ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορωνοϊός: 2835 νέα κρούσματα – ‘Αλλοι 38 έχασαν τη ζωή τους – 366 διασωληνωμένοι

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Κορωνοϊος

Σε ιδιαί­τε­ρα υψηλά επί­πε­δα κι­νού­νται τα κρού­σμα­τα κο­ρο­ναϊ­ού στη χώρα, καθώς το τε­λευ­ταίο 24ωρο κα­τα­γρά­φη­καν 2.835 νέα, εκ των οποί­ων 15 εντο­πί­στη­καν κα­τό­πιν ελέγ­χων στις πύλες ει­σό­δου.

Πα­ράλ­λη­λα, τρα­γι­κός είναι για ακόμη ο απο­λο­γι­σμός των θα­νά­των με 38 νέους, ενώ κατά 30 αυ­ξή­θη­καν οι δια­σω­λη­νω­μέ­νοι συ­γκρι­τι­κά με το προη­γού­με­νο 24ωρο και πλέον ανέρ­χο­νται σε 366.

Ει­δι­κό­τε­ρα, σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση του Εθνι­κού Ορ­γα­νι­σμού Δη­μό­σιας Υγεί­ας (ΕΟΔΥ), ο συ­νο­λι­κός αριθ­μός των κρου­σμά­των είναι 72510, εκ των οποί­ων το 54.0% άν­δρες.

Από αυτά, 4.622 (6.4%) θε­ω­ρού­νται σχε­τι­ζό­με­να με τα­ξί­δι από το εξω­τε­ρι­κό και 18.812 (25.9%) είναι σχε­τι­ζό­με­να με ήδη γνω­στό κρού­σμα.

366 δια­σω­λη­νω­μέ­νοι

Την ίδια στιγ­μή, 366 συ­μπο­λί­τες μας νο­ση­λεύ­ο­νται δια­σω­λη­νω­μέ­νοι. Η διά­με­ση ηλι­κία τους είναι 64 ετών.

Από αυ­τούς 112 (30.6%) είναι γυ­ναί­κες και οι υπό­λοι­ποι άν­δρες. To 80.9% των δια­σω­λη­νω­μέ­νων έχει υπο­κεί­με­νο νό­ση­μα ή είναι ηλι­κιω­μέ­νοι 70 ετών και άνω.

370 ασθε­νείς έχουν εξέλ­θει από τις ΜΕΘ.

38 νέοι θά­να­τοι

Τέλος, έχου­με 38 ακόμα κα­τα­γε­γραμ­μέ­νους θα­νά­τους και 1035 θα­νά­τους συ­νο­λι­κά στη χώρα. 416 (40.2%) είναι γυ­ναί­κες και οι υπό­λοι­ποι άν­δρες.

Η διά­με­ση ηλι­κία των θα­νό­ντων συ­μπο­λι­τών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.8% είχε κά­ποιο υπο­κεί­με­νο νό­ση­μα ή/και ηλι­κία 70 ετών και άνω.

Γράψ­τε το σχό­λιό σας

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.