Τοπικές Ειδήσεις

Και τρίτο θύμα των απατεώνων της δήθεν επιστροφής καταβληθείσας ρήτρας αναπροσαρμογής!!

Και τρίτο θύμα από τη Λίνδο παρουσιάστηκε προχθές ενώπιον των αστυνομικών του ΑΤ Νοτίας Ρόδου και κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα των απατεώνων που παριστάνουν τους λογιστές και εξασφαλίζουν τραπεζικούς κωδικούς ανυποψίαστων πολιτών, με δέλεαρ την επιστροφή καταβληθείσας ρήτρας αναπροσαρμογής από τους λογαριασμούς ρεύματος που εξόφλησαν!
Σημειώνεται ότι και τα τρία θύματα δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Λίνδου ενώ από την μέχρι τώρα έρευνα έχει προκύψει ότι τα χρήματα που αφαιρούν από λογαριασμούς καταλήγουν σε λογαριασμό συγκεκριμένης ημεδαπής που ήδη αναζητείται.
Πιο συγκεκριμένα μια ιδιοκτήτρια επιχείρησης με τουριστικά είδη στην περιοχή της Λίνδου δέχτηκε την 13.00 ώρα της 10ης Μαΐου 2022 κλήση στο σταθερό τηλέφωνο του σπιτιού της από ελληνικό κινητό τηλέφωνο.
Απάντησε ο 66χρονος σύζυγός της και ο καλών του συστήθηκε ως συνεργάτης του λογιστή τους, πείθοντάς τους ότι θέλει να υποβάλει αίτηση προκειμένου να ξεκινήσει τις διαδικασίες για να λάβουν την επιστροφή της ρήτρας αναπροσαρμογής από τη ΔΕΗ.
Ο καλών ήταν ιδιαίτερα πειστικός και με την πρόφαση να βοηθήσει τον σύζυγό της να κάνει μια συναλλαγή μέσω του web banking της Alpha Bank κατάφερε να του αποσπάσει τους κωδικούς και να μεταφέρει το ποσό των 7.500 ευρώ σε λογαριασμό μιας ημεδαπής στην ίδια τράπεζα.
Θυμίζουμε ότι στο ίδιο Αστυνομικό Τμήμα Νότιας Ρόδου καταγγέλθηκε από μια ημεδαπή που διατηρεί κατάστημα στη Λίνδο ότι δέχτηκε τηλεφώνημα από άγνωστο πρόσωπο που την έπεισε ότι χρειαζόταν τα στοιχεία του λογαριασμού της προκειμένου να της επιστρέψει η ΔΕΗ την ρήτρα αναπροσαρμογής σε λογαριασμούς ρεύματος που είχε πληρώσει κι εκείνη πείσθηκε με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα ο απατεώνας να μπει στο λογαριασμό της, να αλλάξει το ημερήσιο όριο συναλλαγών και να μεταφέρει σε λογαριασμό ημεδαπής τα στοιχεία της οποίας είναι γνωστά, το ποσό των 15.000 ευρώ!!!
Ομοια απάτη, που τα χρήματα κατέληξαν στον ίδιο λογαριασμό που χρησιμοποίησε ο απατεώνας καταγγέλθηκε και από μια πωλήτρια σε κατάστημα της Λίνδου στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.
Πιο συγκεκριμένα, η ημεδαπή κατήγγειλε ότι την 10η Μαΐου 2022 το μεσημέρι δέχτηκε μια κλήση από ελληνικό κινητό νούμερο στο σταθερό νούμερο του καταστήματος από έναν άνδρα ο οποίος της συστήθηκε ως ο γιος του λογιστή του καταστήματος και της ανέφερε ότι λόγω λάθους δεν της είχε καταβληθεί το δώρο Πάσχα και ότι έπρεπε να της δώσει τους κωδικούς του ηλεκτρονικού τραπεζικού της λογαριασμού για να της καταθέσει 200 ευρώ.
Η γυναίκα πείσθηκε και ο απατεώνας αφού υπέκλεψε τα προσωπικά της στοιχεία μετέφερε από τον λογαριασμό της 7.400 ευρώ σε λογαριασμό της γυναίκας συνεργού του στην Alpha Bank.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου