Ειδήσεις

Χ. Θεοχάρης: Τα μηνύματα των κρατήσεων από το εξωτερικό είναι πολύ θετικά

Η χώρα μας φέτος επέλεξε να δώσει ένα καθαρό μήνυμα ότι μπορεί να ανοίξει ο τουρισμός με κανόνες και σεβασμό στην υγειονομική ασφάλεια, τόνισε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών.

Η ασφάλεια και η τουριστική οικονομία μπορούν να βρεθούν σε ισορροπία, τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως σημείωσε, τα μηνύματα από τις ξένες αγορές είναι πολύ θετικά. “Στη Γαλλία είμαστε πρώτοι στην ζήτηση, ενώ από τις ΗΠΑ θα υπάρχουν πολλές πτήσεις και είμαστε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα στις κρατήσεις”.

Αναφορικά με το το Ηνωμένο Βασίλειο, σημείωσε πως υπάρχει ενδιαφέρον για τα ελληνικά πακέτα και “είμαστε τρίτοι στις κρατήσεις”.

Στη Γερμανία δεν χρειάζεται καραντίνα για όσους επιστρέφουν από διακοπές στην Ελλάδα, τόνισε επίσης, ενώ για τους τουρίστες από τη Ρωσία δήλωσε “πολύ αισιόδοξος”.

“Η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και όσον αφορά στο πράσινο πιστοποιητικό, θα είμαστε έτοιμοι από την πρώτη ημέρα”, πρόσθεσε.

Ανέφερε δε πως επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης είναι να είναι όλες οι χώρες ανοικτές και να υπάρξει η ισορροπία στον τουρισμό.

“Όσοι ήρθαν στη χώρα μας πέρσι μετέφεραν μια εικόνα ασφάλεια και σιγουριάς.

Υπάρχουν όλα τα δείγματα πως θα πάμε καλά, αν και δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις. Θα είναι μια χρονιά βέβαια του late booking”, υπογράμμισε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου