Τοπικές Ειδήσεις

Εκσυγχρονίστηκε πλήρως ο ΟΑΕΔ

Αλλαξαν όλα στην διαδικασία αίτησης και χορήγησης επιδομάτων μέσω του ΟΑΕΔ, αφού φέτος διεκπεραιώνεται διαδικτυακά.

Αν και δεν έχει ξεκινήσει σε μεγάλο βαθμό η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων, από φέτος όλα έχουν μηχανογραφηθεί με αποτέλεσμα να ΜΗΝ απαιτείται η φυσική παρουσία για τα αιτήματα σχετικά με την ανεργία και τα επιδόματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που φέρνει σήμερα στην δημοσιότητα η «δημοκρατική» όλες οι παροχές του ΟΑΕΔ γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας ( e-gov). Από εκεί και πέρα, ο αιτούμενος χρησιμοποιεί τους κωδικούς το TAXIS NET και δεν χρειάζεται να εμφανιστεί στα γραφεία του ΟΑΕΔ ούτε για να καταθέσει δικαιολογητικά, ούτε για να δηλώσει παρουσία κ.λπ.
Οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ δέχονται το κοινό αλλά σε λίγες περιπτώσεις και μόνον για θέματα που δεν μπορούν να λυθούν με ηλεκτρονικό τρόπο.
Όσον αφορά τα άτομα που έχουν κάνει μονομερή δήλωση και λαμβάνουν το επίδομα των 534 ευρώ θα μπορέσουν να πάρουν επίδομα ανεργίας, μόλις ολοκληρωθεί η καταβολή (η ακριβής ημερομηνία που λήγει η καταβολή του συγκεκριμένου βοηθήματος, δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί).
Επιπλέον, πρέπει να γίνει σαφές ότι το εποχιακό βοήθημα για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, συμψηφίζεται με την ανεργία –εκτός από τις κατηγορίες των οικοδόμων (όπου οι αιτήσεις είναι 3.000 περίπου).
Σημειώνεται πως στον ΟΑΕΔ Ρόδου εκτιμάται ότι θα κατατεθούν περίπου 18.000 αιτήσεις για επίδομα ανεργίας και 4.000 περίπου αιτήσεις, για εποχιακά επιδόματα ενώ στον ΟΑΕΔ Αρχαγγέλου, υπολογίζεται ότι θα κατατεθούν 6.000 αιτήσεις για επίδομα ανεργίας και 800 περίπου αιτήσεις για εποχιακά επιδόματα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου