Ειδήσεις

Δώδεκα εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση ελικοπτέρων και αεροσκαφών του Λιμενικού

Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 12.000.000 ευρώ για την αναβάθμιση του υφιστάμενου εξοπλισμού τριών αεροπλάνων και τριών ελικοπτέρων του Λιμενικού Σώματος αποφάσισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής, Φώτης Κουβέλης.

Το έργο αφορά στην συνολική αναβάθμιση του ηλεκτρονικού και ηλεκτροπτικού εξοπλισμού, ραντάρ, κάμερες, αισθητήρες, καταγραφικά, που χρησιμοποιείται από 2 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα, καθώς και την μερική αναβάθμιση ενός ακόμη ελικοπτέρου και ενός αεροπλάνου, με σκοπό την αύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων και του εξοπλισμού επιτήρησης των εναέριων μέσων του λιμενικού σώματος.

Η χρήση του αναβαθμισμένου εξοπλισμού θα επιτρέπει τη διενέργεια νυκτερινών περιπολιών και την καταγραφή συμβάντων, ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν ως αποδεικτικά στοιχεία. Συγχρόνως, τα αεροσκάφη θα μπορούν να περιπολούν με δυσμενέστερες καιρικές συνθήκες, δεδομένου ότι θα διενεργούν τον έλεγχο από μεγαλύτερο ύψος, με ότι αυτό συνεπάγεται για την αποτελεσματικότητα μιας επιχείρησης και την ασφάλεια των πτήσεων.

Σύμφωνα με το υπουργείο, με την ολοκλήρωση του έργου, θα αναβαθμιστούν οι επιχειρησιακές δυνατότητες στην επιτήρηση, αστυνόμευση, πρόληψη και παρακολούθηση κάθε έκνομης ενέργειας στο θαλάσσιο χώρο, κυρίως στους τομείς της ασφάλειας και προστασίας των εξωτερικών συνόρων, της ερευνας – διάσωσης, της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος και της αλιευτικής δραστηριότητας.

Η σύμβαση θα χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας και η σχετική Πράξη είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας του ΕΣΠΑ 2014-2020. Το σύστημα θα παραδοθεί σε πλήρη λειτουργία εντός 22 μηνών από την επομένη της υπογραφής της σύμβασης.

Καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των προσφορών είναι η 12-11-2018 και ώρα 15:00, στη διαδικτυακή πύλη του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων η δε διαδικασία ηλεκτρονικής αποσφράγισης θα διενεργηθεί στις 16-11-2018 και ώρα 11:00 στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από την αρμόδια Επιτροπή.

πηγή newpost.gr

Συντάκτης Μιχάλης Τεζάρης

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου