Συνάντηση εργασίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δημοτική Κοινότητα Αρχαγγέλου με σημείο αιχμής την ύδρευση και την αποχέτευση, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης και Θωμάς Σωτρίλλης καθώς και η εντεταλμένη Χ. Γιασιράνη (εκ μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου), ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου (και σύμβουλος της ΠΝΑ) κ. Σάκης Στάγκας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Στέργος Παρδαλός, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Αργ. Αργυρού και τα μέλη κ.κ. Δημήτρης Κόζας και Τσαμπίκα Κοντόγιαννου.
Όπως δήλωσε στην «δημοκρατική» ο κ. Παρδαλός: «Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν συνεννοήσεως που προηγήθηκε με τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, τον οποίο είχα συναντήσει προσωπικά και τον είχα προσκαλέσει να παραστεί για να συζητήσουμε και να θέσουμε επί τάπητος τα προβλήματα της Δημοτικής Κοινότητας Αρχαγγέλου, που είναι πρωτίστως το νερό. Επειδή όμως ήταν εκτός Ρόδου, ήρθαν οι αντιπεριφερειάρχες με τους οποίους συζητήσαμε και ζητήσαμε να σταθούν αρωγοί στα προβλήματα της περιοχής. Υπάρχουν, βέβαια και πολλά θέματα που βρίσκονται εκτός αρμοδιότητας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αλλά τουλάχιστον έχουμε την δέσμευση και την συμπαράσταση των αρμοδίων».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αρχαγγέλου κ. Αργ. Αργυρού, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η συνάντηση έγινε με κύριο θέμα και αντικείμενο το νερό, την ύδρευση και αποχέτευση. Τα τελευταία χρόνια και κυρίως αυτούς τους καλοκαιρινούς μήνες, που η Ρόδος είχε προβλήματα με την λειψυδρία, ο Αρχάγγελος αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει καθημερινά πάρα πολλά προβλήματα με βλάβες στο δίκτυο, με μείωση της παροχής του νερού κ.λπ. Δυστυχώς, παρά τα τόσα χρήματα που έχουν ξοδευτεί εδώ και 15-20 χρόνια για το έργο αυτό, τελικά δεν έχει σημειωθεί καμία βελτίωση.
Εμείς πάντως, ξεναγήσαμε τους αντιπεριφερειάρχες στον Αρχάγγελο και τους δείξαμε και τα προβλήματα, που υπάρχουν στο οδικό δίκτυο, ενώ ζητήσαμε στήριξη και για την ανάδειξη του παλαιοντολογικού μουσείου. Θα ζητήσουμε πάντως και την συνδρομή του Δήμου Ρόδου για τα προβλήματα του τόπου» δήλωσε.
Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης υπεραμύνθηκε της παρουσίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Δημοτική Κοινότητα Αρχαγγέλου και τόνισε μεταξύ άλλων πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατό (στο πλαίσιο πάντα των αρμοδιοτήτων που έχει εκ του νόμου και εκ του θεσμικού πλαισίου) για να βοηθήσει την περιοχή στην επίλυση των προβλημάτων της.
Να σημειωθεί ότι τόσο ο κ. Παρδαλός όσο και ο κ. Αργυρός, υπογράμμισαν πως επίκειται μία συνάντηση με τον δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο, στον οποίο οι Αρχαγγελίτες θα θέσουν και πάλι τα ζητήματα επί τάπητος, ενώ μετά το πέρας της τουριστικής σεζόν, προγραμματίζεται να γίνει μια μεγάλη λαϊκή συνέλευση στην Δημοτική Κοινότητα Αρχαγγέλου, όπου θα κληθούν να συμμετάσχουν όλοι οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών (ενδεχομένως και φορέων) για να συζητηθούν τα προβλήματα της περιοχής και να αναζητηθούν λύσεις.
Θυμίζουμε πως μόλις πριν από δύο περίπου εβδομάδες, είχε πραγματοποιηθεί μια συνάντηση στον Αρχάγγελο με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ κ. Αλέξανδρο Μανωλάκη, τον κ. Παρδαλό, τον κ. Αργυρού και τεχνικούς, που επισκέφθηκαν τρία συγκεκριμένα σημεία στα οποία σχεδιάζεται να γίνουν γεωτρήσεις: «Έχουμε πάρει τα κτηματολογικά στοιχεία των μερίδων και αφού ξεκαθαρίσουμε πού ανήκουν, θα προχωρήσουμε σε μελέτες και σχετικό διαγωνισμό. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι ώστε να λειτουργήσουν οι γεωτρήσεις αυτές, μέχρι τις αρχές της επόμενης τουριστικές περιόδου» δήλωσε χτες στην «δημοκρατική» ο κ. Μανωλάκης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ