Η Μαρία Βαγιανού σε συνέντευξη που έδωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Σταυρού Καλυθιών μίλησε για το ξεκίνημα της στο ποδόσφαιρο, για το συνδυασμό οικογένειας και αθλητισμού, τους προσωπικούς της στόχους, ενώ αποκάλυψε με ξεκάθαρο τρόπο ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο ανδρική υπόθεση!

Η Μαρία Βαγιανού γεννημένη στις 22 Φεβρουαρίου 1985 ξεκίνησε να ασχολείται με τον αθλητισμό από τα  11 της χρόνια. Μετά από 3 χρόνια συμμετοχής της, στις ακαδημίες τότε του Σταυρού Καλυθιών, το 1999 έβγαλε επιτέλους το δελτίο της και έτσι θα μπορούσε πλέον να συμμετέχει και στους επίσημους αγώνες της ομάδας. Από τότε μέχρι και σήμερα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ενδεκάδας των εκάστοτε προπονητών, διότι είναι παίκτρια που παλεύει μέσα στο γήπεδο και δίνει όλο της τον εαυτό για να φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ομάδα της. Η Μαρία είναι παντρεμένη με τον Ηλία και έχει δυο κόρες την Μιχαέλα και την Βενετία. Αναλυτικά τα όσα είπε:

Τι σημαίνει για σένα το ποδόσφαιρο;

«Για μένα το ποδόσφαιρο πέρα από ένα άθλημα είναι τρόπος ζωής! Είναι πλέον απαραίτητο συστατικό της καθημερινότητας μου και χωρίς αυτό η ζωή χάνει κάτι από την μαγεία της. Η ομάδα είναι η δεύτερη οικογένειά μου , οι συμπαίκτριες μου είναι, άλλες σαν αδερφές μου και άλλες σαν κόρες μου, λόγω ηλικίας ..(γέλια)».

Πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με  το ποδόσφαιρο;

«Ξεκίνησα την ενασχόληση μου από πολύ μικρή , ήμουν μόλις 11 ετών όταν πήγα πρώτη φορά στο γήπεδο. Ήμουν το μικρό τους… έτσι με φώναζαν οι τότε μεγάλες παίκτριες της ομάδας. Ο πρόεδρος Νίκος Κιόττου ήθελε από τότε η ομάδα να στελεχώνεται συνεχώς από μικρά παιδιά για υπάρχει μέλλον».

Πόσο δύσκολο είναι για μια γυναίκα και παράλληλα μητέρα να ασχολείται με  το ποδόσφαιρο;

«Η αλήθεια είναι ότι όταν ξεκίνησα να παίζω άκουγα διάφορα ρατσιστικά σχόλια τύπου «το ποδόσφαιρο είναι μόνο για άνδρες» όπως αποδείχθηκε όμως στη συνεχεία δεν πτοήθηκα από αυτά τα σχόλια, ίσα ίσα νιώθω ότι με ώθησαν  να προσπαθήσω παραπάνω για να αποδείξω σε όλους αυτούς ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο ανδρική υπόθεση! Δεν είναι εύκολο να είσαι σύζυγος, μητέρα και παράλληλα παίκτρια όμως όταν η οικογένεια σου, ο άνθρωπός σου και τα παιδιά σου σε στηρίζουν όλα γίνονται λίγο πιο εύκολα».

Σε ποια θέση σου αρέσει να αγωνίζεσαι και υπάρχει κάποια παίκτρια που θαυμάζεις ή έχεις ως πρότυπο;

«Η θέση που παίζω εδώ και 19 χρόνια και μου αρέσει είναι στο κέντρο της άμυνας. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι μετά από τόσα χρονιά οπού και να με χρειαστεί ο προπονητής μου θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ κατάλληλα! Θαυμάζω όλες τις παίκτριες που αγωνίζονται και δεν τα παρατάνε , γιατί για μένα καλή παίκτρια είναι αυτή που συνεχώς προσπαθεί να γίνετε καλύτερη και δεν επαναπαύεται».

Σταυρός Καλυθιών! Μεγάλο κεφάλαιο στην καριέρα σου, γιατί επέλεξες να μείνεις τόσα χρόνια σε αυτήν την ομάδα ενώ σου έχει δοθεί στο παρελθόν η ευκαιρία να δοκιμάσεις και αλλού;

«Για μένα ο Σταυρός είναι οικογένεια πλέον. Ο πρόεδρος και η οικογένεια του είναι άνθρωποι που παρά τις δυσκολίες που έχουν προκύψει όλα αυτά τα χρονιά έχουν κρατήσει ζωντανή αυτήν την ομάδα και την έχουν κάνει μια τεράστια οικογένεια! Οι εμπειρίες με αυτήν την ομάδα πολλές , αξέχαστες και  μοναδικές. Οι φιλίες με όλες τις κοπέλες που έχουν περάσει, μας έχουν κάνει μια ομάδα  ενωμένη και παθιασμένη για το ποδόσφαιρο. Μέσω της συμμετοχής μου όλα αυτά τα χρονιά στο Σταυρό απέκτησα μοναδικές εμπειρίες , έκανα αξέχαστα ταξίδια και δημιούργησα δυνατές φιλίες».

Τι θα συμβούλευες ένα μικρό κορίτσι το οποίο σκέπτεται να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο;

«Θα του εξηγούσα ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα πολύ όμορφο ομαδικό παιχνίδι μεσώ του οποίου μπορείς να διασκεδάσεις παίζοντας. Επίσης θα το παρακινούσα να αγνοήσει οποιαδήποτε προκατάληψη όπως για παράδειγμα ότι το ποδόσφαιρο είναι μόνο ανδρικό προνόμιο. Αγαπώντας και συμμετέχοντας  στο ποδόσφαιρο τα μικρά κορίτσια έχουν  να κερδίσουν σημαντικά εφόδια που θα τα βοηθήσουν στην μετέπειτα ζωή τους Το ποδόσφαιρο δημιουργεί δυνατές φιλίες , ομαδικό πνεύμα,  δυνατούς και αθλητικούς χαρακτήρες  και ενισχύει κάποια σημαντικά στοιχεία  για τη ζωή μας… το σεβασμό, την πειθαρχεία στους στόχους μας και την συνεχή προσπάθεια για την κατάκτηση τους».

Κλείνοντας ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι και ποιοι οι στόχοι της ομάδας;

«Προσωπικός μου στόχος είναι να βοηθήσω αγωνιστικά την ομάδα για όσα χρόνια μπορώ να παίζω και να βοηθήσω τα νέα κορίτσια να γίνουν σωστές αθλήτριες και να προσπαθούν να γίνονται καλύτερες! Ο στόχος της ομάδας μας είναι να καταφέρουμε όλοι μαζί να την ανεβάσουμε εκεί που της αξίζει!».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ