Τοπικές Ειδήσεις

Ειδικά μέτρα στήριξης για τους υποψήφιους των πανελληνίων εξετάσεων της Καλύμνου, ζητά η Μίκα Ιατρίδη

Να υπάρξει πρόβλεψη για τη λήψη ειδικών μέτρων στήριξης για τους υποψήφιους των πανελλήνιων εξετάσεων της Καλύμνου ζήτησε στη Βουλή από το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Μίκα Ιατρίδη.

Η αναπληρώτρια Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. επισημαίνει ότι λόγω της ιδιαίτερης υγειονομικής κατάστασης που επικρατεί στην Κάλυμνο, η οποία καθιστά αδύνατη τη δια ζώσης εκπαίδευση, οι 124 υποψήφιοι των ΓΕΛ και οι 110 υποψήφιοι του ΕΠΑΛ δεν θα συμμετέχουν με τους ίδιους όρους στις εξετάσεις με τους υποψήφιους των άλλων περιοχών της Ελλάδας και βρίσκονται σε σαφέστατη μειονεκτική θέση.

Στο πλαίσιο αυτό, η Βουλευτής Δωδεκανήσου με αναφορά της ζητά να υπάρχει ειδική μέριμνα για τους υποψηφίους της Καλύμνου, όπως έχει συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν, ώστε οι υποψήφιοι του νησιού να εισαχθούν καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Στην αναφορά της, η Μίκα Ιατρίδη επισυνάπτει και τις επιστολές του Δημάρχου Καλύμνου, Δημήτρη Διακομιχάλη, του επικεφαλής της παράταξης «Η Κάλυμνος αλλάζει», Γιώργου Μαύρου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Καλύμνου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου