Ειδήσεις

Αρχισε η ενημέρωση του νέου δημάρχου Ρόδου

Ξεκίνησε χθες η διαδικασία ενημέρωσης του νέου δημάρχου κ.Φώτη Χατζηδιάκου για την πορεία των έργων, που έχουν δρομολογηθεί από το Δήμο Ρόδου.

Ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς στη συνάντηση που είχε με τον κ. Φώτη Χατζηδιάκο του παρέδωσε φάκελο με όλα τα απαραίτητα στοιχεία που σχετίζονται με την πορεία των έργων.
«Η ενημέρωση του νέου δημάρχου έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές ημέρες. Συναντιόμαστε τακτικά με τον κ. Φώτη Χατζηδιάκο και συζητάμε. Είναι ενήμερος για τα περισσότερα θέματα γιατί συμμετέχει στην ΤΑ. Με τα ίδια ζητήματα ασχολείται και η Περιφέρεια», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς και πρόσθεσε πως ο Δήμος πρέπει να λειτουργεί κανονικά.

«Συνεχίζουμε να λειτουργούμε κανονικά το Δήμο. Το τρίμηνο Ιουνίου – Αυγούστου είναι σημαντικό για το νησί. Πρέπει να υλοποιούνται τα έργα και να παρέχονται οι υπηρεσίες που πρέπει στους πολίτες και στους επισκέπτες της Ρόδου», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς και πρόσθεσε πως η πρώτη φάση της ενημέρωσης του νέου δημάρχου αφορά τα έργα.

«Η πρώτη ενημέρωση σχετίζεται με την πορεία των έργων. Θα παραδώσουμε πίνακες και στοιχεία. Θα αναλύσουμε και τις θέσεις μας για τις σημαντικές υποδομές που πρέπει να γίνουν στο νησί», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.
Την ικανοποίησή του για τη συνεργασία που έχει με τον κ. Στάθη Κουσουρνά εξέφρασε στη συνέχεια ο νέος δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
«Θέλω να ευχαριστήσω το δήμαρχο για τη συνεργασία που έχουμε από τότε που ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών. Για τυπικούς λόγους περιμέναμε να γίνει η ανάρτηση από το Πρωτοδικείο και να έχουμε τη συνάντηση για την ενημέρωσή μου στο γραφείο του κ. Στάθη Κουσουρνά», δήλωσε ο νέος δήμαρχος Ρόδου και αντιπεριφερειάρχης κ. Φώτης Χατζηδιάκος και πρόσθεσε πως είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον κ. Στάθη Κουσουρνά για ζητήματα που σχετίζονται με το νησί.

Ο νέος δήμαρχος αναφέρθηκε και στην επίσκεψη που πραγματοποίησαν μαζί με τον κ. Στάθη Κουσουρνά στη μαρίνα και στο λιμάνι της Ακαντιάς, όπου γίνεται η ανέλκυση του φορτηγού πλοίου «Nour- M».
«Έχουμε επισκεφθεί μαζί τη μαρίνα και το λιμάνι της Ακαντιάς όπου γίνεται η ανέλκυση του ναυαγίου «Nour Μ.». Μέχρι και τις 31 Αυγούστου θα συνεχιστεί η ενημέρωσή μου. Εκφράζω την ικανοποίησή μου γιατί τα στελέχη του Δήμου επιμελούνται τις υποθέσεις και ενημερώνουν και εμένα. Η συνεργασία θα συνεχιστεί μέχρι να αναλάβουμε τα καθήκοντά μας», δήλωσε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος και πρόσθεσε πως θα έχει προσεχώς διαδοχικές συναντήσεις με όλους τους αντιδημάρχους. «Θα έχω συναντήσεις με όλους τους αντιδημάρχους προκειμένου να σχηματίσω πλήρη εικόνα για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο Δήμος Ρόδου. Το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι να αναλάβουμε τα καθήκοντά μας είναι πολύ σημαντικό. Μπορούμε να δουλεύουμε όλοι μαζί ατελείωτες ώρες για διάφορα θέματα που σχετίζονται με το νησί μας. Έτσι δεν θα υπάρχει κενό. Η διοίκηση έχει συνέχεια και εμείς θέλουμε να προσθέσουμε και τη συνέπεια», δήλωσε ο νέος δήμαρχος.

Σε ερώτηση για το έργο κατασκευής του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο, ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος δήλωσε:
«Στη στιγμή που υπάρχουν αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, του νομαρχιακού συμβουλίου, του περιφερειακού συμβούλιου και έχουν καταγραφεί οι απόψεις όλων των φορέων του νησιού μας δεν επιτρέπεται να κάνουμε πίσω και να διακινδυνεύσουμε την ενεργειακή επάρκεια του νησιού μας. Οι εργασίες θα πρέπει να ξεκινήσουν. Το εργοστάσιο είναι αναγκαίο για τη Ρόδο. Αυτό θα πρέπει να το κατανοήσουν και εκείνοι που αντιδρούν».
Σχετικά με τον ΠΡΟΤΟΥΡ ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος δήλωσε: «Θα ενημερωθώ για τον ΠΡΟΤΟΥΡ και γενικά για όλους τους οργανισμούς. Εν συνεχεία θα διαβουλευθώ με τους συνεργάτες μου και θα δημοσιοποιήσω τις απόψεις μου».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου