Τοπικές Ειδήσεις

Πώς επαναλειτουργούν οι δικαστικές υπηρεσίες – Μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας

Ενόψει της με αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ.55400/2021 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ Β, 4206/12.9.2021), για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού covid-19, με έναρξη ισχύος, την 16η Σεπτεμβρίου 2021 (βλ. άρθρ. 1 § 1 στοιχ. 3 της ως άνω Κ.Υ.Α.) ως προς τον τρόπο λειτουργίας των δικαστηρίων που στεγάζονται στο Δικαστικό Μέγαρο Ρόδου, σας γνωρίζουμε τα εξής:
· Η εξυπηρέτηση κοινού γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού, τηρουμένων πάντα των λοιπών μέτρων προστασίας και της αναλογίας ενός (1) ατόμου ανά 16 τ.μ., και με υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικό χώρο, εφόσον δεν τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις.
· Από τις 16.9.2021 κατά την είσοδο στο Δικαστικό Μέγαρο, τα φυσικά πρόσωπα (δικαστικοί λειτουργοί, δικαστικοί υπάλληλοι, δικηγόροι, πάσης φύσεως εργαζόμενοι, πολίτες) υποχρεούνται να επιδεικνύουν:
1) Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή
2) Πιστοποιητικό νόσησης ή
3) Βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου με την μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί είτε με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν
την είσοδο ή
4) Βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού, (rapid-test) εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΝ πριν την είσοδο. Οι ως άνω υποχρεώσεις περιλαμβάνουν ανηλίκους από δώδεκα (12) ετών και άνω. Ανήλικοι από 5 έως 11 ετών, δύνανται να προσκομίζουν εναλλακτικά, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) τελευταίου εικοσιτετραώρου.
• Τα ανωτέρω πιστοποιητικά επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής του φυσικού προσώπου στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου στο προσωπικό φύλαξης (security) οι οποίοι τα σαρώνουν ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής Covid Free GR. Προερχόμενοι από τρίτη χώρα αλλοδαποί οφείλουν να επιδεικνύουν τα αντίστοιχα πιστοποιητικά σε έγχαρτη μορφή.
• Σε όλα τα πρόσωπα (δικαστικοί λειτουργοί, δικαστικοί υπάλληλοι, δικηγόροι, πάσης φύσεως εργαζόμενοι, πολίτες) που δεν είναι εφοδιασμένα με το κατάλληλο πιστοποιητικό απαγορεύεται η είσοδος στις
ως άνω υπηρεσίες.
• Οι μαγνητικές κάρτες για την είσοδο επί της οδού Εθνάρχου Μακαρίου θα απενεργοποιηθούν άμεσα, έως την επίδειξη και τον έλεγχο του πιστοποιητικού εμβολιασμού του κατόχου των. Προς αποφυγή άσκοπης
ταλαιπωρίας παρακαλούνται οι κάτοχοι των μαγνητικών καρτών να προσκομίσουν εγκαίρως, σε έγχαρτη μορφή, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού στο γραφείο προϊσταμένης διεύθυνσης γραμματείας του Εφετείου Δωδεκανήσου, ώστε να ελεγχθούν έγκαιρα.
• Σημειώνεται ότι εάν κατά τον έλεγχο των συστημάτων ασφαλείας διαπιστωθεί η είσοδος, με τη βοήθεια κατόχων μαγνητικών καρτών, προσώπων που δεν έχουν ελεγχθεί κατά τα ανωτέρω, θα απενεργοποιείται άμεσα η μαγνητική κάρτα του κατόχου ο οποίος επέτρεψε την παραβίαση των ανωτέρω μέτρων προστασίας.
Ο Πρόεδρος Εφετών Δωδεκανήσου
Χριστόδουλος Κυρτσίδης

TΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΡΟΔΟΥ

202109141155

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου