Ειδήσεις

Υποβολή αιτήσεων για την χορήγηση αδειών αλίευσης σε επαγγελματικά σκάφη

A

Από την Δ/νση Αλιείας Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια εφαρμογής της αριθ. 5632/104626/29-9-2015 του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΦΕΚ 2151 B΄ / 7-10-2015) καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την χορήγηση αδειών αλίευσης σε επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη, για την άσκηση αλιείας συγκεκριμένων μεταναστευτικών ειδών όπως, Τόνου Thunnus thunnus, Μακρύπτερου Τόνου Thunnus alalunga και Ξιφία Xiphias gladius.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων έχει ως εξής :

α) Για τις άδειες αλίευσης ξιφία και μακρύπτερου τόνου οι αιτήσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος ΟΣΠΑ απευθείας στην Δ/νση Αλιευτικής Πολιτικής και Αλιευτικών Πόρων από τον ενδιαφερόμενο πλοιοκτήτη ή κατόπιν εξουσιοδότησης στον αρμόδιο υπάλληλο του Τμήματος Αλιείας όπου τηρείται ο φάκελος του σκάφους μέχρι και την 31η Οκτωβρίου 2015.

β) Για τις άδειες αλίευσης τόνου ο ενδιαφερόμενος πλοιοκτήτης υποβάλει αίτηση με δικαιολογητικά στην αρμόδια Υπηρεσία όπου τηρείται ο φάκελος του σκάφους μέχρι και την 31η Οκτωβρίου 2015.

Λεπτομερείς γραπτές οδηγίες και σχετικά υποδείγματα αιτήσεων θα αποσταλούν εγκαίρως στους επαγγελματικούς αλιευτικούς συλλόγους καθώς και στις Λιμενικές Αρχές της περιοχής όπου μπορούν να ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι αλιείς.

Πρόσθετες πληροφορίες και διευκρινήσεις δίδονται από τις Υπηρεσίες Αλιείας του Νομού (Ρόδος – 22413 64882 και Κάλυμνος – 22430 59419).-

Ε . Π .
Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΜΑΡΙΓΩ ΦΩΤΑΚΗ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου