Τοπικές Ειδήσεις

Ανεστάλησαν οι σφραγίσεις και τα πρόστιμα σε δύο καταστήματα σε Ρόδο και Κω

52.210 έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
Βεβαιώθηκαν 6 παραβάσεις για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας και 17 παραβάσεις και 2 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).
Βεβαιώθηκαν ακόμη 10 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη και 342 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), εκ των οποίων τα 15 στο Νότιο Αιγαίο.
Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 4.545 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 4.539 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και (6) των 300 ευρώ.
Στο μεταξύ με προσωρινές διαταγές του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου ανεστάλη η σφράγιση ακόμη δύο καταστημάτων σε Ρόδο και Κω.
Πιο συγκεκριμένα το δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή για την αναστολή της σφράγισης του κέντρου Alter Ego στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.
Την 9η Αυγούστου 2020, κατόπιν ελέγχου επιβλήθηκε στο κατάστημα πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ καθώς και αναστολή λειτουργίας για δεκαπέντε ημέρες για παράβαση του άρθρου 1 παρ. 2 του ΦΕΚ Β 3165/31-7-2020.
Απο τον έλεγχο είχε διαπιστωθεί η ύπαρξη 18 ορθίων ατόμων στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος.
Την υπόθεση χειρίστηκε ο δικηγόρος κ. Στέλιος Κιουρτζής.
Με άλλη προσωρινή διαταγή του ίδιου δικαστηρίου ανεστάλη η 15νθήμερη σφράγιση και πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ σε pool bar στην περιοχή Λάμπη της Κω.
Βρέθηκε συγκεκριμένα να λειτουργεί έχοντας στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος 20 όρθιους πελάτες.
Την υπόθεση χειρίστηκε η δικηγόρος κ. Σοφία Προύσαλη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου