Τοπικές Ειδήσεις

«Ξεφούσκωσε» υπόθεση σωματεμπορίας με 5 κατηγορούμενους

«Ξεφούσκωσε» ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου την Δευτέρα, μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση που τελείωσε αργά το βράδυ, υπόθεση σωματεμπορίας με πέντε κατηγορούμενους, που εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, κατόπιν καταγγελίας μιας 22χρονης Ρωσίδας.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή σε έναν 52χρονο, ημεδαπό, άεργο, με καταγωγή από την Ημαθία, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ψυχιατρικής φύσεως.
Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος υπεξαγωγής εγγράφων και παράνομης κατακράτησης.
Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με 3ετή αναστολή σε μια 21χρονη ημεδαπή κάτοικο Αθηνών για το αδίκημα της παράνομης κατακράτησης ενώ κρίθηκαν αθώοι η 52χρονη σύζυγος του πρώτου, κάτοικος Χαλκίδας, μια 32χρονη Ουκρανή κι ένας 45χρονος Ροδίτης, ιδιοκτήτης στριπτιζάδικου.
Με την έναρξη της δίκης είχε τονισθεί εξάλλου ότι η φερόμενη ως θύμα με υπεύθυνη δήλωσή της είχε ανακαλέσει τις καταγγελίες της ενώ δεν είχαν προκύψει ενδείξεις βιασμού και από την ιατροδικαστική εξέταση στην οποία είχε υποβληθεί.
Το ιστορικό της υπόθεσης φέρεται να έχει ως εξής:
Την 18η Αυγούστου 2015 εμφανίστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου η 22χρονη Ρωσίδα συνοδευομένη από μια 41χρονη, κάτοικο Ρόδου και κατήγγειλε ότι είναι θύμα σωματεμπορίας και βιασμού.
Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι ήλθε στην Ελλάδα περί τα τέλη Ιουλίου, με ταξιδιωτικά έγγραφα και βίζα, προκειμένου να εργασθεί ως χορεύτρια σε μπαρ, αφού ήταν ήδη χορεύτρια στην Ρωσία.
Ο 52χρονος, μερίμνησε, όπως είπε, για την έκδοση της ταξιδιωτικής βίζας και τα αεροπορικά εισιτήρια, μέσω ενός ομογενούς από την Ρωσία με το όνομα Γιώργος. Ο 52χρονος, όπως κατέθεσε, την γνώρισε στο facebook και της υποσχόταν μεγάλες χρηματικές απολαβές και καλή ζωή, εργαζόμενη αποκλειστικά ως χορεύτρια. Ήρθε αεροπορικώς στην Ρόδο από τη Μόσχα, όπου την περίμενε ο 52χρονος και η 32χρονη Ουκρανή. Με την άφιξη της την οδήγησαν με ένα μαύρο Mercedes στο στριπτιζάδικο.
Εκεί ο 52χρονος και ο 45χρονος, όπως ισχυρίστηκε, της διεμήνυσαν ότι θα έπρεπε να ξεχρεώσει το χρέος της, ύψους 1.000 ευρώ για τα έξοδα έκδοσης ταξιδιωτικών εγγράφων και του ταξιδιού, κάνοντας παρέα σε πελάτες του μπαρ, πίνοντας ποτά μαζί τους, ντυμένη προκλητικά, προβαίνοντας σε ασελγείς πράξεις μαζί τους και ερχόμενη σε σεξουαλική επαφή μαζί τους έναντι αμοιβής.
Η 22χρονη διατείνεται ότι αντέδρασε και ο 52χρονος την έβρισε.
Υποστηρίζει ότι ο 52χρονος την οδήγησε σε μεζονέτα στα Κοσκινού και την επομένη την οδήγησε εκ νέου στο στριπτιζάδικο, όπου η Ουκρανή της αφαίρεσε το διαβατήριό της.
Ο 52χρονος πήρε το μεροκάματό της έναντι του χρέους της και στο τέλος της βραδιάς την οδήγησε εκ νέου στην μεζονέτα, όπου φέρεται να την κράτησε παρά την θέλησή της, απειλώντας την ότι έτσι και ειδοποιήσει τις αρχές ή προσπαθήσει να φύγει, θα την σκοτώσει.
Ο 52χρονος, όπως καταγγέλθηκε, την οδηγούσε στο στριπτιζάδικο, ενώ η Ουκρανή την προέτρεπε να εκδίδεται για να μειώσει το χρέος της.
Την τέταρτη βραδιά σταμάτησε όπως είπε, να εργάζεται στο κατάστημα, διότι ο ιδιοκτήτης δεν την ήθελε επειδή δεν ήταν πρόθυμη.
Το ίδιο βράδυ, όπως κατήγγειλε, ο 52χρονος την βίασε, ενώ μια από τις επόμενες μέρες βγήκαν για διασκέδαση με έναν φίλο του, ονόματι Γιώργο, ο οποίος παρουσιάστηκε ως αστυνομικός και τον οποίο παρέλαβαν από το αεροδρόμιο της Ρόδου.
Στην παρέα του ήταν και μια κοπέλα, ονόματι Σάσα. Μετά την διασκέδασή τους, κατέληξαν και οι τέσσερις στην μεζονέτα, στα Κοσκινού. Εκεί, όπως ισχυρίστηκε, τόσο ο 52χρονος, όσο και φίλος του, τις βίασαν.
Στη μεζονέτα έμεινε με τον 52χρονο, όπως κατέθεσε, ακόμη 4-5 μέρες. Μια από αυτές την συνόδεψε στο νοσοκομείο για να εκδώσει πιστοποιητικό υγείας, και να μπορεί να εργαστεί. Της είπε ότι κόστισε 3.000 ευρώ και ότι θα πρέπει να του τα καταβάλει.
Ο 52χρονος ανεχώρησε στην πορεία για την Αθήνα και επέστρεψε με την 21χρονη σύζυγό του. Ο 52χρονος και η σύζυγός του, όπως κατέθεσε, την οδήγησαν σε ένα άλλο στριπτιζάδικο για να εργαστεί και ο ιδιοκτήτης της ζήτησε να κάνει παρέα μόνο στους θαμώνες.
Στο κατάστημα, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, ήταν η 21χρονη, που την επιτηρούσε. Εκεί γνώρισε την 41χρονη που την φιλοξένησε στην οικία της και τελικώς την οδήγησε στην αστυνομία για να καταγγείλει τα ανωτέρω.
Η 22χρονη φέρεται να παρουσίασε στους αστυνομικούς φωτογραφίες από την ταυτότητα του 52χρονου και βίντεο από το εσωτερικό της κατοικίας του.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν την μεζονέτα και παρουσία δικαστικού λειτουργού προέβησαν σε έρευνα στο εσωτερικό του.
Πιο συγκεκριμένα βρέθηκαν 86 δισκία XANAX, βεβαίωση κατάθεσης αίτησης για έκδοση αδείας διαμονής Ρωσίδας, πιστοποιητικό υγείας, βεβαίωση απόδοσης Α.Φ.Μ., το διαβατήριό της, διάφορες αποδείξεις πληρωμής καθώς και δυο φύλα χαρτιού με αριθμητικές πράξεις και σημειώσεις.Επιπλέον, κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 295,42 ευρώ, ένας δονητής, το χρηματικό ποσό των 107 ρουβλιών και είδη ρουχισμού, ένα κουτί προφυλακτικά, μια άδεια εργασίας και λοιπά έγγραφα άλλης αλλοδαπής.
Επίσης, βρέθηκε μια ληξιαρχική πράξη πολιτικού γάμου της άγνωστης αλλοδαπής με έναν ημεδαπό, που τελέστηκε την 12-4-2013 στην Mόσχα, πρακτική που ακολουθούν προκειμένου να νομιμοποιήσουν με αυτό τον τρόπο τις αλή η τους στην επικράτεια να γίνεται πιο εύκολα.
Επιπλέον, βρέθηκε χειρόγραφο σημείωμα στο οποίο φαίνονται σημειώσεις του με διάφορα ποσά που έλαβε ή του χρωστούν διάφορα πρόσωπα. Οι αστυνομικοί, παρά τις προσπάθειές τους, δεν βρήκαν το κινητό τηλέφωνο του 52χρονου.
Ο 52χρονος αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται, κάνοντας χρήση μεταξύ άλλων και ιατρικών εγγράφων.
Ο 45χρονος ιδιοκτήτης του στριπτιζάδικου αρνήθηκε ομοίως ότι απασχόλησε την αλλοδαπή, επεσήμανε ότι και η ίδια κατέθεσε ότι ουδέποτε εκδόθηκε και ως εκ τούτου δεν δικαιολογείται η άσκηση δίωξης εις βάρος του για σωματεμπορία και τέλος ότι στόχος της αλλοδαπής είναι να πετύχει να ταξιδέψει στην Πορτογαλία και να βρει τον σύντροφό της, έχοντας εξασφαλίσει την παραμονή της στην Ευρώπη μετά την καταγγελία που έκανε.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Άκης Δημητριάδης, Δημήτρης Τσοβόλας, Μαρία Μανώλακα και Στέφανος Καψάλης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου