Συνέντευξη στην
Πέγκυ Ντόκου

Για όλους και για όλα μιλάει σήμερα στην «δημοκρατική» η βουλευτής Β’ Αθηνών Ν.Δ., Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης κα Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου. Όπως τονίζει, η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους συνταξιούχους και παίζουν με την αγωνία και το άγχος τους, ενώ για το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη και με μια κυβέρνηση αξιόπιστη και σοβαρή, θα αποκατασταθεί η χαμένη αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό και θα καταφέρουμε να ξεφύγουμε από την υπερφορολόγηση που στραγγαλίζει σήμερα την πραγματική οικονομία . Επιπλέον, μιλάει για την απόφασή της να ακολουθήσει τον δρόμο του Ευρωκοινοβουλίου.
Η συνέντευξη αναλυτικά:
• Πώς βλέπετε τους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο θέμα των συντάξεων; Μπορούν οι συνταξιούχοι να «ελπίζουν» σε κάποια βελτίωση;
Οι χειρισμοί της κυβέρνησης αναδεικνύουν περίτρανα την υποκρισία Τσίπρα-Καμμένου! Κοροϊδεύουν τους συνταξιούχους και παίζουν με την αγωνία και το άγχος τους! Αυτή η κυβερνητική πλειοψηφία ψήφισε όχι μία αλλά δύο φορές τη μείωση των συντάξεων, ενώ παρ’ ό,τι της δόθηκε η ευκαιρία να άρει την εφαρμογή του μέτρου από την πρώτη Ιανουαρίου του 2019 – με την τροπολογία που έφερε η Νέα Δημοκρατία στη Βουλή – δεν το έκανε. Αντίθετα την καταψήφισε. Αφού έκοψε το ΕΚΑΣ και επέβαλε 21 αχρείαστες περικοπές στις συντάξεις! Ποια ελπίδα λοιπόν; Οι συνταξιούχοι, όπως και όλοι οι Έλληνες πολίτες μπορούν να ελπίζουν σε μια μόνο βελτίωση : αυτήν της πολιτικής αλλαγής που θα προκύψει μέσα από τις εκλογές και θα φέρει την Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας.
• Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το πρόγραμμα της Ν.Δ. για την «επόμενη μέρα». Εκτιμάτε πως είναι εφικτό και θα οδηγήσει την χώρα σε έξοδο από την κρίση και την βελτίωση της οικονομίας;
Είναι ο μόνος δρόμος. Μόνο με ένα ρεαλιστικό και πραγματικά κοστολογημένο πρόγραμμα, εστιασμένο στην προσέλκυση επενδύσεων και την απελευθέρωση του παραγωγικού δυναμικού της χώρας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την προστασία των οικονομικά ασθενέστερων, τον εξορθολογισμό των δημόσιων οικονομικών και την ενίσχυση του κράτους δικαίου μπορούμε να πάμε μπροστά και να ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα που μας αξίζει. Με το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη και με μια κυβέρνηση αξιόπιστη και σοβαρή, απαλλαγμένη από λαϊκισμούς και «τσαμπουκάδες» θα αποκατασταθεί η χαμένη αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό και θα καταφέρουμε να ξεφύγουμε από την υπερφορολόγηση που στραγγαλίζει σήμερα την πραγματική οικονομία. Μέτρα όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% τα δύο πρώτα χρόνια διακυβέρνησής μας και του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 29% στο 20% και των μερισμάτων από το 15% στο 5%, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από το 20% στο 15% εντός τετραετίας και η μείωση του φορολογικού συντελεστή στο 9% από το ισχύον σήμερα 22% για εισοδήματα μέχρι 10.000 σε συνδυασμό με μια γενναία πολιτική ρύθμισης των χρεών ιδιωτών και επιχειρήσεων θα αυξήσουν το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών και θα τονώσουν τις επενδύσεις που στοχεύουμε να ξεπεράσουν τα 100δις τα πρώτα 5 χρόνια. Και όλα αυτά μέσα από μια ολοκληρωμένη πολιτική για την παιδεία, τη δικαιοσύνη, το ασφαλιστικό και την ασφάλεια των πολιτών. Το όραμα της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μια Ελλάδα που θα δίνει ευκαιρίες σε όλους και όχι μόνο σε όσους έχουν «μπάρμπα στην Κορώνη». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα φέρει πίσω τα παιδιά μας που έφυγαν στο εξωτερικό και θα κρατήσει τα παιδιά που έμειναν στην Ελλάδα! Και όλοι μαζί θα φτιάξουμε την Ελλάδα που μας αξίζει.
Πώς βλέπετε να εξελίσσεται το Μακεδονικό μετά την Συμφωνία των Πρεσπών και τις εξελίξεις στην χώρα; Πού θα μας οδηγήσουν αυτά κατά την άποψή σας;
Η Συμφωνία που υπέγραψαν οι κύριοι Τσίπρας, Κοτζιάς και Καμμένος αποτελεί μια τεράστια εθνική υποχώρηση που καμία άλλη κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν είχε δεχτεί να κάνει. Με την ανευθυνότητα και την επιπολαιότητα που τους διακρίνει χάρισαν ουσιαστικά στην γείτονα χώρα την «μακεδονική» γλώσσα και την «μακεδονική» ταυτότητα υποχωρώντας σε πιέσεις τρίτων εις βάρος του εθνικού συμφέροντος. Όπως έχουμε ξαναπεί όσο περνάει ο καιρός τόσο θα δημιουργούνται «τετελεσμένα» στο θέμα του Σκοπιανού καθώς οι γείτονές μας ήδη πανηγυρίζουν και αξιοποιούν στο έπακρο τη Συμφωνία. Η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή τόνισε την επικινδυνότητα της Συμφωνίας για την χώρα μας και χρησιμοποίησε κάθε δυνατό θεσμικό μέσο για την αποτροπή της. Θα συνεχίσει να δίνει μάχη για να άρει τα μέχρι τώρα αρνητικά της αποτελέσματα, Η θέση μας είναι ξεκάθαρη και εκφράζεται το ίδιο από όποιον και αν την εκφωνεί, εντός και εκτός Ελλάδος: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια εθνικά επιζήμια συμφωνία και η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να την ψηφίσει ούτε ως αντιπολίτευση ούτε ως Κυβέρνηση.
• Ένα από τα ζητήματα που θα μας απασχολήσουν είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας. Ποιοι είναι οι σχεδιασμοί της Ν.Δ.;
Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι ψηλά στην ατζέντα για την Νέα Δημοκρατία. Αποτελεί βασική και οριζόντια πολιτική και θα αποτελέσει τον κύριο πυλώνα υλοποίησης του ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας με τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως επόμενο Πρωθυπουργό να αποτελεί την αιχμή του δόρατος της ψηφιακής πολιτικής. Σήμερα δυστυχώς η ψηφιακή οικονομία της Ελλάδας παραμένει σε πρώιμο στάδιο και συνεχίζει – παρά τις δυνατότητές της – να ανήκει στην ομάδα των χωρών με χαμηλές επιδόσεις. Μετά από 3,5 χρόνια διακυβέρνησης η παρούσα Κυβέρνηση έχει μείνει στα λόγια. Με την ιδεοληψία και την ανικανότητά της έχει οδηγήσει σε σημαντικές καθυστερήσεις τον σχεδιασμό της ψηφιακής πολιτικής και την υλοποίηση έργων με αποτέλεσμα η αγορά να παραμένει «στεγνή». Η χώρα όμως δεν μπορεί να περιμένει. Η εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης είναι εδώ και η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να «χάσει το τρένο». Η στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας θα έχει ως άξονες την Ψηφιακή Διακυβέρνηση, τις Ψηφιακές Επιχειρηματικές και Επενδυτικές Ευκαιρίες και τους Ψηφιακά Ενεργούς Πολίτες. Ως Πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει έντονο «ψηφιακό αποτύπωμα».
• Θα συνεχίσετε το εμπάργκο στη δημόσια τηλεόραση; Πολλοί σας κατηγορούν γι αυτό.
Όσο η δημόσια τηλεόραση θα συνεχίσει να λειτουργεί ως εργαλείο προπαγάνδας της κυβέρνησης και του «ανύπαρκτου» έργου της, όσο θα συνεχίσει να λειτουργεί με αδιαφανείς και «ύποπτες» διαδικασίες διαχείρισης του προϋπολογισμού της, όσο θα συνεχίσει να λειτουργεί με καθεστωτικού τύπου μεθόδους και πρακτικές και θα επιχειρεί να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη, η Νέα Δημοκρατία θα απέχει από αυτήν. Εμείς πρώτοι θέλουμε να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης. Για την ώρα δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο. Ίσα ίσα τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα με τις καταγγελίες για εκμετάλλευση της ΕΡΤ για ιδιοτελή και συντεχνιακά συμφέροντα, αναξιοκρατία, αδιαφάνεια και κακοδιαχείριση να πληθαίνουν – ακόμα και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο κ. Φίλης – και καθημερινές σχεδόν παραιτήσεις υψηλόβαθμων στελεχών. Ως Νέα Δημοκρατία καταθέσαμε επίκαιρη επερώτηση και ζητήσαμε την σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για να δοθούν απαντήσεις σε μια σειρά αναπάντητων ερωτημάτων. Στους Έλληνες φορολογούμενους αξίζει μια πραγματικά δημόσια, αμερόληπτη, με ποιοτικά προγράμματα ραδιοτηλεόραση όπως άλλωστε ορίζει το Σύνταγμά μας. Μια ραδιοτηλεόραση που εξασφαλίζει ότι τα χρήματά μας «πιάνουν τόπο» και δεν καταλήγουν σε μια μαύρη τρύπα κακοδιαχείρισης και αδιαφάνειας. Και που να προσφέρει αντικειμενική και αξιόπιστη ενημέρωση. Είναι θέμα Δημοκρατίας. Αυτό ενδιαφέρει την Νέα Δημοκρατία και σε αυτόν τον άξονα κινούμαστε.

• Επιλέξατε το Ευρωκοινοβούλιο. Θα ήθελα το σχόλιό σας.
Στις ευρωεκλογές αυτές θα δοθεί μια καίρια αλλά και δύσκολη μάχη για να διατηρήσουμε τις κοινές αρχές και αξίες μας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να δώσουμε βήμα και φωνή στους απλούς πολίτες που εμπιστεύονται την Ευρώπη για να τους εξασφαλίσει ειρήνη, δημοκρατία, ελευθερία και ευημερία. Όλα αυτά στην εποχή της ονομαζόμενης 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης που έρχεται να αναδιαμορφώσει την ζωή μας όπως την ξέρουμε σήμερα. Με εφόδια λοιπόν την πρότερη επαγγελματική μου διαδρομή στον ιδιωτικό τομέα διεθνώς και την εμπειρία μου από τη συνεργασία μου με τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα κοινωνίας της πληροφορίας έχω θέσει τον εαυτό μου στη διάθεση του Προέδρου κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για να δώσω την πανελλαδική μάχη του σταυρού στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Άλλωστε όπως έχει αποδείξει η πολιτική μου πορεία μέχρι σήμερα στο εθνικό μας Κοινοβούλιο, εκπροσωπώντας αρχικά το Νομό Ιωαννίνων και την Β’ εκλογική περιφέρεια Αθηνών μετέπειτα, ποτέ δε δίστασα να «δώσω τη μάχη» από κάθε μετερίζι. Ειδικά τώρα, που η Ευρώπη εξέρχεται μιας μεγάλης κρίσης και αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες προκλήσεις από ποτέ.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ