Ειδήσεις

ΠΟΞ: Λάθος το άνοιγμα ξενοδοχείων συνεχούς λειτουργίας την 1/6

«Υπάρχει ήδη αύξηση του κόστους 10% στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις» αναφέρει ο Γρηγόρης Τάσιος

Την ανησυχία του κλάδου των ξενοδόχων καθώς στην ουσία χάνεται η σεζόν λόγω των αυξημένων μέτρων, εξέφρασε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος.

Όπως ανέφερε ο κ. Τάσιος, παρατήρησε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις από την Ευρωπαϊκή Ενωση αναφορικά με τις αποφάσεις και ατολμία για τα οικονομικά πακέτα στήριξης για τις νότιες χώρες που πλήττονται από τον τουρισμό. Είχε δοθεί, όπως επεσήμανε ο κ. Τάσιος, ένα συγκεκριμένο κείμενο στη διαδικασία του διαλόγου αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος, όπως είπε, κι επιπρόσθετα η ανησυχία του κόσμου των ξενοδόχων καθώς επιπρόσθετα, εις αναμονή των υγειονομικών κριτηρίων, υπάρχει ήδη μία αύξηση κόστους της τάξης του 10%.

Επιπλέον, ο κ. Τάσιος, είπε «είναι εντελώς διαφορετική κατάσταση σε ότι αφορά το να δουλεύεις με το φόβο ενός κρούσματος, και ουσιαστικά να κάνεις κλινική το ξενοδοχείο σου για να μπορέσεις τελικά να λειτουργήσεις, άρα στο θέμα των τιμών θα γίνει μία μεγάλη προσπάθεια να είναι ίδιες αλλά υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, εδώ θα δανειστούμε για να ανοίξουμε, άρα είναι άλλη μία μεγάλη αύξηση του κόστους, συνεπώς πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα».

Σε ερώτηση αν οι τιμές πάνε στα ύψη, πώς θα καταφέρει ο κόσμος να πάει στα ξενοδοχεία, ο κ. Τάσιος απάντησε «πρέπει να φύγει η καραμέλα των τιμών από τη μέση».

Σχολιάζοντας το κατά πόσο οι διακρατικές συμφωνίες μπορούν να φέρουν τουρισμό στη χώρα μας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων είπε πως όταν υπάρχει στο τραπέζι το λεγόμενο υγειονομικό διαβατήριο ή αντίστοιχα το τεστ COVID από τη χώρα προέλευσης που κάνει 80 έως 100 ευρώ το άτομο και θα επιβαρύνει τον πελάτη, ο πελάτης θα επιλέξει να μην έρθει στο ξενοδοχείο.

Χαρακτήρισε, τέλος, λάθος το άνοιγμα των ξενοδοχείων συνεχούς λειτουργίας την 1/6, θα πρέπει να πάνε πιο πίσω, ανέφερε, γιατί δεν υπάρχει πελατολόγιο, υπάρχουν τα λεγόμενα ξενοδοχεία ασφαλείας, πρόσθεσε, που μπορούν να καλύψουν ακόμα και την πόλη της Αθήνας που είναι πολύ μεγάλη.

Για το αν έχει γίνει πρόβλεψη για το πόσες θέσεις εργασίας μπορεί να χαθούν, ο κ. Τάσιος είπε πως 700.000 θέσεις εργασίας είναι έμμεσες και άμεσες στον τουρισμό, όταν φαίνεται να μη λειτουργήσουν μία στις δύο επιχειρήσεις και αν συνυπολογίσουμε και την διαφοροποίηση στους εποχικούς εργαζόμενους, όπου υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα, ρήτρες επαναπρόσληψης ανάλογα με την πληρότητα του ξενοδοχείου, άρα ουσιαστικά χρειάζεται διαμοιρασμός του κόστους ανάμεσα στον εργοδότη – εργαζόμενο και στο κράτος.

Ακούστε το απόσπασμα εδώ

Πηγή: newmoney.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου