Ειδήσεις

Ολοκληρώνεται η σύνταξη του προϋπολογισμού του Δήμου

Πυρετωδώς εργάζονται οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Οικονομικών του Δήμου Ρόδου για να ολοκληρώσουν τη σύνταξη του προϋπολογισμού για το έτος 2015.
Ο προϋπολογισμός θα πρέπει, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Νίκο Τσουκαλά, να εγκριθεί μέχρι το τέλος του Αυγούστου.
«Ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες η σύνταξη του προϋπολογισμού του έτους 2015. Στη συνέχεια θα κατατεθεί στην κρίση των μελών της επιτροπής διαβούλευσης, στις 22 Αυγούστου. Μετά θα πρέπει να εγκριθεί και από την εκτελεστική επιτροπή, στις 26 Αυγούστου. Για να προλάβουμε τις προθεσμίες θα πρέπει να εγκριθεί και από την Οικονομική Επιτροπή, στις 29 Αυγούστου», δήλωσε ο κ. Νίκος Τσουκαλάς και πρόσθεσε πως θα έχει συνεργασία με τον νέο δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο για το θέμα αυτό.
«Αν ο νέος δήμαρχος δεν επιθυμεί να εγκρίνουμε τον προϋπολογισμό στις 29 Αυγούστου και να τον υποβάλουμε στο Παρατηρητήριο θα πρέπει να μας ενημερώσει. Αν συμβεί αυτό τότε θα πρέπει να συσταθεί σε χρόνο ρεκόρ η νέα Οικονομική Επιτροπή, για να ασχοληθεί με το θέμα το αργότερο μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου», εξήγησε ο κ. Νίκος Τσουκαλάς.
Σχετικά με την πορεία των οικονομικών του Δήμου, ο κ. Νίκος Τσουκαλάς δήλωσε, πως εξελίσσεται πολύ καλά:
«Υπάρχει καλή ροή. Τα έσοδα από τον Δημοτικό Φόρο για το τελευταίο τρίμηνο παρουσίασαν μείωση κατά 2%. Αυτό είναι θετικό, αν σκεφθούμε τον πόλεμο που δέχθηκε ο συγκεκριμένος φόρος. Σε πολύ καλό επίπεδο είναι και οι εισπράξεις μας ανά ημέρα. Θα παραδώσουμε στη νέα δημοτική αρχή αναλυτικά στοιχεία για την πορεία των οικονομικών. Θα ενημερώσουμε και για τους πόρους, που αναμένεται να εισρεύσουν στα ταμεία του Δήμου την περίοδο 2014-2015».
Την ικανοποίησή του δήλωσε σχετικά με τα έσοδα από το Δημοτικό Φόρο ο κ. Νίκος Τσουκαλάς για το τρίμηνο Απριλίου- Ιουνίου:
«Στο τρίμηνο Απριλίου- Ιουνίου τα έσοδα από το Δημοτικό Φόρο ανήλθαν σε 2.530.000 ευρώ. Πέρσι, στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα, τα έσοδα ήταν 2.600.000 ευρώ. Η μείωση ήταν δηλαδή της τάξεως των 70.000 ευρώ».
Στο πρώτο τρίμηνο του έτους τα έσοδα από τον ίδιο φόρο ανήλθαν στο ποσό των 1.100.000€, ενώ το ίδιο διάστημα του 2013 οι εισπράξεις από το Δημοτικό Φόρο ανέρχονταν στα 1.150.000 ευρώ.
Σε ερώτηση σχετικά με την ανταπόκριση των επιχειρηματιών στο κάλεσμα του Δήμου για την ρύθμιση των οφειλών τους, ο κ. Νίκος Τσουκαλάς δήλωσε:
«Η κίνηση είναι αυξημένη. Φαίνεται πως όλοι προσπαθούν μια δυο ημέρες πριν λήξει η σχετική προθεσμία να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς το Δήμο. Οι οφειλέτες μπορούν να πληρώσουν τα χρήματα που χρωστούν σε πολλές δόσεις».

Να σημειωθεί ότι η προθεσμία για τη ρύθμιση των οφειλών λήγει σήμερα 14 Αυγούστου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου