ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δύο υποθέσεις αποπλάνησης ανηλίκων στα Μικτά Ορκωτά Ρόδου

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
ανηλικη

Υπό­θε­ση απο­πλά­νη­σης ανη­λί­κου με κα­τη­γο­ρού­με­νο έναν Κα­λύ­μνιο ψαρά θα απα­σχο­λή­σει την προ­σε­χή συ­νε­δρί­α­ση του Μι­κτού Ορ­κω­τού Δι­κα­στη­ρί­ου της Ρόδου.

Ει­δι­κό­τε­ρα κα­τη­γο­ρεί­ται ως υπαί­τιος του ό,τι στην Κά­λυ­μνο την 19η Ια­νουα­ρί­ου 2012 ενήρ­γη­σε ασελ­γείς πρά­ξεις με πρό­σω­πο νε­ό­τε­ρο των 14 ετών και συ­γκε­κρι­μέ­να στην οικία συγ­γε­νι­κού του προ­σώ­που, της για­γιάς του, στην ενο­ρία Υπα­πα­ντής Κα­λύ­μνου. Συ­νευ­ρέ­θη­κε συ­γκε­κρι­μέ­να ερω­τι­κά με ανή­λι­κη, προ­σβάλ­λο­ντας έτσι σο­βα­ρά το κοινό αί­σθη­μα της αι­δούς και των ηθών, καθώς και την αγνό­τη­τα της παι­δι­κής ηλι­κί­ας της και ικα­νο­ποιώ­ντας τη διέ­γερ­ση της γε­νε­τή­σιας ορμής του.

Ο κα­τη­γο­ρού­με­νος είναι επαγ­γελ­μα­τί­ας αλιεύς και κα­τοι­κεί στην Κά­λυ­μνο. Η ανή­λι­κη ήταν μα­θή­τρια της Β’ Γυ­μνα­σί­ου, κά­τοι­κος Κα­λύ­μνου.

Την επι­μέ­λεια της ανή­λι­κης είχε η μη­τέ­ρα της, η οποία γνω­ρι­ζό­ταν με τον κα­τη­γο­ρού­με­νο και με τον οποίο δια­τη­ρού­σε φι­λι­κή σχέση κα­θό­τι την επι­σκε­πτό­ταν αρ­κε­τές φορές στο σπίτι της.

Η ανή­λι­κη γνω­ρί­στη­κε προ­σω­πι­κά με το κα­τη­γο­ρού­με­νο μέσω εξα­δέλ­φου της και έτσι ξε­κί­νη­σε μια δια­δι­κα­σία προ­σέγ­γι­σής της, μέσω ανταλ­λα­γής τη­λε­φω­νι­κών μη­νυ­μά­των (κι­νη­τό τη­λέ­φω­νο).

Ο κα­τη­γο­ρού­με­νος φέ­ρε­ται να της απηύ­θυ­νε γλυ­κές φρά­σεις και όμορ­φα λόγια, απο­κα­λώ­ντας την “γυ­ναι­κά­κι μου” και ισχυ­ρι­ζό­ταν ότι την αγα­πού­σε και γε­νι­κό­τε­ρα της συ­μπε­ρι­φε­ρό­ταν με ευ­γε­νι­κό και λίαν ευ­προ­σή­γο­ρο τρόπο.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο η ανή­λι­κη, κο­λα­κευ­μέ­νη, πα­ρα­σύρ­θη­κε από την πα­ρου­σία και το εν­δια­φέ­ρον που της έδει­ξε ο κα­τη­γο­ρού­με­νος, με απο­τέ­λε­σμα και απο­κο­ρύ­φω­μα την ολο­κλή­ρω­ση αυτής της προ­σέγ­γι­σης δια της σε­ξουα­λι­κής συ­νευ­ρέ­σε­ως.

Η ανή­λι­κη στην κα­τά­θε­σή της δή­λω­σε ότι γοη­τεύ­τη­κε από το πρό­σω­πο του κα­τη­γο­ρου­μέ­νου και για αυτό συ­ναί­νε­σε η ίδια στο ερω­τι­κό συ­να­πά­ντη­μα, το οποίο συ­νέ­βη στις 19 Ια­νουα­ρί­ου 2012 στην οικία της για­γιάς του κα­τη­γο­ρου­μέ­νου.

Ο ψαράς στην απο­λο­γία του αρ­νή­θη­κε την κα­τη­γο­ρία και ισχυ­ρί­στη­κε ότι αυτή ενορ­χη­στρώ­θη­κε από τη μη­τέ­ρα της ανή­λι­κης η οποία διεκ­δι­κού­σε ερω­τι­κά αυτόν, ο οποί­ος όμως αντι­στε­κό­ταν σθε­να­ρώς.

Αδιά­ψευ­στο βέ­βαια στοι­χείο του κα­τα­μαρ­τυ­ρού­με­νου γε­γο­νό­τος είναι η ια­τρο­δι­κα­στι­κή εξέ­τα­ση της ανή­λι­κης λίγες μέρες μετά το συμ­βάν, η οποία πι­στο­ποιεί τη δια­κό­ρευ­ση του παρ­θε­νι­κού υμέ­νος της, όπερ μαρ­τυ­ρεί επι­συμ­βαί­νου­σα σω­μα­τι­κή συ­νου­σία.

–Ενώ­πιον του Μι­κτού Ορ­κω­τού Δι­κα­στη­ρί­ου της Κω έχει προ­γραμ­μα­τι­στεί η  εκ­δί­κα­ση υπό­θε­σης με κα­τη­γο­ρού­με­νο έναν κα­θη­γη­τή πο­λε­μι­κών τε­χνών, που δί­δα­σκε σε αί­θου­σα δι­δα­σκα­λί­ας κα­πο­δι­στρια­κού Δήμου στο νησί της Ρόδου, κα­τη­γο­ρού­με­νου για απο­πλά­νη­ση παι­διού, που δεν είχε συ­μπλη­ρώ­σει τα 12 έτη.

Κατά την χει­με­ρι­νή πε­ρί­ο­δο το ανή­λι­κο θύμα εδι­δά­σκε­το μα­θή­μα­τα κα­ρά­τε σε αί­θου­σα του πρώην Δήμου. Στις 17 Ιου­λί­ου 2010 και περί ώρα 13:00 ενώ βρι­σκό­ταν μαζί με τους γο­νείς της στο κα­τά­στη­μα υγειο­νο­μι­κού εν­δια­φέ­ρο­ντος που δια­τη­ρούν, προ­σήλ­θε ο κα­τη­γο­ρού­με­νος, ο οποί­ος είναι δά­σκα­λος κα­ρά­τε και οι­κο­γε­νεια­κός φίλος τους και ζή­τη­σε από την ανή­λι­κη να με­τα­βούν στη σχολή κα­ρά­τε, απέ­να­ντι από το μα­γα­ζί των γο­νέ­ων της, για να μα­ζέ­ψουν μπου­κά­λια.

Πήρε ο κα­τη­γο­ρού­με­νος το κλει­δί από την μη­τέ­ρα της ανή­λι­κης γιατί οι υπεύ­θυ­νοι το αφή­νουν πάντα εκεί και πήγαν μαζί με την ανή­λι­κη στη σχολή.

Η ανή­λι­κη άρ­χι­σε να μα­ζεύ­ει τα μπου­κά­λια όταν ο κα­τη­γο­ρού­με­νος τη φώ­να­ξε από το δεύ­τε­ρο μικρό δω­μά­τιο της σχο­λής, όπου βρι­σκό­ταν. Σύμ­φω­να με το πα­ρα­πεμ­πτι­κό βού­λευ­μα η ανή­λι­κη αρ­νή­θη­κε και εκεί­νος επέ­με­νε και προ­σπα­θού­σε να την αγκα­λιά­σει, πιά­νο­ντάς την από τη μέση.

Στη συ­νέ­χεια φέ­ρε­ται να την έβαλε να κα­θί­σει πάνω σε μια κα­ρέ­κλα με τα γό­να­τα και με την πλάτη γυ­ρι­σμέ­νη σ’ αυτόν για να την αγκα­λιά­σει. Κα­τη­γο­ρεί­ται ότι της σή­κω­σε την φού­στα της θώ­πευ­σε τα οπί­σθια και ασέλ­γη­σε σε βάρος της. Εκεί­νη τη στιγ­μή εμ­φα­νί­σθη­κε η μη­τέ­ρα της, που είχε ανη­συ­χή­σει, διότι είχε πε­ρά­σει αρ­κε­τή ώρα και η κόρη της δεν είχε βγει από τη σχολή, είδε τη σκηνή, έβαλε τις φωνές στον κα­τη­γο­ρού­με­νο, τον έσπρω­ξε και η ανή­λι­κη κα­τόρ­θω­σε να του ξε­φύ­γει και να τρέ­ξει φο­βι­σμέ­νη στην αγκα­λιά της εξι­στο­ρώ­ντας της όλα όσα είχαν συμ­βεί.

Ο κα­τη­γο­ρού­με­νος αρ­νεί­ται την κα­τη­γο­ρία και ισχυ­ρί­ζε­ται ότι η ανή­λι­κη είχε τραυ­μα­τι­σθεί στο δεξί της πόδι στο πίσω μέρος και στο ύψος του αστρα­γά­λου κά­νο­ντας πο­δή­λα­το πριν μπει στη σχολή και του ζή­τη­σε να της κοι­τά­ξει το πόδι. Γι’ αυτόν τον λόγο την έβαλε να κα­θί­σει κατά αυτόν τον τρόπο στην κα­ρέ­κλα και είχε σκοπό να της βάλει ψυ­κτι­κό υγρό για να ανα­κου­φί­σει τον πόνο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.