Ειδήσεις

Eνταλμα σύλληψης 51χρονου για υπεξαίρεση

Το απόγευμα της 12ης Μαΐου 2016 συνελήφθη στην Ιαλυσό από αστυνομικούς του ΑΤ Ιαλυσού ένας 51χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου για υπεξαίρεση.
Χθες οδηγήθηκε ενώπιον της Ανακρίτριας και θα απολογηθεί για τις πράξεις που του αποδίδονται την προσεχή Δευτέρα.
Ο 51χρονος κατηγορείται συγκεκριμένα για την πράξη της υπεξαίρεσης από εντολοδόχο, αντικειμένου του οποίου η αξία υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ κατά συρροή.
Φέρεται συγκεκριμένα κατά το χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο του 2007 έως και τον Σεπτέμβριο του 2007, να εκταμίευσε από δύο λογαριασμούς ημεδαπών, στους οποίους ήταν συνδικαιούχος, τα ποσά των 129.529,98 και 120.243,64 ευρώ.
Φέρεται να είχε τεθεί συνδικαιούχος στους συγκεκριμένους λογαριασμούς προκειμένου να περαιώσει εντολή που του έδωσαν οι καταγγέλλοντες για την ανέγερση οικοδομών στα ακίνητά τους, με βάση και ειδικό πληρεξούσιο που του χορήγησαν το θέρος του 2006.
Όπως υποστηρίζουν οι μηνυτές τού είχαν δώσει ειδική εντολή και πληρεξουσιότητα για να προβεί στην αγορά δύο τμημάτων οικοπέδου στην Παστίδα και να ανεγείρει δύο διώροφες κατοικίες. Ο κατηγορούμενος προέβη στην αγορά των ακινήτων και φέρεται να εκταμίευσε το ποσό των 196.692,98 από τον λογαριασμό του πρώτου και 161.783,64 του δεύτερου για την κατασκευή των οικοδομών πλην όμως, όπως υποστηρίζουν οι μηνυτές, η οικοδομή του πρώτου είχε κόστος 40.100 ευρώ και του δεύτερου 41.540 ευρώ.
Φέρεται δε όταν οχλήθηκε σχετικά να τους ενημέρωσε ότι τα ποσά που είχαν μείνει στους λογαριασμούς τους δεν επαρκούσαν για την αποπεράτωση των οικοδομών και ότι θα έπρεπε να του καταβάλλουν το ποσό των 105.000 ευρώ έκαστος.
Στην πορεία ανεκάλεσαν το ειδικό πληρεξούσιο και ζήτησαν την επιστροφή των χρημάτων τους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου