Ειδήσεις

Υβριστικές αναρτήσεις για ανήλικα κορίτσια

Είναι γνωστή στο μεγαλύτερο τουλάχιστον ποσοστό των μελών του Facebook η σελίδα ονόματι ”Κ…. του FB”, αφού έχει δυσανασχετήσει πληθώρα ανθρώπων.

Διαχειριστές της σελίδας αυτής, αφού αφαιρούν φωτογραφίες που θεωρούν προκλητικές από σελίδες νεαρών κοριτσιών, τις αναρτούν στις σελίδες τους συνοδευόμενες από άκρως δυσφημιστικά σχόλια.
Αρκετές καταγγελίες έγιναν εναντίον των διαχειριστών, όμως η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν είχε την δυνατότητα να επέμβει καθώς η σελίδα δεν παραβίαζε τους όρους χρήσης.
Όλα αυτά μέχρι την ημέρα που οι διαχειριστές της δημοσίευσαν φωτογραφίες ενός ανήλικου κοριτσιού (12 ετών).
Ο πατέρας της ανήλικης με την πρώτη ευκαιρία έκανε μήνυση κι έτσι η Δ.Η.Ε. έδρασε αποτελεσματικά.
Την 23η Απριλίου 2014 υποβλήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου από μια 16χρονη, κάτοικο Ρόδου, μήνυση κατά παντός υπευθύνου διαχειριστή δύο όμοιων ιστοσελίδων με όμοιο τίτλο και περιεχόμενο η μια εκ των οποίων αφορά αποκλειστικά κορίτσια από τη Ρόδο.
Άγνωστος δράστης, που φέρεται να συγκαταλέγεται μεταξύ των 4.000 «φίλων» της συγκεκριμένης ανήλικης, είχε αφαιρέσει φωτογραφίες της στις οποίες είχε πρόσβαση και τις ανήρτησε στις συγκεκριμένες σελίδες με υβριστικό και προσβλητικό σχόλιο.
Ως γνωστόν, η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν ασχολείται συχνά με προσβλητικές σελίδες στον δημοφιλή ισότοπο του facebook αλλά υπήρχαν εκατοντάδες τηλεφωνήματα και έτσι οι άνθρωποι της Δίωξης περίμεναν κάποιο λάθος ώστε να υπάρχει κάποιο νομικό υπόβαθρο για να σταθούν στη λειτουργία σελίδων του είδους.
Για τη λειτουργία της πρώτης σελίδας έχει γίνει ήδη σύλληψη ενός ατόμου στο σπίτι του, στην περιοχή του Κορυδαλλού. Κατασχέθηκαν ο υπολογιστής του νεαρού και 8 σκληροί δίσκοι στους οποίους βρέθηκαν πάνω από 16 χιλιάδες φωτογραφίες νεαρών κοριτσιών και βίντεο σκληρού πορνό και μαγνητοσκοπήσεις στις οποίες αναγκάζει τις κοπέλες να γδυθούν για να τις σβήσει από την σελίδα την οποία είχε φτιάξει.
Η έρευνα για την περίπτωση της Ροδίτισσας είναι σε πλήρη εξέλιξη μετά από κατεπείγουσα παραγγελία του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου