Ειδήσεις

Αθώος πράκτορας της Μοσάντ που ενεπλάκη σε υπόθεση διακίνησης μεταναστών

Με απόφαση, που έλαβε χθες κατά πλειοψηφία (μειοψήφισε ένας δικαστής) το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, κρίθηκε αθώος ο 50χρονος Aιγύπτιος S. A. B. του S., που δήλωσε ότι ενεργούσε ως πράκτορας της Μοσάντ σε υπόθεση διακίνησης μεταναστών.
Το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου είχε επιβάλει το Ιούλιο του 2015 βαριές ποινές σε τρεις από τους 6 κατηγορούμενους σε υπόθεση διακίνησης μεταναστών με πολυτελή θαλαμηγό στην Κω.
Το πρωτόδικο δικαστήριο επέβαλε συγκεκριμένα ποινή κάθειρξης 11 ετών (εκτιτέα τα 10) μετατρέψιμη προς 10 ευρώ ημερησίως και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα, υπό τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 3.000 ευρώ στον Ιταλό B. R. του L., ποινή κάθειρξης 10 ετών και 6 μηνών και χρηματική ποινή 55.000 ευρώ στον Αιγύπτιο Α. Μ. του S. και ποινή κάθειρξης 28 ετών (εκτιτέα τα 25) και χρηματική ποινή 14.000 ευρώ στον ως άνω Aιγύπτιο.
Αθώοι είχαν κριθεί στην ίδια υπόθεση ο L. A. A. του F., Iταλός, Δ. Β. Ρ. του Σ., ημεδαπός και G. P. G. M. του G. Iταλός.
Θυμίζουμε ότι η κύρια ανάκριση γύρω από τη δραστηριότητα οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών σε Ρόδο και Κω είχε ολοκληρωθεί με την προσωρινή κράτηση του 50χρονου, πράκτορα, γνωστού με τα ψευδώνυμα «BENJAMIN» ή «GENERAL» ή «DOCTOR», o οποίος φέρεται να είναι πράκτορας της Μοσάντ.
Όπως έγραψε η “δημοκρατική», την 27η Σεπτεμβρίου 2013 συνελήφθησαν εννέα παράνομοι αλλοδαποί καθώς και τρεις ακόμη, οι οποίοι εισήλθαν στον ελλαδικό χώρο με το ίδιο σκάφος, πέντε αλλοδαποί και ένας ημεδαπός ως εγκέφαλοι και μέλη του κυκλώματος, ενώ κατασχέθηκε μια 19μετρη θαλαμηγός με σημαία Μάλτας.
Πιο συγκεκριμένα την 27η Σεπτεμβρίου 2013 και περί ώρα 18:30, οι λιμενικοί εντόπισαν εννέα αλλοδαπούς στη Μαρίνα της Κω, στερούμενους νομιμοποιητικών ταξιδιωτικών εγγράφων, να αποβιβάζονται από το σκάφος «YUMI» με σημαία Μάλτας.
Μετά την πρόσδεση του σκάφους στη Μαρίνα της Κω, ανέβηκε σ’ αυτό ο αιγυπτιακής υπηκοότητας, A. M., γνωστός ως “Μαχμούντ”, μέλος οργανωμένου δικτύου διακίνησης αλλοδαπών στην Κω.
Ο τελευταίος κατάφερε να εισέλθει στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΜΠΛΟΥ ΟΡΑΪΖΟΝ», το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από την Κω προς τα λιμάνια της Θήρας και του Πειραιά.
Ο A. M., που διαμένει μόνιμα στην περιοχή Πλατάνι της Κω, φέρεται να στρατολογήθηκε στο διεθνές οργανωμένο ιεραρχικά δομημένο και με διαρκή δράση κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων, από τον Β. S. A..
Ο A. M. έλαβε από τον Β. S. A. για τη συγκεκριμένη μεταφορά των παρανόμως εισερχομένων στη χώρα αλλοδαπών το ποσό των 10.000 ευρώ, ενώ εκτός από το να προμηθεύει τους αλλοδαπούς με εισιτήρια για την προώθησή τους στον Πειραιά και ορισμένες φορές να συνοδεύει τους εν λόγω αλλοδαπούς από την Τουρκία στην Ελλάδα, ήταν υπεύθυνος και για την κατάθεση των χρηματικών ποσών που κατέβαλαν ως αμοιβή οι παρανόμως εισερχόμενοι στη χώρα αλλοδαποί.
Την 28η Σεπτεμβρίου 2013 οι λιμενικοί συνέλαβαν τον Β. S. A., ο οποίος είχε εντοπιστεί στο λιμένα Μαστιχαρίου, ενώ ανέμενε να επιβιβαστεί σε Ε/Γ πλοίο με προορισμό την Κάλυμνο. Σύμφωνα με πληροφορίες που περιήλθαν στο Λιμενικό ο ανωτέρω έχει απασχολήσει τις γερμανικές αρχές κατά το παρελθόν.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρέστη ο δικηγόρος κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου