Τοπικές Ειδήσεις

Στο εδώλιο Αγγλίδα για απάτη με εξοχικές βίλες στη Νότια Ρόδο

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου κατηγορούμενη για απάτη παραπέμπεται μια υπήκοος της Μεγάλης Βρετανίας, κάτοικος Καλάθου, που εφέρετο να μίσθωνε ανύπαρκτες εξοχικές κατοικίες στο εξωτερικό!
Η Αγγλίδα κατηγορείται ειδικότερα ως υπαίτια του ό,τι στη Ρόδο την 4η Ιουνίου 2016, με σκοπό να αποκομίσει η ίδια παράνομο περιουσιακό όφελος έβλαψε ξένη περιουσία, πείθοντας κάποιον σε πράξη με την εν γνώσει παράσταση ψευδών γεγονότων σαν αληθινών και ειδικότερα, ενεργώντας με πρόθεση, με τον ανωτέρω σκοπό, παρέστησε ψευδώς στην εγκαλούσα υπήκοο Αυστρίας, η οποία είχε δει αγγελία στην ιστοσελίδα FeWo-direct για την ενοικίαση βίλας στην περιοχή της Καλάθου Ρόδου και κάλεσε την κατηγορούμενη στο αναγραφόμενο στην αγγελία κινητό τηλέφωνο, ότι είναι ιδιοκτήτρια και εκμισθώτρια της ως άνω εικονιζόμενης στην αγγελία βίλας και ζήτησε για την κράτηση στις ημερομηνίες από 5-7-2016 έως 9-7-2016 της ως άνω βίλας ποσό 2.300 ευρώ.
Εν συνεχεία η εγκαλούσα κατέθεσε το αντίτιμο της κράτησης σε λογαριασμό της κατηγορουμένης και αυτή επιβεβαίωσε στην εγκαλούσα ότι έλαβε τα χρήματα που της κατέθεσε για την κράτηση της βίλας στις ημερομηνίες 5-7-2016 έως 19-7-2016 σε λογαριασμό που διατηρούσε στην Τράπεζα HALIFAX.
Πλην όμως ουδέποτε η κατηγορούμενη τύγχανε εκμισθώτρια της εικονιζόμενης στην αγγελία βίλας, πείθοντας με τον ως άνω τρόπο την εγκαλούσα να προβεί σε κατάθεση του ανάλογου αντιτίμου δήθεν για τη μίσθωση της βίλας, αποκομίζοντας έτσι, ως είχε εξαρχής σκοπό, παράνομο περιουσιακό όφελος, με αντίστοιχη ισόποση ζημία της εγκαλούσας.
Η εγκαλούσα ήλθε για διακοπές στο νησί με τον σύζυγό της και τον ανήλικο γιο τους και διέμενε στο Γεννάδι.
Εξιστόρησε πως έπεσε θύμα της κατηγορούμενης η οποία με την σειρά της υποστηρίζει ότι και η ίδια έπεσε θύμα απάτης phishing μέσω του διαδικτύου και συγκεκριμένα επιτήδειου που έκανε χρήση προσωπικών της στοιχείων και λογαριασμών για να αφαιρεί χρήματα από ανυποψίαστους ταξιδιώτες.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Ιωάννης Κοκκινογένης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου