίου- Ταξιάρχης Καλάθου στις 12/12 (4η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Ταξιάρχη Καλάθου, Χρ. Καλανδράνη ποινή επτά αγωνιστικών κατά συγχώνευση και χρηματικό πρόστιμο 70 ευρώ γιατί απώθησε τον διαιτητή και υβριστική συμπροφορά στον διαιτητή (άρθρο 10΄ παρ.1ε΄και άρθρο 10΄ παρ. 3 και άρθρο 10’ παρ.2δ΄ του Π.Κ.).
Άγιος Ισίδωρος- Πολύστρατος στις 09/12 (8η αγωνιστική)
Η Πειθαρχική Επιτροπή επέβαλε στον προπονητή του σωματείου του Αγίου Ισιδώρου, Ι. Κρητικό χρηματική ποινή 40 ευρώ, καθώς και την ποινή απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για τέσσερεις αγωνιστικές για υβριστική συμπεριφορά στον διαιτητή. (άρθρο 11 παρ.2΄ σε συνδυασμό με το άρθρο 10΄παρ.1δ΄& 2δ΄του Π.Κ.).
Χρηματικά πρόστιμα καταβλητέα μέχρι τις 14/01/2019 (άρθρο 23΄ παρ.2α’ του Π.Κ).
Μη διεξαχθέντες αγώνες
Η Πειθαρχική Επιτροπή σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στα Φ.Α. Αθλέτικο Αφάντου- Αναγέννηση Έμπωνα στις 09/12/2018 (8η αγωνιστική, πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου), και στο Φ.Α. Διαγόρας- Ορφέας στις 09/12/2018 (7η αγωνιστική πρωτάθλημα Κ-14 Δωδεκανήσου) δέχεται ότι ορθώς δεν διεξήχθησαν οι ως άνω αγώνες, διότι λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων οι αγωνιστικοί χώροι έγιναν σε μεγάλο βαθμό λασπώδης, με κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών και των Αξιωματούχων του αγώνα (άρθρο 10’ παρ. 1α του Κ.Α.Π.).
Παραπέμπει τα Φ.Α. στην Επιτροπή Πρωταθλήματος, για επανορισμό των ως άνω αγώνων μέσα σε χρονικό διάστημα δεκαπέντε ημερών από την έκδοση της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής (άρθρο 21’ παρ. 2α’ του Κ.Α.Π.).
Παραπομπή διαιτητή
Παραπέμπεται στην Τ.Ε.Δ. της Ε.Π.Σ.Δ. ο διαιτητής του αγώνα Δαμάγητος- Αστέρας Μασάρων στις 08/12/2018 κ. Β. Βλάχος για πλημμελή εφαρμογή του άρθρου 15’ του Κ.Α.Π. και του άρθρου 10’ του Π.Κ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου