Ειδήσεις

Γιώργος Γεραπετρίτης : Δεν θα υπάρξουν καθολικές οριζόντιες απαγορεύσεις για την πανδημία

Μήνυμα πως δε θα υπάρξουν καθολικές οριζόντιες απαγορεύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας – καθώς αυτό θα ήταν άδικο για όσους έχουν εμβολιαστεί- στέλνει ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σε συνέντευξη του στο ethnos.gr σημειώνει πως «μικρές σημειακές παρεμβάσεις θα μπορούσαν ενδεχομένως να αξιολογηθούν», ωστόσο τονίζει πως κανένα μέτρο δεν είναι σε θέση να καταπολεμήσει αποτελεσματικά τον ιό, εκτός από το εμβόλιο. Όσον αφορά στην επέκταση σε ευρεία κλίμακα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού υπογραμμίζει πως «πέρα από τα ενδεχόμενα ζητήματα συνταγματικότητας, δεν αποτελεί την προτιμητέα λύση για τη διαχείριση της πανδημίας».

O υπουργός Επικράτειας στη συνέντευξη του αναφέρεται στα θετικά μηνύματα που έρχονται από το πεδίο της οικονομίας και τονίζει πως εφόσον επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί θα υπάρξουν «προσεκτικές κινήσεις για τη δίκαιη κατανομή του νέου πλούτου που παράγεται».

Τέλος στο πεδίο των εθνικών θεμάτων υπογραμμίζει πως «η διεθνής αναβάθμιση της χώρας θα συνεχιστεί», ενώ προσθέτει πως «δεν είναι εύκολο για μια χώρα με ηγεμονική αυταρέσκεια, όπως η Τουρκία, να αποδεχτεί ότι η Ελλάδα έχει αναχθεί στον ισχυρότερο περιφερειακό πόλο στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ολόκληρη η συνέντευξη ΕΔΩ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου