Αθώος κρίθηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ένας κάτοικος της Ρόδου κατηγορούμενος για εξακολουθητική ρευματοκλοπή.

Εφέρετο ειδικότερα στο διάστημα από τον Ιανουάριο του 2013 έως την 10η Ιουλίου 2016 να έχει παραβιάσει τις σφραγίδες του μετρητή και του κιβωτίου δοκιμών του μετρητή, να έχει δημιουργήσει τρύπα στο κέλυφος του μετρητή και να έχει τοποθετήσει σύρμα το οποίο εμπόδιζε την σωστή λειτουργία και κίνηση του δίσκου με αποτέλεσμα να αφαιρέσει ηλεκτρική ενέργεια αξίας 7.883,38 ευρώ.
Ο ίδιος αρνήθηκε από την πρώτη στιγμή την κατηγορία έχοντας απευθύνει μάλιστα και εξώδικη διαμαρτυρία στην ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ διότι παρά τις επανειλημμένες επισκέψεις του για να ενημερωθεί για το θέμα της υποτιθέμενης οφειλής του και παρά το γεγονός ότι κάθε φορά τον ενημέρωναν προφορικά ότι δεν εντοπίζεται στο σύστημα καμία οφειλή στο όνομά του.
Για την υποτιθέμενη οφειλή του (σε μετρητή ο οποίος δεν ήταν και δεν είναι καν στο όνομά του) υποβλήθηκε μάλιστα ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου μήνυση, με βάση την οποία σχηματίστηκε δικογραφία για ρευματοκλοπή κατ΄ εξακολούθηση.
Η ΔΕΔΔΗΕ δεν του χορηγούσε βεβαίωση περί μη υπάρξεως χρέους στο πρόσωπό του.
Την υπόθεση χειρίστηκε ο δικηγόρος κ. Στέλιος Κιουρτζής.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ